Čo robiť, aby zmäklo vianočné pečivo?
Ma niekto nejaky napad? Ja som robila medove torticky, do vianoc maju zmaknut, ale zatial to po dvoch dnoch nevyzera nadejne. Je chyba mat ich ulozene v plechu na krytom balkone, prikryte foliou? Bojim sa ich dat dnu, aby krem neskysol... diky za kazdy napad...
ono, niektore medove kolaciky maknu aj dva - tri tyzdne 😉 takze, snad do vianoc budu mnamky 😅
Neviem presne, čo sú to za tortičky, ale niekde som čítala tip na zmäknutie medovníkom - pridať k nim do krabice nakrájané šupky z jablka.
ja zase viem, ze do jablka napichat klinceky a vlozit k medovnikom.Jednak vona sa krasne rozplinie na medovnicky a jednak by to malo urychlit makknutie 😉
To su dve kolieska z tvrdsieho cesta s pridavkom medu zlepene kremom, podla mna pri izbovej teplote by nasali cast kremu, ale co vonku, tam to stuhlo a koniec, tak uvidim, skusim v utorok dalsiu kostovku, pri tejto som si skoro vylomila zuba 🙂
ja davam na zmeknutie umytu supku od pomaranca. iba kusok na kraj krabice a vsetky mi pekne zmaknu.mozes skusit ....
mne tento rok tiež niečo potvrdlo,dievčatá mi popradili už spomínaný chlebík a jablko,dala som len taký 2cm mesiačik a naozaj začali mäknúť takže skus,ono to funguje.

skus ich dat do papierovej krabice 😉