Musím umývať rukolu z Lidla alebo Kauflandu?
Ahojte , umývate ešte pred konzumáciou tu rukolu v tých plastových vanickach ? Kamoska mi hovorí že je určená na priamu konzumáciu a teda ju nemusím premývať .
Niekde napíšu prana.
Kamoška nasla v takej vanicke exkrement. Ze nevie od čoho ale nasla...
Ja umývam všetky tieto zeleninové šaláty, aj ked je na obale napísané, že už je to umyté
Neumyvam jedine rukolu z billy... Na ostatnych sa vacsinou pise, ze treba umyt pred konzumaciou...
Fuj to by som nedala do úst bez umytia, ani žiadne iné veci z obchodu, všetko umyť až potom jesť
Keby si videla aká špinavá voda z toho ide, nepýtala by si sa.
https://www.tupperwarenitra.sk/produkt/salatovy...
Odporúčam len neviem či to ešte zoženieš
Dokonalá vec na umývanie šalátov
Fuj to by som nedala do úst bez umytia, ani žiadne iné veci z obchodu, všetko umyť až potom jesť
@zuzubb007 :D aj chlieb si umývaš?
Tu ide o balenú rukolu, podobnú ako hotové šaláty zeleninové, ktoré už tiež netreba umývať.
Autor - podľa toho čo píšu na obale - ak praná, neumyvam. Niekde píšu že pred konzumáciou umyť.
@zuzubb007 :D aj chlieb si umývaš?
Tu ide o balenú rukolu, podobnú ako hotové šaláty zeleninové, ktoré už tiež netreba umývať.
Autor - podľa toho čo píšu na obale - ak praná, neumyvam. Niekde píšu že pred konzumáciou umyť.
@any_soj nie ale aj prane zemiaky sú a nejedla by som ich teda lebo tá šupka je špinavá, prane neprané vždy by som si to umyla, fuj ide to niekoľko dní z bohvie kade, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné, slimačika tam asi prečo nájdeš až tak dôkladne to nieje vyumyvane, ako by som si doma
@any_soj nie ale aj prane zemiaky sú a nejedla by som ich teda lebo tá šupka je špinavá, prane neprané vždy by som si to umyla, fuj ide to niekoľko dní z bohvie kade, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné, slimačika tam asi prečo nájdeš až tak dôkladne to nieje vyumyvane, ako by som si doma
@zuzubb007 ale ono je to v uzatvorenom obale ;)
Tieto malé listové veci (rukola, poľníček, špenát....) zvyknú predávať v uzavretej vaničke a býva na nich napísané že netreba umývať, na priamu konzumáciu. A zas inde, iné značky, býva že treba umyť pred použitím. O tom bola táto otázka, že ktorá kategória sú tie z Kauflandu... Je to ako keď je čojaviem šalát zeleninový s mäsom a krutónmi balený - tiež to samozrejme nikto neumyva, lebo je to už pripravené na jedenie.
V jednej relácii lekárka hovorila, že každé ovocie zeleninu treba umývať tesne pred jedením. ( Napr. Nestačí, že umyješ po nákupe jablká a dáš do košíka, keď to tam máš niekoľko dní. )
Ja umývam. Dám do sitka a preplachne prúdom vody.
Autor asi čítal túto diskusiu 🙂
https://primar.sme.sk/c/23491624/zeleny-salat-v...

Vždy ju umyvam, ale je z nej čistá voda a žiadne nečistoty tam nebyvaju.