icon

Pohostenie pre kolegov pri odchode na materskú

Včera o 13:41

Ahojte, čaká ma odchod na materskú a zaujímalo by ma, čo ste pripravili ako pohostenie pre kolegov pri tejto príležitosti? Pracujem v otvorenej kancelárii, odkedy som tam tak nikto na MD zatiaľ nešiel tak neviem porovnať... Na narodeniny sa zvyknú dávať kúpené zákusky typu marlenka, prípadne aj jednoduchšie domáce zákusky, ale mám pocit, že v tomto prípade treba niečo viac extra...

Strana
z2
lapersefona
Včera o 17:03
@muchotrafka298

@anonym_3d58dd ja som toto zazila. Tiez ze kolegyna si vybrala drahu vec, nakoniec som nemala vyzbieranu ani polku sumy. Lebo som nechcela chodit po kolegoch ako po zobrani, ze este si nedal, tak daj, lebo ona chce toto a toto. Kupilo sa jej v tom obchode co chcela lacnejsie.
ja som sa takto raz oplachla, ze sa kolegovi, co s nim dlho robim skladali na drahy darcek (vysku som ja vtedy nevedela), jednalo sa o wellness pobyt. Tak hovorim, ze OK ved prispejem. A na druhy den mi pisala kolegyna, ze si prosim na ucet 45 EUR, ked sa idem dotycnemu skladat na darcek. Ja ze prosim? A to co je za darcek? Ze tak wellness za stovky EUR, lebo to aj pre jeho zenu. Ako mne bolo hlupe neprispiet. A teraz pride pointa. On tych ludi, co mu prispeli pozval na party a veceru do drahej restauracie, kde kazdy prezral viac ako co dal. Na mna akosi "pozabudol" pritom vedel, kto mu prispel.Toto ma poucilo.
teraz sa opytam, aky je to darcek alebo co to bude co je vybrate a som ochotna prispiet 5-10 EUR. Podotykam, ze ja som na okruhle narodeniny ziadny darcek nedostavam a na meniny a narodeniny mi nikto negratuluje.

@muchotrafka298 to je brutal suma na osobu a este keď to nie je ani naj kamoška. Neviem ci by som prispela celou sumou. Ze maju tu drzosť si vôbec take pýtať drahé darčeky. A nie je fér ze vy ste sa mali skladať aj za jeho ženu.

elz1920
Včera o 18:02

Beriem, že sa prinesie pohostenie na narodeniny, meniny, po svadbe, pred odchodom do dôchodku. Ale odchod na MD - jednoducho nie.
Jedna kolegyňa sa vo veľkom lúčila, prešli 2 týždne, bábätko zomrelo v brušku. Onedlho som mala odísť na MD ja, sama zástupkyňa, že nech mi ani nenapadne niečo nosiť.
A že sa ľudia vyzbierajú? To mi príde také ľudské, hlavne ak niekde dlho pracujete. Už x-krát sa hostilo na všetky sviatky, tak hádam raz sa to dá prežiť aj bez hostiny.
Hlavne nech tá hostina nemá trpkú pachuť.

malamimi6
Včera o 19:07

@anonym_autor ja som brala slonie žrádlo a koláč. Pre malého som dostala oblečenie a nejakú hračku. Keď sa narodil, poslala som muža, aby kolegom odniesol koláče z cukrárne. Boli sme 4 kolegovia+ 2 externí

anonym_53710b
Včera o 19:21

Odchadzala som na MD vlani a priniesla som kupene velke oblozene chlebicky, domace brownies, cheesecake a pizza slimaky a kupene kremrole. K tomu som priniesla este nejake soletky, keksy, dzus, mineralku a colu. U nas v praci sa dost slavia aj narodeniny a kedze tie mam ja v obdobi prazdnin, vacsinou mam dovolenku, tak oslavu v praci nerobim. Tak som im to teraz chcela vynahradit. Dostala som od kolegov oblecenie pre babatko, kolotoc nad postielku, lehatko, nejake sladkosti pre mna, poukazky a tak, strasne vela toho bolo. Nepytala som si nic vopred, ani som netusila, ze prispeju tolki a az tolko toho nakupia.
Pri prvom dietati som nerobila ziadnu rozlucku. Muaela som zostat doma zo dna na den - isla som v 7. mesiaci na kontrolu a uz som zostala akutne PN. Napriek tomu mi poslali nejake hracky pre babatko, ked som porodila. Ale pracovala som inde, nez teraz.

anonym_7648da
Včera o 19:51

Kedze sa nam to v praci casom zmenilo a behala som medzi 2 kancelariami, a neodchadzala som uplne, lebo som mala v plane na MD do porodu pracovat z domu /aj tak bolo/ v jednej kancelarii som nechala kolegyniam kavu a sladkosť ku káve, z druhej som kolegyne stihla pozvať na obed, zlucit sa ich na spolocny obed nedalo a vysedavat s nimi pri zakuskoch tiez nie, tak som to poriesila takto.. povedala som im ze vsak sa nelucim na trvalo, ale len na par mesiacov, tak nebudem robit ani ziadne ceremonie.. ani to necakali. Pritom narodeniny/meniny sme vzdy oslavovali, darcekom, zakuskom ci spolocnym obedom.

anonym_c16474
Včera o 21:30
@muchotrafka298

@sara07 ani jeden nic nedoniesol a pritom vedeli, ze dostanu veci za 200-250 EUR. U nas nie je daleko do obchodu z roboty a tiez tu mame blizko aj cukraren.A aj ze kedy to dostanu. Tak oni zobrali veci a tym to pre nich koncilo. Ten jeden dostal poukaz, ktory podla mna necha prepadnut. Takze zbytocna iniciativa kolegov to bola. Ja som povedala, ze uz nedavam viac ako 10 EUR, lebo ti ludia nic nedonesu. Uz len z principu, ze je to slusnost.

@muchotrafka298 u nás kolega po svadbe tiež nič neplánoval. Ale dve kolegyne mu vyčistili žalúdok. My máme dobré vzťahy, väčšina zvykneme aj niečo priniesť, taktiež sa skladáme celkom dosť. Ale je to aj o naucenej slušnosti, jemu aj iné veci treba polopatisticky.

anonym_d96be2
Včera o 22:15

@anonym_autor doniesla som chlebicky kupovane. Dostala som pozkazku do DM asi v rovnakej sume ako som dala za chlebicky.

petronela1985
Včera o 22:56

@anonym_autor ja som šla na rizikové v 20. TT, zlé prognózy, tak som sa nelucila počas tehotenstva. Keď sa bábätko narodilo a malo pár mesiacov, priniesla som ho ukázať plus som priniesla dve krabice zákuskov. Dala som upiecť, 4 druhy to boli. Všetko sa pojedlo. Neriešila som nápoje, ani slané, proste nemala som na to čas popri synčekovi.

Strana
z2