icon

Perfektný recept na mäkké medovníky s deťmi

mama4444
7. dec 2024

prosím poraďte najlepšie aj dávku na pár medovníkov ktoré si môžem s dieťaťom spraviť ďakujem. PS či mäkšie tým lepšie❤️

13uzivatelka11
•
7. dec 2024

Nie je to v ceste, ale v čase pečenia.. Keď sa pečú len pár minút, budú mäkké hneď.

kvietok1233
•
7. dec 2024

Skúsila som včera tento a zatiaľ sú mäkké 😁 piekla som v tej teplovzdušnej na 170 7 min

terezkaarthuramax
•
7. dec 2024

Web dobre jedlo
Tam su hned dva recepty.
Jeden ti uz dala žienka predomnou

memma
•
7. dec 2024

Ja sa zajtra chystám upiecť už tretiu dávku medovníkov z varechy makke medovniky podla magalovej. Ešte aj susedove deti mi na ne chodia každý den https://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-fot...

aylinn_
•
7. dec 2024

Tento mi dnes mama poslala od pani ktorá ich aj predáva, tak verím že budú chutné a mäkké, keď to ľudia kupujú 🙏🏼😃

MEDOVNÍČKY :
600 g hladkej múky
150 g masla
200 g práškového cukru
6 PL medu
3 celé vajcia
1 čl sódy
Perníkové korenie, škorica (podľa chuti, ja dávam 3 čl korenia, 1 čl škorice)
Maslo, cukor, med rozpustiť v hrnci na miernej teplote a nechať úplne vychladnúť. Následne zmiešať s ostatnými surovinami. Cesto nechať poriadne stuhnúť, ideálne cez noc v chladničke. Vyvalkat na cca 3-4 mm, piecť na papieri na pečenie, 200 st, 7-8 min. Po upečení okamžite potrieť vyšľahanym vajíčkom (ešte horúce)

michaela329
•
7. dec 2024

Akýkoľvek recept upečieš, tak mäkké budú len tie, čo neprepečieš. Skús prstom medovniček, ak zostane bodka, ešte pockaj. Ak sa cesto vrati hore, už sú. U mňa pri 180C, vrch spodok - cca 5-6 minút. A treba ich aj dobre skladovať, aby neuschli.

kvietok1233
•
7. dec 2024

@michaela329 ako ich skladujete?

michaela329
•
7. dec 2024

@kvietok1233 uzatvorená nádoba. Ja dávam do veľké sklenenej fľaše. Tak mi ešte nestvrdli.

evinku
•
7. dec 2024

@aylinn_ tieto robievam každý rok aj ja 👌

kvietok1233
•
7. dec 2024

@michaela329 ďakujem 🙂

jenna9
•
7. dec 2024

Ako dlho vydržia medovníky, do ktorých ide aj maslo alebo hera?

rusalkablack
•
8. dec 2024

Je uplne jedno, aky recept pouzijes. Dolezite je VYSLAHAT vajcia do peny. Ak das vajcia len take same osebe, ostanu ti medovniky tvrde. Mam odskusane.

patulik0706
•
8. dec 2024

Tento rok som si vymyslela zlepšovák, postrúhala som do cesta ošúpané jablko. Zabralo to. Samozrejme pred pečením aj hneď po vytiahnutí z rúry ich potieram vajíčkom a pečiem pri 180°C cca 7-8 min. Nezvykla som ich mať ako kameň avšak také mäkké, ako by som chcela, neboli nikdy. Tento rok to vyšlo s tým jablkom, sú úplne mäkké 🙂