icon

Poraďte koláč z týchto surovín

klip0
17. nov 2020

Ahojte, dnes je sviatok, vsetko zatvorene a chcela by som spraviť koláč. Vela toho doma nemame, ale vas mozbo napadne nejaky recept. Bublanina viem, ze mi z tohto vyjde, ale skôr by som chcela nieco iné.
Takze mame doma: múka, mlieko, olej, biely jogurt, zlatý klas, slivkovy a cernicovy kompot, mrazene bobulove ovocie, zmes orechov s práškovým cukrom (cca 1k 1pomer cukru a orechov), 3 vajcia, mala stipka masla (mozno 35g cca), práškový cukor (kryštálový nemame), kokosovy cukor, kakao
Ak mate nejaky napad budem velmi vdacna

ancovicka21a
•
17. nov 2020

piskota z troch vajec,kedze viac nemas - kolko vajec,tolko muky,tolko cukru..plus prasok do peciva,alebo sodu bikarbonu.. na piskotu lekvar a navrch uvareny zlaty klas,do toho ten kusok masla a biely jogurt a plus to mrazene ovocie..a posyp trochou kakaa..a hotovo 😉

klip0
autor
•
17. nov 2020

@ancovicka21a dakujem krasne 🙂 a myslis ze nevadi ak do cesta aj kremu pouzijem len praskovy cukor? Este som to takto neskusala

lenka2710
•
17. nov 2020

@klip0 mňa ešte napadla bábovka, ale keby si mala mlieko alebo šľahačku aspoň

lussyita
•
17. nov 2020

Muffiny, bábovka, ale sú aj rôzne obrátené koláče, keďže máš rôzne ovocie (ja robievam jablkový, slivkový...)

ancovicka21a
•
17. nov 2020

@klip0 nevadi..alebo daj pol kokosovy a pol praskovy,nic sa tomu nestane..a ak mas doma perlivu mineralku,tak trosku daj a to do cesta..ja takmer nikdy nepeciem podla receptu,ale podla toho,co mam doma..a vzdy sa da zjest 😉

osky
•
17. nov 2020

Jednoduchy, rychly a vyborny:

Z 3 bielkov vyslahaj sneh

3 zltky vyslahaj so 100g cukru/mozes aj ten kokosovy../,
pridaj to zmäknute maslo a dopln olejom aby to bolo tak tristvrte salky/250ml objem salky/
Vyslahaj a pridaj
200g muky/ak mas polohrubu,ale mozes i hladku,alebo skombinuj s celozrnnou.../
Cast muky mozes nahradit kakaom-ale to mnozstvo potom odcitaj od mnozstva muky
120-150ml mlieka
1 prasok do peciva/ak nemas,skus trosicku sody bicarbony ale nemam to odskusane/
Mozes pridat 3-3 PL tej orechovo-cukrovej zmesy
Ak by si mala citron,tak pridaj citronovu koru
Premiesat a do toho vmiesat zlahka sneh.
Na plech vylozeny papierom to rovnomerne rozotri,nebude to uplne tekute,skor trosku hustejsie cesto.lenivo steka z varesky
.ak by bolo prilis riedke,pridaj muku alebo orechy ci kakao
Ak prilis huste,pridaj mlieko
Opatrne zapracovat.

Do rury predhriatej na 170 stupnov vloz cesto a upec do zlata-skus spajlou.
No a potom uz mozes experimentovat podla chuti.
1.
Bud to este pred upecenim posypes mrazenym ovocim,alebo kompotovym/ popada na spodok,ale to nevadi/
2.
mozes to urobit ako obrateny kolac,na papier najprv ovocie a na to vylejes cesto a upecene to prevratis na druhy plech
2.alebo to po upeceni natries nejakym dzemom alebo plnkou
-plnku mozes urobit zo zlateho klasu a mlieka husty puding,potom ho vymiesaj s troskou jogurtu,alebo i s celym a zahusti to este tymi orechami s cukrom.aby si to mohla natriet na vychladnutu piskotu.na to mozes dat este mrazene alebo kompotove ovocie
Nechaj v chladnicke poriadne stuhnut
4.
tu piskotu mozes naliat do hocijakej babovkarne a pec na 160 stupnoch cca hodinu,posyp pr.cukrom

asia83
•
17. nov 2020

@klip0 No, veľa toho nemáte. Buď palacinky alebo nejakú roládu z piškótového cesta, plnka zo Zlatého klasu s maslom, plus na to to ovocie. To máte fakt doma iba tri vajcia? No zajtra smer obchod.

klip0
autor
•
17. nov 2020

Diky baby, spravila som cca taky, ako poradila @ancovicka21a, do cesta som este dala tie mlete orechy, uz tuhne v chladnicke 🙂
A @asia83 fakt len 3 a dokonca na tom ani nevidim nic divne 😁 hocikedy mame vajec aj 0, ved ich nejeme 2x do dna 🙂 a nemala som v plane piect, takze nic take som nekupovala, len rano ma to napadlo, ze nieco spravim ak sa podari z toho co je doma 🙂

asia83
•
17. nov 2020

@klip0 My tiež nie sme "vajcožrúti", no bežne ich mám doma zo 20. Vajcia vydržia v chladničke dlho a hocikedy si môže muž zmyslieť omeletu či bublaninu, tak aby boli. Do nátierky, hocikde ide vajce.