icon

Hľadáte recepty na mäkké oškvarkové pagáče?

riuska
14. sep 2007

nemate niektora nejake dobre receptiky? hlavne na pagaciky, ale take co su ako paperie - makkucke a chutnucke 🙂
dakujem

zuzu13
•
16. sep 2007

riuska, robím pagáčiky z klasického kysnutého cesta, vyvaľkám ho natriem pomletými a trochu osolenýmu škvarkami,preložím cesto na tretiny, znovu vyvaľkám, potriem zase škvarkami, zložím na polovicu, vyvaľkám...a takto pokračujem kým neminiem škvarky 😅 z vyvaľkáneho plátu pohárom vykrajujem pagáčiky.... 😀

riuska
autor
•
17. sep 2007

no ake jednoduche, ale urcite vynikajuce - vyskusam 🙂

titkovamiriam
•
9. jún 2008

ja casto robim slane rozteky-1kg polohr.muky,250g masla,sol,kvasok-neha sa vykysnut,vyvala sa na kruh,z tejto davky vydu 4 kruhy,prerezu sa na 8 trojuholnikov,potocia na rozky a ked 20min nakysnu potru sa vajickom osolenym a posypu makom,rascou alebo syrom.

slane tycinky 250g muky pohr.,250g masla,250g tvarohu,alebo bryndze,sol-vypracuje sa cesto ktore sa vyvalka potrie slanymvajickom a posype co ma kto rad,ja mam vyskusanu aj nadrobno nakrajanu slaninku s cibulkou a cele sa to nakraja na tycinky .

malaskoricka
•
9. jún 2008

slane kolaciky s mandlami 🙂
Suroviny:
100 g mandlí
250 g hladkej múky
250 g rastlinného tuku
250 g údeného syra
2 vajcia
vegeta
rasca.

Postup:
Z múky, tuku, vajíčok a nastrúhaného syra vypracujeme hladké cesto. Dochutíme ho primeraným množstvom vegety a rasce. Necháme stáť v chlade asi 30 minút. Cesto potom vyvaľkáme na tenší plát a formičkami vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ozdobíme olúpanou mandľou, potrieme vajíčkom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlata. Podávame k čaju alebo vínu.

dadulik75
•
9. jún 2008

jaj divecence ale ste mi narobili chutky budem musiet daco otestovat ale az asi koncom tyzdna no uvidime ako bude hotove dam vediet ci detom chutilo

martina84mm
•
15. nov 2017

Kolegyna jedneho dna doniesla recept na pagace odtialto http://receptyodmiky.sk/pagace/ a odvtedy sme baby v kancli kazdy tyzden robili pagace a vydrzalo nam to 3 mesiace 😅