icon

Poraďte recepty s karfiolom

pimpa
16. jan 2010

POradte prosim recepty na kafiol, cesky květák. Nieco osvedcene, chutne a menej kaloricke ako vyprazanie. 😉
dakujem

henikav1
•
16. jan 2010

ahoj pimpa,

my ho takmer nikdy nevyprazame, ja ho uvareny nakladiem do misy, zrolujem sunku a nakrajam take slimaciky a naukladam vsade pomedzi karfiol, zalejem besamelovou omackou a bohato posypem syrom. Takto to dam zapiect. Maly je zly jedak, ale toto zboznuje. Je to jednoduche, rychle a chutne

v lete robievam nastudeno. Uvareny karfiol necham dobre vychladnut, potom si ho dame s majonezou a krevetami, mnam

cessy
•
16. jan 2010

heni a ako robis besanelovu omacku?? 😕

pimpa
autor
•
16. jan 2010

besamel je mlieko+muka+maslo 🙂

rani
•
16. jan 2010

chutny je aj uvareny v slanej vode a potom dochuteny struhankou osmazenou na masle a s cukrom.

zuzana76
•
16. jan 2010

karfiolove karbonatky

uvareny karviol popucime, zmiesame s vajcom, alebo vajciami, podla mnozstva karfiolu, dochutime solou a korenim, pridame struhanku , vyformujeme male karbonatky obalime v struhanke a vyprazime

no ale to je vyprazane 😒

henikav1
•
16. jan 2010

aby sa vam besamelova omacka podarila, ja to robim takto:

Necham rozpustit maslo, ked je roztopene nasypem don asi tolko hladkej muky, aby to bolo nieco ako redsia kasa, to stale miesam na MIERNOM ohni, nesmie to byt priliz horuce a potom vzdy len potroske prilejem mlieko a miesam, najprv mi z toho rychlo zhustne takmer ako cesto, treba stale miesat a prilievat pomalicky mlieko po trosicke. kym z toho nevznikne dobra omacka. Dolezite je prilievat mlieko pomalicky a po troske a na miernom ohni. Nakoniec dochutim sol, korenie a potom si to uz vylepsujem podla toho k comu to potrebujem, zvyknem pridat struhany syr a takto to pouzijem na cestoviny, alebo cvrknem trosku mexickeho kecupu

pimpa
autor
•
16. jan 2010

henika, ten tvoj recept vyzera zatial najzdravsie, vyskusame 😉

zuzana76
•
16. jan 2010

ja zapekany karfiol zalievam smotanou na varenie zmiesanou s trochou muky a vajcom, solou a korenim - podla chuti a tuto zmes nalejem do jenskej misy, kde mam na spodku na kolieska nakrajane zemiaky uvarene v supke, na tom ruzicky karfiolu a medzitym sunku a nastruahny syr , potom to este dam do rury zapiect cele

zuzana76
•
16. jan 2010

ale vyskusam niekedy s tym besamelom

zuzana76
•
16. jan 2010

dobry je aj karfiol ako mozocek

zuzana76
•
16. jan 2010

alebo karfiolova polievka so zaprazkou, alebo mliecna

henikav1
•
16. jan 2010

zuzanka aj tak sa da, je to podobne
ja tam zvyknem pridat obcas aj cele vajicka natvrdo, ked mam vela hladosov doma

zuzana76
•
16. jan 2010

fuuuu, ja som normalne vyhladla, dala by som si teraz tie karfiolove placky 😀

zitaje
•
17. jan 2010

Karfiol je najlepsi len tak na pare, my ho bezne jeme napr. aj k veceri - chleba so syrom a k tomu mrkva a karfiol na pare. 😵 Alebo ako priloha.

zdenallicka
•
17. jan 2010

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3049

Místo smažení se dají upéct v troubě na pečícím papíru lehce vymyzaným olejem... 😉

ockovelasky
•
17. jan 2010

Ahojte.. A máte aj nejaký recept na karfiol pre malé bábo? Už sme vyskúšali brokolicu, ale ešte mu bolo asi skoro, lebo sa vysypal, ale to bolo asi pred tromi týždňami.. ďakujem.. 😉

zdenallicka
•
17. jan 2010

Ockovelasky, tam bych jenom kvetak pripravila v pare, popr. uvarila v trose vody, hodne rozhnacala vidlickou a krmila... na nejake experimenty je prilis brzy...

kibuk
•
20. jan 2010

karfiol robievam vačšinou zapekany je vyborny obvarim karfiol v slanej vode scedim,uvarim lubovolnu cestovinu-vrtulky,kolienka čo je doma 🙂 do vymastenej jenskej misy dam polovicu cestovin,poukladam karfiol,nasypem mrazenu zeleninku-tu musime mat vždy v mraziaku trochen posolim,radšej potomna taniery dam dalsiu polovicu cestoviny a zalejem bud mliekom a v nom rozčlahane jedno vajce alebo smotanou na varenie,necham tak cca tristvrte hodinky zapiect a nastruham na vrch syr alebo druha verzia miesto cestoviny na dno poukladam bud surove alebo predvarene zemiaky na kolieska dam karfiol,vajičko jedno az dva na tvrdo uvarene-pokrajam na kocky,a bud tam supnem salam,sunku zalejem smotanou dam zapiecť a na vrch samozrejme syr je to vyborne 🙂 🙂 🙂 🙂 alebo karfiol do zeleninkovej polievočky 🙂 🙂 🙂 🙂

blazka24
•
20. jan 2010

všetky moje nápady zlyhali lebo všetko je tu už dopredu napísané 😀

pimpa
autor
•
20. jan 2010

Dakujm ya radz, skusim tie plackz pecene v trube na peciacom papieri....snad sa u nas uchytia 😝

rimmel
•
25. jan 2010

karfiolove omelety

uvaris karfiol, mrkvu, zmiesas pridas mrazeny hrasok, vajicka asi dve, muku, mliecko korenie sol ci vegetu a vyprazas placky na oleji, podavame so zemiacikom a salatom

helcah
•
4. feb 2010

Zuzana76 - pokud to nemá být smažené, tak ty květákový karbanátky se dají péct v troubě na pečícím papíře, akorát do těsta naleju trochu rozpuštěného másla nebo olivového oleje, aby nebyly vyschlé. Je to fakt moc dobrý.

alex33333
•
Odpoveď bola odstránená
•