Akú vegetu vybrať pre deti do jedného roka?
Ženy akú vegetu odporúčate pre deti? Bude mať rok 🙂 počula som o zdravgetke, ale pýtam sa na názory a až aj iné dobré poznáte poradte 😊
ja kupujem Dobrotu keď sa mi minie domáca. Ja si pestujem - ligurček - vegetu. Na zimu mrazím. Ak máš možnosť, išla by som touto cestou.
žiadnu, jedlo sa dá krásne dochutiť bylinkami tymián, rasca, fenikel, bobkový list ...
podporujú dobré trávenie.
Deťom som dlho nič nepridávala, ale už sú väčšie a teraz používame z DM Bio, v popise je že je bez aromatických látok, bez farbív, bez konzervantov, BIO, neobsahuje glutén, vegan, vegetariánsky, bez droždia, gluténu a pridaného cukru - tak nám to vyhovuje 🙂
@biankaaa2292 ročnému nič a staršie nesoldik je super, mu na ňom ficime už pár rokov
Dievčatá čo píšete že nič také v žiadnom prípade pre dieťa atď ..
Zdravá vegeta bez soli je len sušená zelenina. To fakt považujete za zle dochutiť jedlo sušenou zeleninou ? Alebo teda nevhodné pre ročné dieťa ? Veď to je len sušená zelenina nič viac.
Napr:
@stanulienkat
@vakatko
@h2
@endzi83
Označila som vás viaceré len preto, ze možno neviete že sú takéto zdravé formy vegety nie len tá klasická umelá
@klip0 Ja som nepísala, že v žiadnom prípade a že je je to šdodlivé atď. Len, že mu to netreba. A autorka nepoužila slovné spojenie "bez soli". Nebýva to len sušená zelenina, ale často aj rôzne bylinky, či korenia. A samozrejme, aj tá spomínaná soľ. Stojím si za tým, že ročné dieťa nič také nepotrebuje.
@h2 ale píše že pre ročné dieťa akú odporúčame. Sú aj také kde je len a len sušená zelenina a nič iné. Absolútne si nemyslím že by bolo nieco zle natom, takto ochutiť jedlo. Napríklad zeleninová zmes Horalka, obsahuje len sušenú koreňovú zeleninu - mrkva, paštrnák, pór a sušenú zelerovu vňať. Predpokladám že ročne dieťa už jedlo všetky tieto zeleniny a tak ich môže aj v susenom stave ako ochucovadlo do jedla
@h2 áno to môže, i keď si myslím že takéto dochutenie nebude výrazne v žiadnom prípade. A v podstate podľa mňa ani nevadí ak by dieťa už nechcelo neochutene jedlo (pokiaľ bude ochutené zdravo samozrejme). Ani my nejeme neochutene jedlo a keď to bude ochutené zdravým spôsobom, nevidím to ako problém
@klip0 ďakujem presne tak by som sa na všetko vyjadrila ako vy 🙏😂
.
.
A ja som sa pýtala len na odporúčania, netreba slovíčkárčiť kvôli "bez soli". Každopádne ďakujem každej za normálny názor a odporúčanie, názor nikomu neberiem. Majte sa všetci pekne 🍀😅
Do roka som nepoužívala žiadnu soľ, ani vegetu. Od roka od Davidkove korenie.
@isabellaa Toto mám už druhé balenie: https://www.mojadm.sk/dmbio-zmes-na-zeleninovy-... a toto je myslím že to isté ale vo vrecku (to som nemala): https://www.mojadm.sk/dmbio-zeleninovy-bujon-be...
Vegeta je len draha sol. Nech ma akykolvek ohromujuci nazov. 100 rokov ju nepouzivam

@biankaaa2292 za mňa určite zravgetka