Pohostenie pre kolegov pri odchode na materskú
Ahojte, čaká ma odchod na materskú a zaujímalo by ma, čo ste pripravili ako pohostenie pre kolegov pri tejto príležitosti? Pracujem v otvorenej kancelárii, odkedy som tam tak nikto na MD zatiaľ nešiel tak neviem porovnať... Na narodeniny sa zvyknú dávať kúpené zákusky typu marlenka, prípadne aj jednoduchšie domáce zákusky, ale mám pocit, že v tomto prípade treba niečo viac extra...
@anonym_autor oblozene chlebiky a drobne rozne zakusky nic nepokazia (oboje kludne kupene). A nejake nealko na zapitie (rozne).
Kolegyna odchadzala v decembri, doniesla nam cheesecake domaci. Ona odchadzala v piatok, kedy chodi do kancelarii malo ludi, takze to stacilo. Predtym co baby odchadzali, tak nedoniesli nic.
Pracujem v menšej firme kde sme THP zamestnanci a šoféri. Pre šoférov som nachytala chlebíčky a krémeše a pre THP cheesecske a chlebíčky … všetko som chystala sama, domáce.
určite treba niečo viac? nemyslím si 😏
Prečo by malo byť niečo extra? Dokonca ani pohostenie nemusíš robiť ak nechceš.
ja este dodam pre ostatne komentujuce, ze zavisi aj od kolektivu a kultury firmy - u nas ak niekto ide na matersku, je bezne ze sa jej na odchodny darcek vyzbiera 300-400eur (je nas 30 a prispevky su ozaj stedre). to uz za tu 100vku kolaciky doniest sa podla mna pri takom niecom ziada a patri, by som sa od habny prepadla dostat taky darcek a nic nedoniest alebo doniest jednu marlenku :(
ak ale nieje zvykom toto v kolektive riesit a maximalne ti kolegovia na odchod zakyvaju tak ta marlenka staci.
Ako je zvykom na narodeniny, tak by som spravila aj pri tejto príležitosti 🙂
ja este dodam pre ostatne komentujuce, ze zavisi aj od kolektivu a kultury firmy - u nas ak niekto ide na matersku, je bezne ze sa jej na odchodny darcek vyzbiera 300-400eur (je nas 30 a prispevky su ozaj stedre). to uz za tu 100vku kolaciky doniest sa podla mna pri takom niecom ziada a patri, by som sa od habny prepadla dostat taky darcek a nic nedoniest alebo doniest jednu marlenku :(
ak ale nieje zvykom toto v kolektive riesit a maximalne ti kolegovia na odchod zakyvaju tak ta marlenka staci.
@bg92 toto samozrejme meni situaciu, ked vies, ze dostanes darcek za 400 EUR, resp. nejake poukazky, peniaze, tak to je uplne nieco ine. To by aj mna hanba fackovala, ze by som nic nedoniesla. U nas napriklad kto chce donesie, kto nechce nedonesie. Zbierame sa len pri vyrociach, kto chce.
Naposledy mal kolega 40-tku, vedeli sme to, poskadali sme sa mu na specialne lego po 10 EUR, cize to bolo x 20 (neprispel kazdy, co je OK, nie je to povinne). On lego zobral, povedal dakujem Vam a tym to koncilo. Nedoniesol nam nic, ani hlupu Marlenku za 10 EUR. Takze toto je tiez o charaktere. Par mesiacov pred nim tiez jeden, tak isto dostal poukazku za 250 EUR a tiez nedoniesol ani bublaninu.
Ja som isla na MD na konci januara a doniesla som objednane chlebicky za asi 100€ a domaci ovocny kolac. Zostali odkrajky z kolaca a 4 chlebicky 😂
@bg92 toto samozrejme meni situaciu, ked vies, ze dostanes darcek za 400 EUR, resp. nejake poukazky, peniaze, tak to je uplne nieco ine. To by aj mna hanba fackovala, ze by som nic nedoniesla. U nas napriklad kto chce donesie, kto nechce nedonesie. Zbierame sa len pri vyrociach, kto chce.
