Je maslo bezpečné po 5 dňoch v kuchyni?
Potrebujem poradit.. V utorok som kupila maslo a nechala som ho na kuchynskej linke. Dnes z neho peciem kekse, a prave ho slaham s trstinovym cukrom a pride mi, ze ma velmi vyraznu maslovu vonu. Chutovo mi pride uplne fajn. V kuchyni (okrem toho ked varim) mame vzdy pod 20stupnov..
Myslite, ze je to maslo v poriadku a bezpecne na konzumaciu?
Keksy budes piect na 200, ja by som nemala obavy, keby aj cosi v nom bolo, sa to znici
My mame maslo iba vonku na linke. Ma 82% tuku. Ani olej nedrzis v chladnicke. Muselo by byt vystavene vyssej teplote dlhsiu dobu, aby mu nieco bolo. A to by si di vsimla, ze je divne.
Ja mám jedno maslo v chladničke, druhé na linke 82% tuk sa nemôže pokaziť asi, keď je roztopené viac cítiš tú chuť a vôňu masla
@zuzubb007 v chladiaku je preto,aby si udržalo tvar,si predstav,že také mäkké maslo naskladajú do krabíc....a ty si ho potom kúpiš a také mäkké v taške ti ho iný tovar ešte rozfašírkuje.....Naši predkovia nemali chladničky,maslo sa uchovávali v nádobe zaliate vodou....natlačíš do pohára,zaleješ studenou vodou,prikryješ tanierikom.Každý deň dáš čerstvú vodu.
nepoznáte ani inteligentné maselničky?
@earlgrey
@ktobytobolpovedal
@lonely66
Fuj :D 4 dni volne polozene vonku, asi som fajnovka, ale teda den este ok, ale dlhsie by ma napinalo uz len pri pomysleni na to 😅🤢
@lonely66 U nás to isté...všetko, čo môžem, strčím do chladničky...😀 dokonca môj brat má 2 chladničky a jeho žena robí v potravinách a úplne všetko dáva do chladničky, jedna je na konzervy, paštéty, a také trvanlivé potraviny a druhá na mlieka, jogurty, šunky, salámy atď. Ona dokonca aj ovocie dáva do chladničky...
@zuzubb007 nie si, neviem si predstavit skladovat maslo na linke, ani by som neochutnala tu konzistenciu.
Maslo v maselnicke v kuchyni okrem leta stále. Nič mu nie je 😉 v dome máme rovnakú teplotu ako uvádzate. Dobru chuť ku krekrom ☕

maslo je v úplnom poriadku. Veď aj inteligentná maslenka je na tom základe robená, že je maslo celý čas vonku a nie v chladničke.