Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
včera malá vydrankala palacinky od tatina (výhradne jeho parketa), dnes navarí Ikea, zajtra filé na prírodno, bataty, zeleninový šalát, nedeľu vidím na obrátené rezne s ryžou
@sophina ja tiez robim dnes perkelt 🙂 chcela som ho s cestovinou ale drahy frflal tak sa idem dat do halusiek 🙂
dnes to vidim na bryndzove halusky 🙂
dnes hráškovokarfiolová polievka mrveničkami, karfiolové mozočky - budú asi len s chlebíkom a uhorkou, zajtra dojedačky a v nedeľu hovädzie na divoko s domácou knedlou
ja som dnes nabrala inspiraciu od Habovcov 😀 takze dnes mame zemiakovy privarok so slaninkovymi chipsami
Vcera a dnes mrkvova kremova polievka.
Ako druhe vcera bolo domace kuracie na olivach a paradajkach a cibuli,k tomu na vyber placka,cestoviny penne alebo opekane zemiaky. Pre mna ako ne.esiarku zas tofu na paradajkach a olivach. Pridali sa aj deti,ony tofu lubia.
Dnes ako druhe mali domacu kuraciu pecienku na jablku a k tomu ryzu.
parene buchticky 🙂
@mizu89 na vareche je ich viac...mozes skusit a odporucam precitat aj komentare pod receptom...vzdy sa najde nejaka vychytavka 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/panettone/3463...
http://varecha.pravda.sk/recepty/panettone-foto...
naše raňajky domáca pečená pečeňová paštéta, chlebík
300g pečienky, 150g bravčovej masti, 100g slaniny údenej,3 surové vajcia, 2,5dcl smotany na šľahanie 33%, 1 lyžica vegety, pol lyžičky čierneho mletého korenia, soľ,
Ja som to robila z kuracej pečienky. Nakrájam si tenké pásiky udenej slaninky a nimi vystelieme rebrovú formu . Kraje formy vytrieme bravčovou masťou. Do mixera vložíme pečeň s rozpustenou letnou masťou,pridáme soľ,korenie,vegetu,vajíčka a rozmixujeme. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme mixovať asi minútku.Masu nalejeme do rebrovej formy a a dáme zapekať do rúry na 160 až 180 stupňov, asi na 40-45 minút. Dobrú chuť 🙂
Na ranajky sme mali famoooozne lievance...a neskory obed bude pecena ryba so zemiakmi ...uhuhuuuu uz sa tesim ☺
na ranajky sme mali rybaciu pomazánku,teraz bola káva a šup pripravovať obed,niečo z kuracích stehien... potom na klzisko s detmi no...
Feniklova kremova polievka-bude aj na zajtra.
A este sa dojedla pecienka z domacich kureniec,ryza,cestovina a naparena zelenina.
Zajtra k fenikovej polievke zvazujem zemlovku.
Dnes boli hranolky, kuracie mäsko, dresing cesnakovo jogurtový a zeleninová obloha. Ja som mala menšiu porciu lebo chudnem ale bolo to výborné 🙂
Dnes frankfurtska a privarok z cervenej sosovice s kyslou smotanou a fasirky pecene v rure.
kapustová polievka s bravčovým mäsom a údenými rebrami,kuracie prsia v cestíčku, ryža, kompót
@gianni daj prosím recept na tie krevety, lebo ten moj muž ich už rok spomína, ale žeby ich pripravil, tak toto ne :D

naše raňajky smotanový jogurt jahodový, rohlík 🙂