icon

Mini pavlovky - recepty a grify

1. sep 2021

Baby zvládnem ako žienka, ktorá nepecie mini pavlovky?podelíte sa o recept a grify ako na to?ďakujem🙂

marca12
•
1. sep 2021

To by aj mna zaujimalo. Tiez sa na ne chystam,ale nepeciem iba obcas,nemam taku zrucnost,tak to stale odkladam

kkovacovak
•
1. sep 2021

Ja robím na 6 bielkov 200g cukru, 1PL škrobu a 1ČL octu. Najskôr polotuhy sneh, pridať cukor a vyšľahať do tuha, pridať škrob a ocot a prešlahať. Dať na plech a do rúry vyhriatej na 200 st. na 1,10h. Hneď po vložení do rúry znížim na 110. Dopečené sú keď sa dajú jednoducho odlepiť od papiera. Na krém len mascarpone a šľahačka. Moc necukrím lebo korpus je sladký. Ovocie na vrch.

domkad
•
1. sep 2021

No mne sa napríklad mini pavlovky nikdy nepodarili ale normálna Pavlova z 2 korpusov áno 🤷‍♀️
6 bielok - 200g kryst.cukru - 1PL kukuričný škrob - 1ČL citrónová šťava
Z bielok prešlahat polotuhý sneh potom postupne aj na 4x cukor prisýpať ,riadne nechať zašľahať do tuhá (cca 5min to trvá v robotovi) a na konci jemné vmiešame škrob a šťavu.
Keď robím korpusy tak dávam 150°C / 60 min
Síce zhnednú ale sú super .na 110°C sa mi nikdy nepodarila.Potom rúrú jemne pootvoriť a nechať odpočinúť do vychladnutia.
A na koniec ľubovoľne naplniť krémom 🙂

henrikir
•
2. sep 2021

uz dlhsie chcem vyskusat aj doma spravit, lebo zakazdym len kupujem od cukrarky. tak poskusam aspon vase recepty, ked ich mate uz overene 🙂

autor
•
2. sep 2021

Ďakujem vyskúšam...ja sa bojím, že to prešľahám🙂)ja ani šľahačku neviem vyšľahať len sľúbila som to dcére a mám vyzvu

kkovacovak
•
2. sep 2021

Nemôžeš to prešlahať keď je tam toľko cukru. Stačí keď to bude také tuhé že keď vyberieš metličky zo snehu bude ten sneh taký postavený a tá špička sa ti nezleje

domiklik
•
2. sep 2021

Ono to budeš slahat dlho, ale ten cukor sa musí rozbiť, čiže žiadne kryštáliky...