Čo idete piecť a chystať na sviatky?
Vôbec nič, možno po nejakom jednom koláči na pondelok, ale nemienim si tým dodrbkať moju snahu sa konečne zdravo stravovať, na návštevu nejdem tento rok nikam a ani nechcem aby niekto navštevoval nás, potrebujem si dať oddych od ľudí 😇
Struhany tvarohovy kolac, lebo k nam pride otec, ktory ho ma rad. Ten upeciem vo stvrtok, ked k nam pride. A na pondelok babovku vo forme zajacika - to zas maju radi deti po hladani velkonocnych vajicok, robievame ju roky. A este majonezovy salat - to ma rad manzel. Inak nic nechystame, Velka noc u nas nie je velkym sviatkom.
Piatok a sobota bude ryba.nedela pondelok rezne a vyvar.do krabicky kupim 5-6 zakuskov a vybavene my to nejem a k nam nikto nechodi cela.rodina je na sviatky prec.ale by sa niekto ohlasil listkove cesto mam doma stale aj salam syr klobasu flasu vinka.nieco zbucham do 5 minut.. ziadne prezieranie ani 7 ruhov zakuskov nehrozi.
My budeme mat sunku, syrovu roladu, vajicka, zemiakovy salat, chren a cviklu. Upeciem (ak stihnem) linecke v tvare zajacikov.
Necakame navstevy, chystam to pre nas, mame to radi 🙂
Piekla som v nedelu linecke kolaciky, a makove linecke, ine zakusky som objednala na sobotu. Urobime zemiakovy salat a rezne, dame si domacu klobasu, vajicka, udene masko a chren... v nedelu ideme este na taky velkonocny brunch aj s programom pre deti a zivou hudbou.
Nič, Max muffiny mrkvove,cviklove a špenátové,nech to má farby jari,ale to len tak na zjedenie trochu.
@simsalabim super nápad s hľadaním vajíčok, musím aj ja také vymyslieť,ja tieto šibačky nemám rada
Ja ze som je jedina ktora to nechce prezivat :D nastastie som pred porodom cize odmietam prijimat navstevy :D a pre nas sunquickovy a medove rezy ,salat a file
Ja mám rada tradície, takže post od mäsa už od štvrtku, vo štvrtok niečo zelené, takze špenátová polievka, v piatok sladký obed. V sobotu budem piecť na večeru veľkonočnú babu s údeným a klobásou. V nedeľu slávnostný obed u rodičov. Piecť idem baranceka, mandľové keksíky a čokoládovú roládu
@evica17 ved ani ja 😅 U nas je to asi generacne neznasany sviatok, uz moja prastara mama bola v dedine zaciatkom 20.storocia povazovana za rebelku, ked chlapom zakazovala hadzat jej dcery do potoka a pidobne sa k tomu stavala moja stara mama aj moja mama.
No a u mna doma sa odjakziva hladali vajicka a to uz 2 deti su dospele.
Nič....Velka noc pre mňa nie je žiaden sviatok.Budu to normálne voľné dni,keď si konečne oddychnem
Fuj už teraz som prepchata.🤦čo by som za to dala keby sme išli niekam na výlet..
Nič, objednala som koláče, ktoré zoberiem k mame a ideme tam na cele sviatky, ani pominule roky som nič extra nechystala, max nejaký koláč, slimáky z lístkového cesta a syrove nite, toť vsio
NIC 😂 Prave sme sa dohodli s muzom, ze sa tvarime, ze niesme doma. Nasi idu na wellness, svokrovci daleko... takze pre vsetkych ostatnych niesme doma 😂 juchuuuu
Ja budem robiť v sobotu mazanec na nedeľu. To mame na raňajky k udenemu mäsu a vajickam. Inak zo sladkého len linecké a perníčky zdobené (to kvôli deťom, radi zdobia, nech majú radost) a nejaký zákusok jeden, asi Francúzsku karamelovu kocku. Stačí. Teším sa na oddych z práce a chvíle s rodinkou, nechcem stráviť všetok čas v kuchyni.
Nič neuznávam veľkú noc nikto k nám nechodí mi tiež nikam nie pre mňa hento len že mám dva dni voľna navyše

Nič 🤭