Do čoho minúť maslo?
Ahojte. Mám asi 3 maslá, ktorým v nedeľu končí záruka. Poradíte mi prosím nejaké koláče, nátierky alebo iné jedlá, do ktorých by som ho minula? Ďakujem.
@ariannazara Presne toto som chcela napísať, môžeš minút na vianočné koláče neskôr.
Ja keď kúpim viac kociek, dam rovno do mrazničky. Nenechávam v chladničke a potom pred koncom do mraziaka, ale nemyslim si, že by sa maslu niečo stalo, ak ho dáš teraz do mrazu.
Smer mraznička s nimi 😁 ale ak chceš variť, tak vcelku dosť masla sa spotrebuje napr na plnené ovocné guľôčky obalené v strúhanke. Tá struhanka vpije dosť veľa masla. Kým ju opeciem na panvici, tak do nej prihodim takmer cele jedno maslo.
Alebo rôzne nátierky, napr avokádová, vajíčková, rybacia, mrkvová…
To maslo sa v nedeľu nepokazí...
To je len dátum minimálnej trvanlivosti. Aj bez mrazničky ho môžeš pokojne ďalej používať.
Jablkové pité, tuniakovú nátierku, polej buchty na pare, pstruh na masle...
Kúp jablká, v lidli majú super lacné, nastruhaj nahrubo, cukor, škorica, hrozienka (v rume😄)
250 maslo
250 muka
250 tvaroh
Urrob cesto, vyvalaj 2 platy, spodný môžeš dat trochu pred piecť, navrství jablká, daj druhý plat, upec.
Cesto môžeš minút na 1/2, druhu odložiť na nedeľu. Veľmi rýchly a vďačný kolac(osuch). Vrch môžeš pozrieť vajcom a po pichať vidličkou. 🍰.

Ja dávam do mrazničky;) a použijem keď bude treb