Obľúbené polievky pre malé deti
Ahojte maminy, aké polievky zvyknete variť? Hlavne tie, ktoré máte malé deti. Mám pocit, že u nás je dookola to isté: vývar, paradajková, brokolicová, fazuľová, cesnaková 🥴🤔 Inšpirujte ma nejakými polievkami ak máte čas, ďakujem.
Hraskova, zemiakova, tekvicova kremova, sosovicova na sladko aj na kyslo, kapustova zo sladkej i kyslej kapusty, porova kremova, spenatova, zeleninova s drozdovymi knedlickami
Okrem tých čo si napísala, mávame aj minestrone, hokkaidova, hrachová, vajíčková, hustá zeleninová, zemiaková, šošovicová, cviklova...
U nás je top okrem vyššie spomínaných aj krémová z hokaido, mrkvová so zázvorom a kokosovým mliekom, krúpková s údenými rebierkami,
Môj malý má obľúbenú krémovú cuketovu.. na masielku podusím cuketu, mrkvu, zemiaky, niekedy pridám aj hokkaido.. potom zalejeme vodou, varím do mäkka, dochutím vegetou a rozmixujem. Nepridavam už ani múku , lebo zemiaky to zahustia a smotanu tiež nedávam
U nas je oblubena pohankova (vsetkym chuti a je rychla). Opeciem cibulku, pridam a orestujem nastruhane 2 mrkvy a 2 petrzleny, zalejem horucou vodou. Prisypem salku pohanky a salku cervenej sosovice. Dochutim solou a troskou sojovej omacky, povarim 20 minut a hotovo.
polievočka z červenej šošovice,zeleninka,cesnačik,2 - 3 zemiačiky,všetko rozmixovať...

Frankfurtska, rascova, zeleninova s knedlickami, bryndzova