Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zeny ked mi korpus vybehol iba na 2,5 cm na vysku, to asi na 3 platy nerozdelim? Ci? Pomoooc
ahojte ja dnes robim bryndzove halusky a syrove teda budem za chvilu aby dcera mala teple a polievku mame trojdnovu zeleninkovo karfiolovu s haluskami uz sa konecne doje 😀 zajtra neviem ale idem vas pocitat tak uvidim....
@efci veru nie musis upiect dalsie ... 😖 ja si aj tak vzdy robim tri z troch vajec ..a co ides piect ?ja tiez zajtra idem piect korpusy na tortu pre malu mala narodky takze potyzdni dalsiu torticku a oslavu pridu svokrovci..
Ahojte,dnes spaldova polievka so zeleninou,spagety s morcadelou a syrom,idem robit cokoladovy termix,som zvedava aky bude 😉
A dnes to bola cesnačka 🙂 aaaaa hrachovy privarok so slanikou a fajnym chlebikom 🙂 mnam, uz strasna chut bola na hrach 🙂....NO a vsetkym KRASNEHO VALENTINA 🙂 nech trvaaaa po celyyy rok 🙂 !
u nás dnes na raňajky obľúbená ovsená kaša s jablkami, na obed zeleninová polievka s písmenkami, mäsovo-zemiakový pekáčik ( zemiaky a mleté mäso ako na fašírku ukladané do šachovnice, poprekladané tvrdým údeným syrom, cibuľou a klobáskou), zo zvyšnej zmesi fašírky, a k tomu kyslá kapusta, a idem vymyslieť nejaký dezertík na mlasanie 😉
Ahojte, ja na pecenie moc nie som, aj obrateny jablcnik z vikendu skoncil u susedinych sliepok 😖 ale dnes sa mi podarila bomba. Bezkonkurencne najlahsi a jeden z najchutnejsich kolacov co som kedy robila.Jedla som ho davno v Anglicku, kde ho piekla jedna Svedka, a teraz som nahodou narazila na recept. Horuci, sypky, na vrch som si dala vanilkovu zmrzlinu. A hotovy bol za 5 minut, teda priprava, nie pecenie 😉
dnes fazuľovo - zemiaková polievka nakyslo a dukátové buchtičky 😉 sme si pochutili 😉
dnes som vymyslela "zdravšie" fašírky, určené hlavne deťom, ktoré nemaju radi varenu zeleninku...takže :
500g mleteho masa
300g tvrdeho syra postruhat najemno
3 vajcia,
udusena zeleninka lubovolna (ja som dala mrazenu brokolicovu zmes), ked je mäkká popučíme vidlickou a zamiešame do zmesi mäsa, vajec a syra, okoreníme, osolíme, urobíme placky, ktoré obalíme v struhanke a vypražíme. POdávame so zemiakovou kašou, my sme k tomu mali aj cviklu. mňam, deti ani nezbadali že jedia zeleninu, z polievky by mi ju vyberali...samozrejme, to že je to vyprážané je trocha také mínus tohto receptu, ale zas nerobím ho až tak často 🙂 🙂 🙂 🙂
moja Valentinska torticka ,pre manzela z lasky ...aj ked Valentina neoslavujeme,takyto darcek vzdy potesi ,ved laska ide aj cez zaludok...😵
...upiekla som cokoladovy korpus,plnka je nieco ako ,,domaci pribinacik,, a ovocie z mrazaka....
na ozdobu mi uz ovocie nezostalo,tak som z tej zvysnej stavy urobila taketo originalne srdiecka 😵
uz sa chladi,....vecer degustujeme 😵
@nelinka0401 dakujem 🙂 🙂 ,tesim sa z nej,je jednoducha a som zvedava co povie mm 😵
@lululka555 a ten vrch je suprový,žiadny prekombinovaný,tie srdiečka sa ti vydarili 🙂

@womankc moja malá mala tiež strašný kašel a nám pomohol Mucosolvan Junior.
@lencyca skoro som zabudla,kaiserky boli výborné...na ráno zostali len 3 zo 17 kusov...no mm sa nezapria,ten ešte teplé ich jedol a nabalil si aj do roboty 🙂