Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dneska obedik slepacia polievka so rezancami a tekvicovy prívarok so fasirkou a knedlik a este budem piect jahodovo ribezlovu bublaninu
hovädzia polievka s rezancami, varené mäso z polievky, zemiaky, uhorkový šalát, roštenka, ryža a kompót, to bude aj na zajtra
polievka z barvcoveho masa s nitovkami, knedlo vepro zelo - aj na zajtra, dnes stacilo stat pri sporaku, tak zakusky (rozne zbytky, ktore som odlozila na horsie casy) vytiahla z mraznicky
Dneska obedik stuchane zemiaky s jarnou cibulkou a hovazie maso na stave a uhorkovy salat s bielym jogurtom
potrebujeme:
300g čerstvo pomletého maku
4 vajcia
100g masla /ja som pridala aj trosku makoveho oleja/
120g med
100g biely jogurt
500g mascaropene alebo tvarohu+med na osladenie
Višne
50g višňového džemu
1 lyžička kypriaceho prášku
Postup: vyslahat sneh z bielkov. V druhej miske vymiesas mak,zltka,med,kypriaci prasok,jogurt a roztopene maslo.
Tortovu formu /ten mensi rozmer/ si potries maslom a poprasis makom. Vylejes cesto a pecies na 170'C cca 40 minut. Nechas poriadne vychladnut vyklopis rozrezes na polovicu.
Spodnu cast potres dzemom a nat das plnku z mascarpone a medu/nechaj si aj na potretie vrchu torty/. Na plnku naukladas visne a zakryjes druhou polovicou korpusu. Potries zvysnou plnkou a dozdobis visnami, makom alebo mozes aj zelatinou poliat. A do chladnicky.
Nám ešte zvýšil obed zo včera a to panenka s prošuto šunkou a poliata syrovou omáčkou s hranolkami a zeleninová obloha
Pikantné lečo s vajcom a klobásou recept http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1734-pik...
kôprovka, studený šalát (rajčiny, červená, zelená, žltá paprika, kukurica, mozzarela, štipka soli a vegety, bazalka, šunka)

obed na cely vikend. Kurča ala kačka, červena kapusta, knedla 😉