Naposledy mal kolega 40-tku, vedeli sme to, poskadali sme sa mu na specialne lego po 10 EUR, cize to bolo x 20 (neprispel kazdy, co je OK, nie je to povinne). On lego zobral, povedal dakujem Vam a tym to koncilo. Nedoniesol nam nic, ani hlupu Marlenku za 10 EUR. Takze toto je tiez o charaktere. Par mesiacov pred nim tiez jeden, tak isto dostal poukazku za 250 EUR a tiez nedoniesol ani bublaninu.
@muchotrafka298 aspon dodatočne mohol doniest na druhe rano že čerstve alebo sa otočit na päte do prveho obchodu cukrarni ...😖
zaleží či sa skladate alebo nie
u nás sa nesklada vôbec , a ani rozlučkovée prichodne a neviem aké sa nenosi
ale napr , ked sa nam narodil posledny syn tak sa kolegovia v manželovej praci vyzbierali a dostali sme take milé oblečenie, dupačky a ešte niečo , čo som bola prekvapena , tak jasné na druhy den sa niesla doma pečene kokosova a čokoladova rolada velka
@anonym_autor ja som kúpila chlebíčky a zákusky a nealko prosecco a nejaké džúsy a minerálky- ale záleží aj aký ste kolektív, my napr aj pri narodeninách a meninach si navzájom niečo nosíme, potom nám kolegovia dali aj finančný dar pre babetko- čo sa poskladali, čiže záleží hlavne od kolektívu.
zaleží či sa skladate alebo nie
u nás sa nesklada vôbec , a ani rozlučkovée prichodne a neviem aké sa nenosi
ale napr , ked sa nam narodil posledny syn tak sa kolegovia v manželovej praci vyzbierali a dostali sme take milé oblečenie, dupačky a ešte niečo , čo som bola prekvapena , tak jasné na druhy den sa niesla doma pečene kokosova a čokoladova rolada velka
@sara07 tak to obdivujem, ze par dni po porode si sa trapila s roladou. Ja som to vyriesila chlebickami.
U nás kolegyňa nedoniesla nič, tiež sme sa jej skladali. Ale ona odišla nečakane na PN a odvtedy sa už v práci neobjavila, nebolo to také, že dnes posledná služba. Inak na bývalom pracovisku som zažila domáci koláč a chlebíčky. Ja odchádzam na md o par mesiacov s jednou ďalšou kolegyňou, tiež asi nič nechystame - záleží aj od kolektívu a s naším kolektívom sa radosť nezdieľa, takže asi taký bude aj náš odchod 🙂
@anonym_autor Nie je to nijaké písané pravidlo. U nás vo firme sú taký čo pri odchode priniesli (je úplne jedno pri akom) ako na svadbu a niekto nič. Šéfka keď sa lúčila doniesla štúdie domáce, jednohubky,nealko a otvorila slané.
Väčšina každý domáce. Niekto chlebíčky, koláče, väčšina pagáče,pizzove a také..Ja keď som odchádzala som doniesla dva druhy koláčov a cesnačky za krabicu,dzus a kolu.Sme boli veľký kolektív. Kolegyňa mini hanburgery a jedbe koláče.
@muchotrafka298 aspon dodatočne mohol doniest na druhe rano že čerstve alebo sa otočit na päte do prveho obchodu cukrarni ...😖
@sara07 ani jeden nic nedoniesol a pritom vedeli, ze dostanu veci za 200-250 EUR. U nas nie je daleko do obchodu z roboty a tiez tu mame blizko aj cukraren.A aj ze kedy to dostanu. Tak oni zobrali veci a tym to pre nich koncilo. Ten jeden dostal poukaz, ktory podla mna necha prepadnut. Takze zbytocna iniciativa kolegov to bola. Ja som povedala, ze uz nedavam viac ako 10 EUR, lebo ti ludia nic nedonesu. Uz len z principu, ze je to slusnost.
Prečo by malo byť niečo extra? Dokonca ani pohostenie nemusíš robiť ak nechceš.
@januska12323 Presne tak...Ja som v jednej bývalej práci nič! Zlý kolektív, nezaslúžili so nič. Ani iný nenosili a na narodky či meniny bolo zvykom rozdávať keksiky či malé čokolády .
