Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My sme mali na obed obrátené rezne so zemiakovou kašou, uhorkový šalát, kurací vývar do slížikami, ako dezert dojednané moravské koláče zo včera a čokoládový cheesecake s malinami. Zajtra budem robiť španielske vtáčiky s ryžou, dojeme vývar a urobím znova banánovo-čokoládové muffiny, keďže nám prezreli tri banány 😉. Ďalej bude cez týždeň sekaná na prianie mladšej dcéry, polievka z červenej šošovice, parné buchty a cesnačka a ostatné vymyslím za pochodu 🙂
včera slepačia polievka, vysmážané kuracie stehná a kĺbiky, ryža, uhorkový šalát, na večeru obložené chlebíčky
dnes francúzske zemiaky s červenou repou
Dnes celozrnné parene buchty plnené marhuľou, posypané tvarohom a orechami a poliate maslom. Polievka brokolicovo mrkvová s krutonmi
@maria.vinea upiekla hokaido v trube a potom dala do slahaca s mliekom a maslom ako klasicku kasu. Navrch kyslu smotanu
Dnes mame karfiolovu polievku a druhe som urobila len na rychlo palacinky, nutela a tak na sladko 🙂 Neviem co ma chute mataju 🙂
Mali sme oslavu a ostala mi tatarska omacka. Nechcem ju vyhodit, vedeli by ste mi poradit k akemu jedlu sa hodi? Alebo co z nej urobit?
Dakujem za tipy.
Cez víkend v sobotu ryby (losos, pstruh, kapor, treska...) obalené v múke zmiesanej s grilovacím korením a opecene na oleji a masle, citronik, zemiaková kaša, mrkvovo-jablkový šalát s citrónom.
V nedeľu slepačia polievka s mäsom, zeleninou a slizikmi. Knedla, cervena kapusticka a pecena krkovicka (pomedzi nu som poukladala kuracie prsia, deti bravcove nemusia). Dezert čokoladove fondue - hruška, hrozno, banan.
@marikap18 už tak dávno mal helmans také recepty, že rezeň namočíš do tatrky, strúhanky a vyprazíš, skús vygúgliť
https://www.mimibazar.sk/recept/19186/kuracie-r...
dojedáme zeleninový boršč, pirohy plnené zemiakovo-bryndzovou plnkou a pre mňa aj slivkovou, mastené masielkom a cibuľkou
Francúzske zemiaky ktoré robil pán manžel keďže ja mam 2 dni do pôrodu a som rada ze som rada 😀
U nás dnes vyprážaný karfiol a syr a k tomu zemiaková kaša a domáca tatardká omáčka polievka je ešte od predvčera ale je výborná hovädzia s rezancami
Zapekané cestoviny s karfiolom, s brokolicou a so syrom. Dnes sme sa rozhodli, že budeme bez mäsa, snáď to môj pán manžel aspoň do večera bez mäsa vydrží 😀

slepačia polievka s rezancami a pečený pstruh