icon

Má sa pri príprave štrúdle odšťavovať jablká?

6. aug 2024

Baby možno primitívna otázka ale , keď robíte štrúdľu tak jablčka odštavíte po nastrúhaní alebo nie ?
Mne sa zdá že ich treba odštavit ale v žiadnom recepte čo som otvorila to tam nieje napísané ..
(Štrúdľu robievam ale teraz mám prvý krát dcérku na prázdninách mimo , a mám na jablčkovú chut pretože dcérka má na jabĺčka alergiu tak ju nikdy nerobievam)

crazy_cat_lady
•
6. aug 2024

ja neodstavujem, ale rucne z nich tu stavu vystiskam :D lebo inak by to bolo moc mokre a myslim si, ze to cesto by sa potom rozmocilo 🙂

deti95060810
•
6. aug 2024

teraz sú jablká šťavnaté... vystískam v rukách
kľudne môžeš dať na cesto aj strúhanku jablká tak nezmočia cesto...

jablkovastrudla
•
6. aug 2024

Neodstavujem, nasypem na jablka trochu struhanky a ona nasaje stavu.
S pozdravom jablkovastrudla 😁

123467
•
6. aug 2024
jaskolka
•
6. aug 2024

Rukami len vytlačit tú šťavu. Ja robím často jablkové koláče, aj štrúdle, a nikdy to nie je rozmocene.

aniele
•
6. aug 2024

V reláciách o pečení (a nie jednej) ma prekvapilo, keď povedali, že do štrúdle sa jablká nemajú strúhať, ale krájať. Práve preto, aby bola šťavnatá, ale nie premočená.

lindous
•
6. aug 2024

Ako je napísané vyššie, nestrácam, mňa tak ešte babka učila, jabĺčko cele ako je chytím, sekam do neho nožom a nasekanú časť odrežem, nasekam zase ďalšiu časť atď, slovne sa to blbo vysvetľuje, ale je to pomerne efektívne… Šťava v nich zostane, netečie 😊

danica2711
•
6. aug 2024

@jablkovastrudla veď kto by to mal vedieť lepšie ako ty! 🙂

viestta
•
6. aug 2024

Do strudle vzdy krajam jablka na platky, potom mi nikdy nerozmocia cesto. Do jablcnika podsypavam jablka namletymi orechami premiesanymi s piskotovou alebo susienkovou struhankou, ktore vsiaknu nadbytocnu stavu z jablk.

luccija
•
8. aug 2024

Mne sa ešte nikdy cesto nerozmocilo ja opečiem strúhanku na panvici s vanilkovým cukrom, škoricou ...jablká nezmycham a už len uložím na cesto a strúhanku a ešte veľa škorice.Ja mám rada šťavnatú🙂veľa jablk

viestta
•
8. aug 2024

@luccija aj ja mam rada vela, vela jabk, cesta len tolko aby nezdrhli, najradsej strudlove, s listkovym to nikdy nebude ono. Ale babka, krajala, mama krajala, krajam aj ja. Zo struhanych to nie je ono

123467
•
8. aug 2024

@viestta strudla z listkoveho cesta je barbarstvo 😂🫣

viestta
•
8. aug 2024

@123467 suhlasim, v plnom rozsahu suhlasim