Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas bude paradajkova polievocka s ryzou a este zo vcera francuzske zemiaky. a na poobedie mam prichystany cestovinovy salat.
Este neviem aku omacku. Bud koprovu alebo chrenovu. Hovedzie masko a domaca knedla😚
hlivová polievka s rezancami, bulharská kapusta /pliecko na kocky,kelová kapusta, zemiaky na kocky spolu dusené/
Ženušky ja som vyskušala CRINKLES...su famozne, nabuduce skusim so zdravym cukrom, je to poriadne sladke, ale ku kave super a je treba nechat cesto celu noc v chlade, dost sa lepi. Aromu mozte zamenit aj za rumovu (ja kvoli malej som dala vanilkovu). V rure dost narastu, staci robit uplne malicke gulicky. Ked popraskaju v rure, vtedy su take ako maju byt.
Budeme potrebovať:
2 vajíčka
60 g masla
100 g cukru
200 g hladkej múky
200 g horkej čokolády
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička kypriaceho prášku
+ kryštál. a práškový cukor na obaľovanie
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme jemne vychladnúť. V miske zmiešame múku a kypriaci prášok. Do ďalšej misky dáme maslo, cukor, vanilk. extrakt a rozpustenú čokoládu a spolu vymiešame mixérom. Pridáme po jednom vajíčka a vmiešame. Nakoniec primiešame aj múčnu zmes a vytvarujeme cesto. Uložíme do chladničky najlepšie cez noc. Rúru si predhrejeme na 180°C. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Pripravíme si dve misky alebo taniere – do jednej dáme kryštálový cukor, do druhej práškový cukor. Z cesta formujeme malé guľôčky, ktoré najprv vyvaľkáme v kryštálovom cukre a potom poriadne v práškovom cukre. Uložíme na plech a dáme piecť na 8-10 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom si už na nich len pochutnávame 😉
@reni1512 si mi narobila chute, ja som skúsila zatiaľ pomarančovokokosové crinkles boli super a tieto musia byť tiež fajn mnam
Hrachova s parkom
Pizzovniky - syrove, sunkove, salamove
Acidkovy kolacik s marhulovym dzemom a cokopolevou
kyslá fazuľová polievka, studený šalát ( cestoviny, šunka, zelená paprika, rajčiny, mozzarela, soľ, vegeta, bazalka, čierne mleté korenie)
Falošnú kačku s kyslou kapustou a knedlik a zeleninova polievka s krupic.haluškami
Dnes sme dojedli hlivovú polievku od včera, strapačky s domácim tvarohom, urobila som ešte trochu zemiakového ľahkého šalátu, bude na večeru so špaldovou žemľou
na zajtra varim kotlikovy gulas a k tomu chlebik, v nedelu urobim asi perkelt+kolienka🙂
kapustová polievka s fazuľou, ostal zemiakový šalát od včera tak pre dvoch, manžel robí vyprážaný syr, bude to nová kombinácia šalát + syr, som tak nachladnutá, že dýchať nemôžem, tak čo navarí, to zjeme
zemiakovy privarok na kyslo, fasirka a vajicko, poobede banan v cokolade. Zajtra hovadzia polievka, bravcove rezne, zemiakova kasa, ceresnovy kompot

naše raňajky makovky s maslom a džemom, kakao 🙂