icon

Čo na raňajky a desiatu deťom pri refluxe?

1. mar 2026

Prosím vás ja už som zúfalá, čo dávate deťom na raňajky a na desiatu do školy, ak majú reflux? Hľadala som na nete ale samé hlúposti, čo ani deti nejedia a nevedia si to do školy vziať. Mliečne nemôže vo veľkom množstve ako napriklad jogurty. Nemôže nič suché lebo ju to škriabe v hrdle. Má refluxovy kasel. Vek 13 rokov. Prosím poraďte.

tykat
1. mar 2026

Vlastna skusenost, resp.syn, teraz uz dospely, este niekedy uziva.
Essox one (gel v sacku, zahustuje, chrani pazerak, super prave na ten refluxovy kasel)
Helicid alebo Nolpaza (to mal predpisane na reflux)
Antirefluxovy vankus, vyskusane, super, rano ho neboli hrdlo.
A jedlo, treba odskusat co mu vyhovuje. Tam sme zistili ze nic univerzalne neexistuje. Treba zabranit hlavne tomu navratu potravy a ochranit pazerak.

leveta
1. mar 2026

Mliečne vôbec nie, žiadne jogurty.
Ceralnu žemľu s rastlinným maslom, k tomu ovocie, banán, jablko, nejaké oriešky. Veď tá antirefluxna strava nie je nič zvláštne čo by na desiatu nemohla. Býva jej zle? Alebo ju páli cez deň? Lebo v škole veď sedí/stojí. V 13 už vie povedať čo jej najviac vadí z tej desiaty. Kľudne si to zapisujte a podľa toho sa riaď. Inak moja nosí slané tyčinky a to je roky naša záchrana keď ju začne páliť.

anonym_9dbcd3
1. mar 2026

@anonym_autor žiadne žemle, kysnuté pečivo, chlieb... sú spúšťačom refluxu.
Skúste pohánkové vločky s rastlinným mliekom (kokos) a ovocím, grahamové krekry-plátky s banánom, alebo zeleninovou nátierkou, hummusom... quinoa so zeleninou, pozri recepty s pšenom, kuskusom je veľmi ľahký na prípravu...

autor
1. mar 2026
@leveta

Mliečne vôbec nie, žiadne jogurty.
Ceralnu žemľu s rastlinným maslom, k tomu ovocie, banán, jablko, nejaké oriešky. Veď tá antirefluxna strava nie je nič zvláštne čo by na desiatu nemohla. Býva jej zle? Alebo ju páli cez deň? Lebo v škole veď sedí/stojí. V 13 už vie povedať čo jej najviac vadí z tej desiaty. Kľudne si to zapisujte a podľa toho sa riaď. Inak moja nosí slané tyčinky a to je roky naša záchrana keď ju začne páliť.

@leveta nepáli...u nás sa to prejavuje kašľom ...škriabe ju v hrdle a začne kašľať dusi ju...

leveta
1. mar 2026
@anonym_autor

@leveta nepáli...u nás sa to prejavuje kašľom ...škriabe ju v hrdle a začne kašľať dusi ju...

@anonym_autor a vieš ktoré potraviny jej vadia?
Ako vyššie písala, aj biele pečivo býva problém napr. Dobrá náhrada sú tie krekre. Najstaršej dcére nerobili problém ryžové chlebíčky, malá má 5rokov tu by z toho roztrhlo napríklad. Tej zas vyhovuje arabský chlieb, a pritom je to tiež múka. Treba pokúšať, každý má hranicu inde. Má od narodenia reflux?

leveta
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor treba hlavne odstaviť čokoládu, ak náhodou má niečo také na desiatu, v 13rokoch už to ťažšie ustriehneš, cez deň sa môže aj náhodne dostať k čomukoľvek

timea301196
1. mar 2026

Za mňa ako refluxovu ti poviem tak beriem lieky… s raz mi padne a na druhý krát nie. Treba skúšať. Ale napr kávu určitý druh môžem, banán ? To mi ide roztrhať žalúdok.. 😀 kapustu môžem… atd fakt treba len a len skúšať. Ženy to majú ťažšie za mňa my sme veľmi ovplyvňované aj hormonami, presne viem kedy budem mať menzes lebo vtedy mám reflux zo všetkého.

tykat
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na toto je ucinny Essox one.

anonym_9dbcd3
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dobre radí leveta, nemala by jesť mliečne výrobky, kyslé potraviny... dráždia sliznicu pri tichom refluxe a podporujú tvorbu pepsínu. Sú dostupné rastlinné alternatívy pre tieto potraviny, kým sa jej zahojí sliznica. Hlavne si dávať pozor na stres ako píše timea, tiež spúšťa reflux, skúste nasadiť magnézium.