Prečo je cesnak z obchodu plesnivý?
Prosím Vás odkiaľ kupujete cesnak? Ja už som zúfalá. Hocijaký cesnak kúpim (slovenský, neslovenský, balený, nebaleny, bio, nebio) vždy je medzi strúčikmi pleseň. Poraziť ma z toho ide🤬.
ano poznam tento pocit, no vacsinou sa mi to stava ked uz beriem z tych poslednych kusov a je uplne jedno v akom obchode. ked su bednicky plne a vezmem si ho tak je krasny ale ked uz su skoro prazdne tak mam doma nervy riadne potom.
Vzdy sa bali 2 dobre a 1 vadny kus👿👿😈 lenze s tymto mam problem pri takmer vsetkom balenom ovoci- tu si clovek jednoducho musi preratat, co sa oplati viac kupit, ked cas z toho skonci v kosi (aj nedobrovolne)...
@vevesh Ja som si to všimla pri balených (sieťkových) citrónoch. Mala som obdobie, kedy som mala dôvodné podozrenie, že to ozaj robia naschvál, vtedy u nás doma išli citróny na dračku. Furt, furt tam jeden bol plesnivý.
@lenkakravcova tak my máme cesnak aj náš, ale v takomto období ho chytí pleseň... Preto kúpim a tiež nie je tip top. O cibuli nehovoriac, vždy ide polovica sietky do koša
Kupuj tvrdy cesnak po kusoch, nie baleny. Taky, ktory dobre drzi supku. Makky cesnak nebol dobre skladovany a preto plesnivie
Mne sa to tiez stava pravidelne, ale uz nejaku dobu kupujem malinke mnozstvo-1-2hlavicky podla potreby aby som ho hned minula. Nestoji mi dlhsie jak tyzden presne kvoli tomuto.
Tiež sa mi to stáva pravidelne. Preto rada kúpim na trhu, v obchodoch vždy len 2 hlavičky, tie miniem rýchlo.

Kde ho kupujes? Mne sa toto nestalo este ani raz 😕 A to je jedno, kde ho kupim.