@bg92 Dobre výstižné. U nás napríklad neboli schopný sa vyzbierať len ženám na dôchodok keď išli aj to jeden kôš a kytičku a to sme veľký kolektív. Na materskú vôbec ani keď má niekto narodeniny a pritom každý donesie dosť.
Upiekla som 3 druhy maffinov.
@anonym_autor mala som akurát vtedy aj sviatok, takže klasika koláčik a niečo slané (čipsy, korbáčiky). Ak sa ešte nikto u vás tak nelucil, tak máš vlastne výhodu - nebudú to s nikým porovnávať 😁
@sara07 tak to obdivujem, ze par dni po porode si sa trapila s roladou. Ja som to vyriesila chlebickami.
@anonym_dff4fd a rolada to je raz dva, upiect korpus, natret krem zrolovat ... ... neviem prečo ale treti pôrod bol taky welnes skoro, ja som na 3 den nevedela ani že som rodila, pritom prvy bol masaker - myslim že 90% zohral u oboch mudr
@sara07 ani jeden nic nedoniesol a pritom vedeli, ze dostanu veci za 200-250 EUR. U nas nie je daleko do obchodu z roboty a tiez tu mame blizko aj cukraren.A aj ze kedy to dostanu. Tak oni zobrali veci a tym to pre nich koncilo. Ten jeden dostal poukaz, ktory podla mna necha prepadnut. Takze zbytocna iniciativa kolegov to bola. Ja som povedala, ze uz nedavam viac ako 10 EUR, lebo ti ludia nic nedonesu. Uz len z principu, ze je to slusnost.
@muchotrafka298 u nás sa to nejak zatrhlo samé, lebo to bolo dost vkuse v podstate sa niekomu skladat, zrovna tam bola dost velka skupina čo platili hypoteky , to sme mali tak okolo 6% , nie ako teraz 😂, a už sa to neobnovilo ... lepši ani horši kolektiv preto nie sme
@muchotrafka298 u nás sa to nejak zatrhlo samé, lebo to bolo dost vkuse v podstate sa niekomu skladat, zrovna tam bola dost velka skupina čo platili hypoteky , to sme mali tak okolo 6% , nie ako teraz 😂, a už sa to neobnovilo ... lepši ani horši kolektiv preto nie sme
@sara07 my sme sa zbierali predtym, normalne ze 20-30 EUR a na tie okruhliny iba. Potom sa pomenil kolektiv, ustupilo sa od toho, lebo ludia nechceli prispievat. Za mna je to OK, nie kazdy ma na rozhadzovanie a hlavne ked vie, ze da prachy a ani zakusok nedostane. U kamosky to hodne riesili, ich bolo par a neboli ochotni ani euro davat, ze preco a na co. Kolektiv nie je o tom, ze ci sa tam oslavuje podla mna.
Ja som sa na toto minule tak nahnevala… samozrejme, v novej praci, poriadne sa tam nepozname, sme velka kancelaria.. a jedna kolegyna, s ktorou sa max pozdravime, semtam sme prehodili par zdvorilostnych small talkov, mala narodeniny, okruhle. Ina kolegyna si zmysli darcek, objedna ho a potom len tak medzi recou na porade splechne, kolko jej mame doniest. To sa aj u vas bezne v praci robi, ze sa nedohodnete, jedna vyberie a ostatni maju doniest €? Samozrejme, nehneva ma to vyzbieravanie sa, ale ide mi o princip - vediet na co sa skladam a odsuhlasit to..
Ja som sa na toto minule tak nahnevala… samozrejme, v novej praci, poriadne sa tam nepozname, sme velka kancelaria.. a jedna kolegyna, s ktorou sa max pozdravime, semtam sme prehodili par zdvorilostnych small talkov, mala narodeniny, okruhle. Ina kolegyna si zmysli darcek, objedna ho a potom len tak medzi recou na porade splechne, kolko jej mame doniest. To sa aj u vas bezne v praci robi, ze sa nedohodnete, jedna vyberie a ostatni maju doniest €? Samozrejme, nehneva ma to vyzbieravanie sa, ale ide mi o princip - vediet na co sa skladam a odsuhlasit to..
