icon

Je bezpečné konzumovať kuracie mäso v deň konca záruky?

alex93
26. feb 2024

Ahojte prosím vás Robíte maso aj posledný deň záruky alebo už vyhodiť keď zajtra konci? Ďakujem

wishes
•
26. feb 2024

nevyhadzujem, az po datume spotreby…

egonsk
•
26. feb 2024

@alex93 ked neni slizke, smrdlave, alebo farebne a bolo spravne skladovane, tak sa da kludne pouzit.

viestta
•
26. feb 2024

Nerozhodujem sa podla datumu ale podla toho ako vyzera. Ale tvoje maso by som kludne aj zajtra uvarila, kym by nepachlo a nebolo slizke

pinkgirl
•
26. feb 2024

To mäso nevie kedy má dátum spotreby😉. Ale podľa jeho senzorických vlastností zistíš či je v poriadku - vôňa, povrch. Ak nemá kosti, tak zvyčajne vydrží mäso dlhšie ako je na balení, ak bolo dobre skladované. Bežne spotrebujem mäso v deň spotreby na obale.

fido69
•
26. feb 2024

Človek bol obdarený zmyslami, aby sa vedel rozhodovať či niečo môže zjesť alebo nie.
1.) Zrak - mäso má mať ružovú farbu (hydina) alebo jasne červenú farbu (hovädzina), nie tmavú alebo šedú (oxidácia a rozklad)
Ak je mäso balené tak venovať pozornosť obalu. Ak je nafúknutý, tak nevariť (plyny sú produktom rozkladu)
2.) Čuch - mäso nemá smrdieť (produkty rozkladu)
3.) Hmat - mäso nemá byť slizské (produkty rozkladu)
4.) Chuť - testovať až po uvarení a nie surové! Či je chuť očakávaná alebo nám tam niečo neznáme chuť kazí.
Použijem aj mäso v posledný deň spotreby, ale zmyslovo posúdim jeho stav a kvalitu. Niektoré druhy mäsa sa nechávajú určitý čas schválne odležať a dozrieť (divina, hovädzina), aby mali očakávané senzorické vlastnosti. 😉

osky
•
27. feb 2024

Datum spotreby je zajtra...takze nepanikar.
Normalne ked to otvoris a nebude naaaahodou dobre,zistis to podla zapachu nazelenalej farbe,bude slizke ...
Inak neries a uvar....

oli18
•
27. feb 2024

Slizke byt moze a pritom nie je skazene. Treba ho umyt v studenej vode a potom ovonat.

tanyag
•
27. feb 2024

😖 ja osobne by som vyhodila, ale tak mne kuracie mäso smrdí aj keď nie je pokazené 🤣 neriskovala by som otváranie a už vôbec by som to mäso neovoniala 😉

januska12323
•
27. feb 2024

Vyhadzovať mäso, ktorému nič nie je?