Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
babenky neviete mi sem prosím hodiť recept na srdiečkovú polievku, sa mi vymazal receptový súbor a zhruba mám tucha že ako na to, ale radšej by som na nič nezabudla čo tam má byť a ako, malá sa za ňou ide zadrieť
my mame este zo vcera mäso s ryzou a zajtra nevarime ideme na obed k svokre kedze ma narodky 🙂
tak my mame to pecene mäsko,dusenu kyslu kapustu a moj premierovy knedlik nedopadol uplne podla mojich predstav.....takze manzel este poslape do takej jednej hospodky kde dobru knedlu predavaju 😀
ona sa mi aj podarila..lenze ako som ju vyberala tak maly do mna vrazil a knedla bola na zemi 😝 a pravdaze sa rozpadla 😝
babulky, poradte mi dobry a hlavne rychly recept z bravcoveho pe svokru🙂 zajtra maju dojst a ja si to chcem nachystat uz dnes aby som to rano kym dojdu...cca.9 hodin..mohla spravit. nemam rada ked sa mi svokra moce v kuchyni 🙂 len ta fantazia mi odisla....skuste nieco z vasich oblubenych 🙂 dakujem
@jja ahoj, ak ti mozem poradit, ja som pred par dnami skusala maggi napady, co reklamuju "Stavnate kare so slivkami", je to vyyyyborne...potrebujes len 600 g kare (ale kludne aj vacsi kus ak mas, mne sa to spieklo) , 100 g susenych sliviek a tie maggi napady. Pripava je 10 minut, pecie sa v rure cca hodinku...Takze by si to mohla stihnut kludne aj zajtra a bolo by to cervstve a fantastickee 🙂 mnaaam...u nas vsetko padlo na obed a na veceru som musela varit zas :D
Ja dnes varim kremovu cukinovu polievku, opekane zemiacky a morcacie prsia na sampionoch 🙂 mnaaam.
@jja Priprava 10 minut: umyjes maso aj slivky pod vodou. Urobis v strede maska taku dieru nozom (akoby kapsa) a napchas slivky dovnutra. V tom baleni maggi napady je sacok a koreniny. Masko vlozis do sacku, nasypes tam tie koreniny a pridas 150 ml vody. Potrasies, aby sa korenie nalepilo na masko a strcis do rury 🙂 Ja som k tomu robila ryzu, ale kludne aj zemiaky. Je to fakt moooc dobre. Svokra sa oblize za usami 🙂
Ps. Pisu, ze piect v rure hodinu pri 190 stupnov, nechaj ho tam radsej hodinku aj kus, bude maksie 🙂
nase dnesne menu: cesnakova polievka so struhanym syrom a opecenym chlebikom, masko (kuracie stehno) na smotane so zeleninou a kolienka 🙂
Deťom zemiakové placky - na večeru, mm čo príde a zajtra kelová polievka s hríbmi a palacinky, alebo rybka.... No ak poznám môjho palacinkového kráľa tak budú palacinky.... 😀 😀 😀
Na ndeľu segedínsky guláš a polievka ak nezostane kelová, tak nejaká zeleninková...
Ahojte, idem k vam pre radu.....nemate recept na nejaky zakusok pečeny či nepečeny v ktorom použjem dlhe detske piškoty? nejak sa nam ich doma nazbiaralo, a mna ni čnenapada...tak idem pre radu k skusenejšim 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 dakujem
@janulabj ahoj, toto som robila a bolo to mňam 😉
250g jahôd (najlepšie čerstvé) rozmixovať so 140g cukru + šťava z 1citróna + 250g biely jogurt + 1roztopená želatína a nakoniec zľahka vmiešať vyšľahanú šľahačku
Formu na biskupský chlebík vystlať potravinárskou fóliou a vrstviť piškóty a tento krém.
Podľa mojich skúseností, je lepšie každú vrstvu dať trocha stuhnúť a potom dávať ďalšiu.
Je to svieže, nám chutilo
@janulabj vymixujes mascarpone 500 g s dvoma slahackami, pridas 2 vanilkove cukre.Slahas, kym nevznikne hustejsi krem. Uvaris silnejsiu nesku-kavu. Piskoty das na spodok misy, pokvapkas kavou a rumom, das vrstvu kremu, potom zase piskoty, krem a vrch posypes horkym kakaom.A potom sup do chladnicky. Ja to robim vzdy den dopredu. 🙂 mnam

@babullka1 teraz nie, ale chodim domov k nasim, byvaju pri PU 🙂
a neboj, podari 😉