@anonym_3d58dd ja som toto zazila. Tiez ze kolegyna si vybrala drahu vec, nakoniec som nemala vyzbieranu ani polku sumy. Lebo som nechcela chodit po kolegoch ako po zobrani, ze este si nedal, tak daj, lebo ona chce toto a toto. Kupilo sa jej v tom obchode co chcela lacnejsie.
ja som sa takto raz oplachla, ze sa kolegovi, co s nim dlho robim skladali na drahy darcek (vysku som ja vtedy nevedela), jednalo sa o wellness pobyt. Tak hovorim, ze OK ved prispejem. A na druhy den mi pisala kolegyna, ze si prosim na ucet 45 EUR, ked sa idem dotycnemu skladat na darcek. Ja ze prosim? A to co je za darcek? Ze tak wellness za stovky EUR, lebo to aj pre jeho zenu. Ako mne bolo hlupe neprispiet. A teraz pride pointa. On tych ludi, co mu prispeli pozval na party a veceru do drahej restauracie, kde kazdy prezral viac ako co dal. Na mna akosi "pozabudol" pritom vedel, kto mu prispel.Toto ma poucilo.
teraz sa opytam, aky je to darcek alebo co to bude co je vybrate a som ochotna prispiet 5-10 EUR. Podotykam, ze ja som na okruhle narodeniny ziadny darcek nedostavam a na meniny a narodeniny mi nikto negratuluje.
Netreba nic extra, dones tak ako zvyknete na narodeniny. My sme boli skvely kolektiv, takze som doniesla zakusky (kupovane, piect sa mi v lete nechcelo), nieco slane (pagaciky) a vodu, dzus a colu na pitie. Odchadzala som 2 dni pred narodeninami, takze dom to mala 2v1.
@anonym_autor ja som urobila 2 vacsie natierky (vajickovu a tuniakovu), rano k tomu kupila cerstve pecivo/bagety a tie v office nakrajala. Natierky rano z doz prelozila do misiek, nech si kazdy natrie ako ma rad. A den vopred som urobila piskotovo smotanovu tortu. A zobrala nejake 3x1 litrove dzusy. U nas ale bolo 20 ludi. Rano sa zjedli natierky, tortu si dali po obede ku kave.
Netreba to hrotit, nebola by som ochotná doniesť extra veľa veci, nejakú drobnosť áno, ak je fajn kolektív ani prispievať nejaké enormne čiastky 🤦♀️
@anonym_autor My sme sa kedysi skladali na kazde narodeniny, odchodne, priskocne, odchod na matersku, svadba a ine "hovadinky". Avsak tym,ze kazdu chvilu mal niekto nieco, tak sme to stopli a skladame sa max na okruhlinu a ked niekto realne odchadza, nie na matersku. Kolektiv sme velmi dobry, ak niekto chce dotycnemu da drobnost aj sam od seba bez ocakavania, ze za to nieco prinesie, skor tak sukromne, kto chce. Ale pravidlo mame ako je vyssie uvedene, fakt to slo do penazi, ked je viac ludi a kazdy mesiac niekedy aj 2x (obcas raz a obcas aj 3x) sa clovek skladal na niekoho a islo to aj do penazi tomu,co pre taky kolektiv doniesol. Teraz je to nastavene dobre. Autorka, neviem preco mas pocit, ze mas chystat nieco extra? Ved materska nie je nic extra, teda aspon podla mna nie a ani nase kolegyne, ktore na matersku isli to nebrali tak. Dokonca ked im babo povyrastlo a malo rok alebo dva, tak nas prisli neraz pozriet do prace pocas materskej. Nic speci z toho nerob. Ak ste zvyknutí sa na narodky skladat a ze teda vzdy je aj pohostenie ten co oslavuje, tak to teda sprav max v takom duchu, ako ked sa slavia narodky.

u nas ficia v tomto zakusky mix z cukrarne - take skor mensie/mini a viac ks na hlavu. pripadne nieco slane k tomu - pagaciky, tycinky a pod.