Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som dnes skusala urobit marlenku, vyzera pekne na pohlad, len sa ju bojim ochutnat 😀 ale snad ju nevyhodim
Mrkvové šátečky s povidly
Suroviny :
polohrubá mouka 500 g
mrkev nastrouhaná najemno 250 g
máslo nebo margarín 250 g
mletý cukr 2 PL
kypřící prášek do pečiva 1 ks
sůl špetka
povidla podle chuti
Postup :
Suroviny, kromě povidel, smícháme a uhněteme těsto. Hned ho vyválíme natenko. Rozkrájíme na čtverce, na každý dáme povidla a slepíme do tvaru šátečku. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po vychladnutí můžeme pocukrovat.
Chlap mal tento týždeň dovolenku, takže toho bolo dosť 🙂
Pondelok: polievka z nedele, bravcove kare zapečené so syrom a paradajkovou omáčkou na cibulke (recept z varechy)
Utorok: mrkvova polievka, losos, zemiaková kaša, šalát (ľadový šalát, rajčiny, olivy)
Streda: rajcinova polievka, slovenská omeleta (zemiaky, oprazena slaninka s cibulkou, zaliate rozslahanymi vajickami a zapecene v rúre), kyslé uhorky, baranie rohy, feferonky
Štvrtok: zemiaková nakyslo, kuracie kúsky v cestičku, ryža, marhulovy kompot
Piatok: zeleninova polievka, kuracie kúsky zo včera, jogurtovy kremes podľa Polákovej
Sobota: bude zeleninova polievka, šošovicový prívarok s volskym okom
Nedeľa: bude nedeľná polievka, a druhé ešte ani za svet neviem, ale príde mama na obed, tak niečo špeci by som chcela 🙂
A v pondelok už ide muž do roboty, tak zas budem variť menej 🙂
@nikoletka8090 radsej mastne vlasy ako byt zdochla a nechat sa vydrziavat rodicmi....Som dospela zena,matka tak sa staram nie???A neznamena,ze ked varim mam mastne vlasy.Kazda mame kupelnu a sampon predpokladam.
Určite odporúčam všetkým mamičkám stránku najrecept.sk. Vždy tam niečo chutné nájdeme 😝. Páči sa mi, že stále pridávajú nové recepty, ale píšu i fajn články. Mám od nich rada i videá s praktickým návodom. Najskôr sa mi nechcelo lajkovať ich fun page na fb, lebo receptov na nete je veľa, ale neľutujem. Sú veľmi fajn. Posielam i link na fb, ak by ste chceli vyskúšať: https://www.facebook.com/Najrecept.sk?fref=ts.
@nikoletka8090 no vidis nie kazda sme take krasavice ako ty.....Par z nas musia byt aj zienky domace a par lenive z.....ny
@nikoletka8090 Vôbec Ti nezávidím, skôr Ťa ľutujem. A pre Tvoju informáciu, nemám mastné vlasy a nie som len pri sporáku. Som aj pri vysávači, prachovke, práčke, žehličke, rýli, motyke... a hlavne pri svojom synovi. Verím, že z neho vyrastie poriadny chlap, na ktorého bude jeho manželka v budúcnosti hrdá a nie povaľač, ktorý sa vyvaľuje pred telkou a čaká, kto mu čo strčí do papule. Príjemné váľanie šuniek želám. 😉
@nikoletka8090 Tak sem nelez a nekomentuj prispevky trapnymi komentarmi nik nato nie je zvedavi.A radsej budem velka hlava ako leniva.By som neprezila keby ze som dospela a rodicia sa mi musia starat o mna ci moju rodinu....A chlap nie som ked sa budem chciet preoperovat,budes prva co to bude vediet ju ??? 😀 😀 😀
@nikoletka8090 To je ozaj otrasný údel pre chlapca, keď sa ožení. Hlavne, keď si zoberie niekoho, ako si Ty! 😀
@nikoletka8090 Pá-pá, lúčim sa s Tebou, zachytila som zopár Tvojich príspevkov v iných témach, čím som nadobudla dojem, že si buď z nás robíš srandu (čo by bol ten lepší prípad), alebo to nemáš v hlave všetko v poriadku. A navyše, musím ísť umývať riad po večeri. 😀

@nikoletka8090 Aký podnetný a užitočný príspevok do diskusie! 😒