Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@fialkaa ja som dnes robila cestoviny so slávkami/mušlami/ a je to mňam a rýchle - cestoviny si uvaríš, aké uznáš za vhodné 🙂 a kúpiš si slávky, ja som mala mrazené z Kauflandu 500g balenie.
Na masle, alebo oliv. oleji osmažíš červenú cibuľku do sklovita, pomaličky, môžeš pokrájať na kocky, ale ja som dala na mesiačiky, potom na to dáš aj 3 stúčiky pokrájaného na plátky cesnaku, chvíľku osmahneš, potom pridáš slávky, ja som ich najprv opláchla horúcou vodou a nechala odtiecť, podleješ vínom a necháš dusiť cca 10 min. Radšej podliať menej a potom dolievať, slávky pustili ešte vodu, takže vodu som vôbec nepridávala. Po udusení pridáš kečup - od oka, samozrejme osoliť, okoreniť a šup na tanier s cestovinami. Posypať syrom a dobrú chuť 🙂
@miskachrumka mnaam idem ku vam na obed.. heheh ja asi spravim na veceru ..
my dojedame zo vcera..
den bez varenia = uplna parada.. hehehe
ake cesto robite na tu pizzu?strasne vela vas pise ze mate pizzu...a ja netusim ako na to..?
Kattikakiki tu mas link na cesto http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pi... 😉
@miskachrumka a už si podla toho robila pizzu? lebo aj mna zaujimaju ale overene recepty, podla akych baby robia, jasne že sa da vygooglit milion receptov, no @kattikakiki asi tiež myslela ,,overený,,.
@miskachrumka dakujem
@janulabj vlastne hej, myslela som taky odskusany...lebo kazda druha to tu pise, ze robi pizzu...je mi jasne ze sa to da najst na nete...ale...
@kattikakiki ja už roku robím toto rýchle cesto na pizzu bez kysnutia, je výborné a mäkučké aj na druhý deń, ak zostane 😅
1 biely jogurt alebo kyslá smotana, ja dávam väčšinou kyslú smotanu, zdá sa mi chuťovo lepšie, 1 kg hladkej múky, 1 droždie, trocha soli a cukru, 1 dl oleja, 3-3,5 dl vlažného mlieka
Urobíme cesto, aby nebolo lepivé, rozdelíme na 3-4 časti, podľa veĺkosti plechu, obložíme podľa chuti. Z tohot cesta sú výborné aj škoricovníky a iné koláčiky z kysnutého cesta.
babenky, skusala som robit nebeske rezy a aj po stuhnuti sa mi nejako na tanieriku, ci na plechu "rozpadavali", neviete mi poradit preco? Je to fakt suprovy kolacik, ale na vyzor nieco strasne
@levandullka recept mám odtialto, nejaká maminka ho sem dávala ..... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7162#diskuse ani ja som ich ešte nikdy nerobila tak uvidíme ako dopadnú 🙂
@nelynka18 No ja varím tak,ze podusím cibulku,pridám cervenú papriku,zalejem vývarom-vodou,dám zemiaky,sol,rascu a potom ku koncu pridám bud párky alebo klobásu na kolieska,chvílu este povarím,medzitím odoberiem z polievky a nechám to vychladnút,rozmiesam bryndzu do toho,a vrátim do polievky,kus este povarit a hotovo.recept mám odtial z koníka,a dokonca aj moj 2,5 rocný nejedák túto polievku zje bez reptania 😉
@kattikakiki ahoj, ja robievam jednoduché kysnuté cesto - kvások (mlieko+droždie+cukor) zmiešame s polohrubou múkou. Pridám celú rascu a soľ (asi po 1-2 lyžičkách) a pridávam vodu z vodovodu (podľa hustoty). Nechám vykysnúť. Potom si cesto rozdelím podľa počtu plechov a mokrými rukami ho "rozpackám" po plechu (dávam aj papier na pečenie). Keď sa ti chce tak to kľudne môžeš aj vyvaľkať. No a na ňu dávam suroviny podľa fantázie a čo chladnička dá 😉 Cesto robím od oka takže presne gramáž ti nepoviem 😀
@zuzanocka11 dakujem podobnu som si nasla na nete len s oprazenou slaninkou,zajtra varim 🙂
@kattikakiki ja robím pizzu 500 g múky polohrubej na jeden plech a kedže robila dva ,tak 1 kg múky .kvások z 40 g kvasníc ,dala len do teplej vody ,trochu soli ,trochu cukru ,posoliť múku ,všetko zamiešať dokopy a zmiešať s teplou vodou aby sa vytvorilo také polohusté cesto a nechať vykysnúť .po vykysnutí rozdelím cesto na dve polovice ,povystieram dobre do strán na plechu rukami,polejem olejom(podľa mňa musí byť ) a natriem kečup a potom postupne pridám cibuľu ,cesnak ,klobásku ,alebo salámu ,kukuricu a to čo má kto v chladničke a na čo chuť .Naposledy dala šampióny ,zelené olivy ,na kocky nakrájanú klobásku ,kukuricu a samozrejme cibulu a cesnak a chvíľku pred dopečením posypala postrúhaným cesnakom. 🙂

fliačky s kapustou