icon

Domáce lokše alebo knedlík

27. dec 2025

Dievčatá mate nejaky dobry overeny recept. Na googli je toho tolko, ze clovek nevie do coho ist.

zuzkaa1991
27. dec 2025

@anonym_autor ci lokse alebo zemiakový knedlik recept. Je ten isty😁😁.....knedlik je rýchlejší s loksami sa hrajem aj 2hod 😒😒😒(do receptu lokse nejde vajko ;) )

https://recepty.aktuality.sk/recept/6594/domaca...

maca1984
27. dec 2025

Ja mám radšej lokše. Ak sa mi s tým chce babrať ( čo sa mi už dlho nechcelo 😂) tak som robila podľa bonvivani ak sa nemýlim.

stellarstar
27. dec 2025
mullerova46
27. dec 2025

@anonym_autor lokše sú len múka, zemiaky a soľ. Pridávam toľko múky aby sa dali dobre valkat lokše. Ale zemiaky musia byť s predchádzajúceho dňa inak sa neskutočne lepia !

anonym_432a5e
27. dec 2025

Lokše su jednoduché, zemiaky, múka, soľ. Zemiaky predvarene, studené.

autor
27. dec 2025
@mullerova46

@anonym_autor lokše sú len múka, zemiaky a soľ. Pridávam toľko múky aby sa dali dobre valkat lokše. Ale zemiaky musia byť s predchádzajúceho dňa inak sa neskutočne lepia !

@mullerova46 akoze den vopred uvarene a osupene?

anonym_03b1cf
27. dec 2025

@anonym_autor robievame lokše pol na pol zo zemiakov a batátov, sú vynikajúce.

euka210
27. dec 2025

@anonym_autor loksa je jednoducha...v supke uvarene a pretlacene zemiaky, trochu soli a hladka muka. To je vsetko.

autor
27. dec 2025
@euka210

@anonym_autor loksa je jednoducha...v supke uvarene a pretlacene zemiaky, trochu soli a hladka muka. To je vsetko.

@euka210 a nie su tqzke na stravenie? robite ich na plechu?

mullerova46
27. dec 2025
@anonym_autor

@mullerova46 akoze den vopred uvarene a osupene?

@anonym_autor my varíme zemiaky na kašu a tu nechávame do druhého dňa. Ešte som nerobila z varených celých zemiakov

euka210
27. dec 2025
@anonym_autor

@euka210 a nie su tqzke na stravenie? robite ich na plechu?

@anonym_autor nie. Peciem bud na klasickej platni alebo na suchej panvici. Trochu popichat vidlickou, lebo sa naduvaju. Po upeceni hned potriet roztopenym maslom.

osky
27. dec 2025

Robim podla tohto,ale dvojnasobne mnozstvo na velky gulaty knedlik.
Fakt jednoduche.vzdy sa podari!
Ten papier na pecenie je dolezity!
Hotovy vzdy pitriem olejom,aby nevyschol.

https://www.youtube.com/watch?v=nXAktSMrCqc
dahliaa
27. dec 2025

Houskový knedlík (2 knedlíky)
500g hrubé nebo polohrubé mouky
250ml teplého mléka
10g čerstvého droždí (1/4 kostky)
1 lžička cukru
1 vejce
Sůl
1 rohlík nakrájený na kousky

Z mléka, droždí a cukru si uděláš kvásek. Potom všechny suroviny i s kváskem smícháš dohromady a necháš 1 hodinu při pokojové teplotě vykynout. Uválíš knedlíky (můžeš je nechat ještě 10 minut vykynout) a vaříš je 20 minut. Po vytažení z vody nezapomeň hned propíchat špejlí, aby odešla z knedlíků pára.

margotka17
28. dec 2025
@mullerova46

@anonym_autor my varíme zemiaky na kašu a tu nechávame do druhého dňa. Ešte som nerobila z varených celých zemiakov

@mullerova46 tiež vždy urobím viac ľade a na druhý deň mám na lokše 👍

ivicatolic
1. jan 2026

@anonym_autor ja z varecha