icon

Môže 7-mesačné dieťa jesť biely jogurt denne?

5. feb 2025

Ahojte.
Malému som už zaviedla biely jogurt. Má 7 mesiacov. Od narodenia je na UM. Jogurt mu chutí. Môžem mu ho dávať na desiatu/olovrant každý deň? Popravde neviem čo iné mu môžem dať na desiatu/olovrant (tuhé jedlo má 3x denne). Ovocie má v rámci obedu ako prílohu k príkrmu.
Ďakujem vopred za odpovede

autor
•
5. feb 2025

doplním, že kaše má na večeru

pribinak
•
5. feb 2025

Áno, môže papať jogurt

Môžeš mu tam pooucit banán, alebo dať nejakú ovocnú výživu, namrvit babatkovske piskotky, ale kľudne čistý biely

belllinka
•
5. feb 2025

Ovocie ako prilohu k prikrmu? To davas maso a ovocie, zltok a ovocie alebo zeleninu a ovocie?

gejb
•
5. feb 2025

U máš na desiatu fičí ovsena kasa - jemné vlocky zalejem vriacou vodou nech zmaknu a do toho rozpucim banán. Mamka.
Pripadne len čisté ovocie.

alineawalo
•
5. feb 2025

Okrem jogurtu dávam na desiatu/olovrant výživu s niečím, napr s detskými keksikmi bez cukru, alebo s kukuričnými chrumkami, alebo ak nemal na raňajky tak pečivo s maslom prípadne nátierkou alebo menšiu davku kaše z ovsených vločiek (zaliate ovsene vločky jemné) s čerstvým jablkom
Robila som už aj lievance zo žĺtok (bielko ešte oddelujem), špaldovej krupice a vody (prípadne mlieko) boli mäkké a pekne spapal - ak robia kúsky problém, dali by sa práve jogurtom zjemniť ešte viac.

luccija
•
5. feb 2025

Ja by som dala ovocie doobeda na desiatu, alebo do jogurtu, alebo ovsené vločky do jogurtu

lucia13022023
•
5. feb 2025

Ovocie na desiatu, obed poriadny zeleninovo mäsový, kľudne cestovina, malý miloval kuskus a na olovrant jogurt. Môj malý ľúbil čistý biely, ale kamoška napríklad pucila banán, čučoriedky, maliny... Aby mala jej dcéra zmenu. Môj to jest nechcel.

autor
•
5. feb 2025

@belllinka má mäsovo-zeleninový príkrm v jednej miske a v druhej postrúhané jablko, ako príloha k príkmu. zvykol si tak jesť

dixitka
•
5. feb 2025

Jasné, môže každý deň, len pozor, aby sa mu to neobjedlo 🙂 môj malý je slabý jedák, no biely jogurt mal rád, tak som mu ho dávala každý deň na desiatu, šťastná, že aspoň niečo mu chutí… a jedného dňa asi po pol roku ho zrazu začal odmietať 🥲 a odvtedy si len sem-tam dá, aj to len 2 lyžičky a dosť

Inak aj ja dávam ovocie bežne k obedu 🙂 má to ako taký dezert. Ak teda vôbec niečo z toho zje 😀

belllinka
•
5. feb 2025

Zvykol? Ma 7 mesiacov, ved ani nevie, kde je sever, ak mu ho nedas, tak iste protestovat nebude. A zacni davat normalne maso a zeleninu k obedu a ovocie na desiatu, olovrant.

miadi
•
5. feb 2025

Idealne ked das cisty ( nesladeny bez umelych prichuti) grecky 4% dochutit vies aj sama.