Čo variť, keď nemám k dispozícii sporák?
Ahojte,
prosím, poraďte mi, čo variť, keď nemám k dispozícii sporák ani platničku. Rúra funguje, ale každý recept, na ktorý som si spomenula, obsahoval aspoň jednu predvarenú vec.
Vopred vám ďakujem!
@d_ivana francuzske zemiaky, pecene zemiaky, alebo ja robim este tak, ze dam si do janskej misy zemiaky, na vrch kuracie prsia, zalejem smotanou a postruham syr a mas obed ako lusk a nepotrebujes sporak
mne napadla zemlovka, zemiakova baba na plechu aj rozne placky sa daju na plechu, fasirka v celku
Pecene zemiaky bud len tak same alebo s cibulou, cervenou paprikou, nakrajanou klobasou, mrkvou - to je uplne kompletne syte jedlo, pecene maso, ryba, zemlovka, slane mafiny, slany zavin z listkoveho cesta (napln prakticky cokolvek co doma mas), prakticky vsetky nie prilis riedke placky sa daju aj piect v rure namiesto panvice, francuzske zemiaky, fasirky, to len tak co mi prve napada co robievame.
Priloha k masu este okrem zemiakov moze byt kuskus co len zalejes vodou ak mas rychlovarnu.
Placky - masove alebo zeleninove so zemiakmi, kis, zapekana zelenina
@cina1 Žemľovku som nikdy nerobila, ale pozrela som recept a nevyzerá to byť ťažké. Dnes vyskúšam. 🙂
@d_ivana ryžu aj nakyp sa dá tiež zvládnu v nádobe z Janského skla, ale aj vyprážané jedlá karfiol, rezne, fašírky, zapekané cukety, zeleninove lasagne, teplé zeleninové šaláty, s trochou vynaliezavosti asi skoro všetko
Aj pizza...
Trhané mäso
Vsetko mozne,co sa vari klasicky,varievam aj v rure.
Napr. Pecena fasirka a pecene zemiaky
Obalovane zeleniny-robim nepredvatene-mäso som neskusala,ale ryby v pohode,
Rozne placky,zeleninove fasirky-na plechu su zdravsie
Plnene zemiaky,plnene huby,plnena cuketa ci tekvica...
Kolace,pizza,z mäsa rozne spizy...
Francuzske zemiaky-robim zo surovych zemiakov
Kolozvarska kapusta
Plnena paprika-ryzu vies urobit v rure.
Nasledne aj gulky-ked bude hotove,mozes ich preliat rajcinovu omackou-tu si namiesas v hrnci a nechas to len v rure prevarit.
Hocake mäso-kocky,ci rezne na stave....Moses urobit okamzite.
Napr.
Nakrajas cibulu,paprika,cukiny mrkvu,Petroleum,polemisch oli.olejpm,okorenis,osolis,zamiesas.
Na to osolene platky mäsa,podlejes vodou,vinom,ci pivom...prikryt a "piect"
Udusi sa to do mokka..
Takto Moses robit aj omackove smotanove veci,dokonca aj polievky...
Vsak v rure to je v podstate to iste.
Akurat ze pri Tom nemusis tolko statt a stale to miesat....
Ak treba,kludne ti popisem recepty,presne,ako robim.
Ďakujem, baby, zásobili ste ma nápadmi na celý budúci týždeň. 🙂 Takto vydržím, kým neprídu opraviť sporák.
@d_ivana
To nemas 10€ ?
Elektrický sporák 1500 W kd4139 - nasenaradie.sk https://share.google/p1N5I5D1NyIlhzpkz
@d_ivana aj ryžu vieš urobiť v rúre 😃 a je veľmi veľa receptov kde netreba nič variť, len piecť.
Tak jedz len kolace! 😆
Ano aj ryza, nerez hrniec, zalejes vodou, kludne aj z konvice a das piect s pokrievkou, na cca 190-200, peciem asi pol hodiny, niekedy viac, teda dovtedy kym sa nevypari voda a ryza zacne sem tam od okrajov chytat jemne farbu
Ano aj ryza, nerez hrniec, zalejes vodou, kludne aj z konvice a das piect s pokrievkou, na cca 190-200, peciem asi pol hodiny, niekedy viac, teda dovtedy kym sa nevypari voda a ryza zacne sem tam od okrajov chytat jemne farbu
@anonym_b79ed0 inak bola by si prekvapena, kolko ludi nema doma hrmce a panvice, co mozu ist do rury (teda neobsahuju ziadne plastove casti). Mna to tak raz sokovalo u svokry, ked nesiel plyn a jedine, co mohlo ist do rury okrem smaltovaneho plechu boli sklenene taniere a misky 😁 lebo hrnce aj panvice s plastovymi ruckami, vacsie misy plastove....
Napríklad zemiaky, na to kúsky kurčaťa a kyslú kapustu a upiecť to, Robím v rúre aj fašírky normálne kúsky, dám trocha olivového oleja pod ne a sú lepšie a zdravšie ako klasické vysmážané. Rovnako tu spomínaný karfiol, brokolicu
@d_ivana
To nemas 10€ ?
Elektrický sporák 1500 W kd4139 - nasenaradie.sk https://share.google/p1N5I5D1NyIlhzpkz
@anonym_e9f1c5 Na tom veľa urobí teda, na tom sa varí zle, to radšej si ušetriť nervy a nevariť varené ale len v rúre piecť ako sa trápiť s týmto

@d_ivana pečene zemiaky,rybie prsty,pecene kura,pecene bravcove.