icon

Je bezpečné uchovávať mäso s ryžou 4 hodiny?

1. sep 2024

Ahojte, môžem mať podľa vás mäso s ryžou v doze po dobu 4 hodín pri izbovej teplote ? 🤔

patka06
•
1. sep 2024

úplne v pohode môžeš

thirstymonk
•
1. sep 2024

Mozes ho mat v doze aj 4 tyzdni, kto ti v tom zabrani? 😅

michaela329
•
1. sep 2024

Bežne tak mavam, ešte mi nič nebolo 😀 U nás nemáme chladničku. Ale mám aj termo obedar - tiež fajn.

pluss
•
1. sep 2024

ja si na ryžu s mäsom dávam obrovský pozor už...presne vďaka tejto kombinácii nechanej pár hodín mimo chladničku som skončila s otravou.... .tak to radšej potom aspoň poriadne prehrej

ina2405
•
1. sep 2024

@pluss tam prehriatie nepomôže, ten toxin ktorý vyprodukuje bacillus cereus v ryži sa varom nedá zničiť.

autor
•
1. sep 2024

@ina2405 presne z tohto mam taký rešpekt, zároveň neviem kde je tá hranica, kedy je to už príliš dlho mimo chladničku. Bežne doma nechávame od obeda dosť dlho vonku jedlo a nikdy sa nam nič nestalo 🤔
@pluss koľko hodín si to mala asi vonku ?

pluss
•
1. sep 2024

Tiež to boli nejaké 3-4 hodinky a presne toho bacila čo Ina spomína mi povedala lekárka....odvtedy ja nejem ani deň starú ryžu...už nikdy viac to nechcem zažiť..

ina2405
•
1. sep 2024

Ja som čítala nedávno, že 4h to môže byť pri izbovej teplote v pohode. A aj doma to už dodržiavam, aj keď sa priznám, že my sme nikdy nemali vracanie ani keď bola ryža na sporáku 6-7h. Ale teraz sa už bojím.

evansova
•
2. sep 2024

Studena voda do drezu, vlozit do nej nadobu na cca pol hodiny, utriet nadobu a šup do chladnicky. V tychto horucavach chladim vsetko po uvareni, radšej neriskovať.