Čo pečiete na Vianoce?
Prvy rok sme na vianoce sami ... Linecke kolaciky medovnicky medvedie labky a raffaello alebo nejake kokosove rezy by sme chceli. Lubime aj muffiny sice som ich sma este nerobila hodia sa k vianocnemu peceniu? Mate nejake osvedcene receptiky ktore vzdy vyjdu. Prosim nepiste cca od oka priblizne asi ... Prosim presne kedze ja dokazem v kuchyni pokazit aj obalovany syr. Dakujem ;)
Ja robim zvyčajne spaldove medovniky,rafaelo,marlenka gulky,suhajdy,kakaove rozteky,linecke....
@sunny8-akekolvek kolace, co mas rada s hodia - ked lubite muffiny, urob tie. mozes ich slavnostne dozdobit.dat ich do farebnych kosickov, poliat cokoladou - pokojne aj bielou - a posypat zdobenim. alebo ich servirovat so slahackovou ciapockou tiez posypane napr skoricou alebo farebnnymi gulickami.
ja linecke peciem podla receptu 123 - jeden diel cukru, dva diely masla a tri diely muky /napr 100,200 a 300 gramov). do polky cesta pridam citronovu koru, do druhej polky skoricovy curkor a hned su dvojake keksy. zlepim inym lekvarom, jedny pocukrujem, druhe trocha posmrncnem cokoladou a horovo. jedna robota a dvojity vysledok.
Top linecke je toto:
300g hl.muka
200g hera
100g pr.cukor
2 zltka
1van.cukor
Trochu citronovej stavy pripadne kory
Vyvalkas na cca 3-5mm a pecies na 180st. Do ruzova..par minut sleduj podla rury. Do lineckych sa nedava kypriaci aby ostali pekne tenke..potom sa zlepuju ribezlovym dzemom

vlani som robila linecké 1x podľa tohto receptu a iný už nechcem:
38dg hladká múka špec.
13dg práškový cukor
1 vajce
1Hera
1/2 kypr. prášku
1 vanilkový cukor
trošku citrónovej šťavy (keď nechceš nemusíš)
1/2 hodinu nechať cesto odstáť v chladničke, piecť na 180