Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@raza z cukety je dobra kremova polievka, alebo zvyknem ju grilovat a davat ako prilohu k masu 😉 aj tej mam pozehnane 😝 a muz ma rad taku omacku na spagety z nej, ale ta mne pride fadna... a pridavam ju do leca, ked neviem co s nou, alebo ju plnim mletym masom a zapekam, ine ma teraz nenapada 😉
Dnes vypražany karfiol a opekane zemiaky zajtra kuraci vyvar a este nieco lahke 😉
dnešná inšpiracia:
1,vcerajší segedín
2.vajíčkova pomazanka
3,morčacie rezne v smotanovo syrovom cestíčku,kaša,uhorkový šalát
4.kysnutý jablkovo,hroznovo,cernicový koláč
5.k reznom na veceru pribudol patizon
a este sa pochvalim no to som uz nefotila 24 0,7l poharov hrusiek a idem varit 2-4l hrnce kecupu vidim to tak do 01.00 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam 😕 zavidim ti tolko energie na varenie a zavaranie teba to skutocne bavi 🙂ale tvoje jedla naozaj aj jedlo vyzeraju a urcite su aj tak chutne🙂
A este vas chcem poprosit o pomoc pri "malej patracej akcii"..
Cukraren aida kosice.. asi dva tyzdne dozadu zakusok:
na spode je take tmave cesto a nad tym ako keby puding ci co to bolo na vrchu oriesky.. nepametam ani nazov nic.. ale bol celkom chutny neviete ktora co to moze byt? pridavam foto -sice nekvalitne ale snad pomoze🙂
@titkovamiriam , dakujem.aj som si myslela...vidis, tie placky urobim. k nim uhorkovy salat a bude mnamka. mam to robit klasicky ako zo zemiakov? zahustit mukou? a dochutit ako? nemate niekto presny recept?
@bibi1711
nastruhas ,posolis ,das cesnak,zemiak-je dobry koly skrobu ,muku,majoranku,cierne korenie,vajicka:
@titkovamiriam uchylka nie lne zabava Si mylsim.. ach kiez by aj mna to tak bavilo...
aten kolacik bol skutocne mnamkovy ale netusim vobec co to je 😔 nikde neviem najst..
@gina333 baklazany umyt, rozpolit, vydlabat-vyrezat vnutro, nasolit, nechat postat, pokial nemusti stavu,m oplachnut, naplnit zmesou mleteho maska so solou, ciernym korenim, horcice, orestovaneho na cibulke a ja davam aj cesnak. naplnit, prikryt syrom, nastuhanym alebo platkovym, dat zapiect do rury cca 25-30minut na 200 stupnov. mnamka je to velika, do misy na zapekanie len pokvapkat olivovym olejom, baklazan pusti kopu stavy.
@titkovamiriam to viem ale ja nejak na sladke moc nie som 😖 a tento chutil aj mne aj drahemu a hladam a neviem najst... asi najdem tu drzost a pojdem sa opytat priamo do cukrarne 😀
skus 🙂 mne ked nieco niekde chuti tiez si pytam recept a bud sa stane ze ho dostanem bez problemov alebo je to tajomstvo 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41768
nasla som tento recept prave.. skusala ste niektora fasirky na morsky sposob? oplati sa ich robit? alebo nejaky podobny recept mate?
mnam to vyzera dobre no ja by som tam dala rybu bud file tresky,lososa alebo aj tuniaka-teda beriem to tak ze u nas to nieje problem dostat,no aj takto to musi byt vyborne
a este foto kolacika,ktorý mi chutí v Mederi ak už nechcem zmrzku je to taka sopka,vnutry je vynikajuci coko krem,recept som nedostala lebo to si ten cukrar co im vozí kolače-zakusky robí ako rodinný zákusok a veru v okolí Bratislavy som to este nikde nevidela a musi to byt aj babracka tolko vrstiev a chutí a pritom nieje moc sladký skor poctivo horko cokoladový
@titkovamiriam zajtra asi skusim tie fasirky zaujali ma 🙂...
fuuha ten kolacik vyzera dost zlozito.. a cokoladove kolace su najlepsie si myslim..skoda ze nemas recept..
@denne73 ja robim take cesto na pirohy aj fliacky,rezance a som maximalne spokojna a nie su tvrde 🙂 na dosku nasypem hrubu muku aj pol sacka spravim v strede jamku do ktorej dam bud jedno ale aj dve vajcia a pohar studenej vody.Vsetko dam dokopy klasickym sposobom 🙂 rozvalkam na tenko a potom co uz len chcem-pirohy,fliacky,rezanky alebo siroke rezance... uz som aj mrazila a bolo vyborne 🙂 🙂

@libka1 no povedz.. som ja normálna??? 😕 šak sa bavíme o tekvici a ja som myslela cuketu!!! bóóže, som ja trúba 😀 😀 😀 ale inak som v pohode kuchárka 😅