Recept na roládu z BB keksov s banánmi
" STRIEŠKA"
potrebujeme: 2 bal BBkeksov čokol.
2 sačky zlaty klas
0,75 - 1 l mlieka
2-3 banany
alobal
Odrolujeme si cca 60 - 70 cm alobalu a nan naukladame 3x7 ( vedla seba a 7 pod sebou) BB keksov.
XXX
XXX
XXX
XXX
...
pokvapkame ich mliekom a zo zvysneho mlieka a Zlateho klasu uvarime husty puding. z neho odoberieme asi 1/3 a tu rozotrieme na BB keksy, na puding naukladame opat BB keksy a na to zvysok pudingu. do stredu tohto obdlznika potom polozime po dlzke za sebou 2-3 banany, ale odkrojime konce, aby sa dali k sebe pritlacit. potom opatrne pomocou alobalu zdvihneme boky rolady a vytvorime nad bananmi akusi striesku, v tvare trojuholnika.
nechame v chladnicke stuhnut a potom oblejeme cokoladovou polevou.
Da sa to urobit aj z bielych BB keksov a s cokol. pudingom. 😉
rada na zaver: BB keksy ukladajte tri vedla seba po dlzke a sedem pod sebou po sirke tj. kratsou stranou k sebe a dlhsou stranou pod seba.snad pochopite...aby nakoniec vznikol okolo bananu pekny pravidelny trojuholnik 😵
Prijemnu zabavu a dobru chut!
presne presne...u nas ma zivotnost len niekolko hodin 😀 najma vecer pri telke 😀 😀
no,odfotil to uz niekto? 😎
ja uz si to,asi kvoli pokrocilej nocnej hodine,nejak dost dobre nedokazem predstavit... 😀 😅 😕 ale vyzera to lakavo..a jednoducho...az na tu stavbu...
nathalie, ta stavba je asi to najjednoduchsie, len sa do toho pusti a uvidis ako sa ti to podari... 😉
sak aj sa podarilo... 😀 😀 ja som si len neuvedomila,ze tych keksov su rady tri.. 😅
aj my to pozname...
my zase striedame cokol. a biele BEBE keksy, medzi to puding. Vznikne vam dlhy obdlznik na tacke, ten potriem zvysnym pudingom a do kriza krajam. mnaaaam, taka pochutinka, ze az....
aj my to pozname a je to super!!! a pekne to vyzera 😉 robila som to raz aj na vianoce,potierame to cokoladou.
ja som to zacala aj robit podla popisu ale manzelovi nechutila takze najnovsie tuto vasu roladu robim tak ze kekse nahadzem do formy ( jedny blede jedny tmave) zarobim zlate klasy ale aj s kakaom, uvarim bananovy puding 😀 a samoska tam vlozim aj banan,sucasne varim oba pudingi a potom nalejem trochu tmaveho, trochu bledeho a tak nastriedacku a nestiham ani fotit 😀
ja robim plnku tak, ze vymiesam maslo s tvarohom a cukrom, tiez mnam, bb keksy ukladam ako ciernobielu sachovnicu, druhu vrstvu opacne, takze po prekrojeni su "ciernobiele" vrstvy keksov 😉
nie je zac 😉
este sa moze ten banan tiez namocit do cokosky, aby viac vynikol, ale to sa mi nikdy nechce 😉
Super a rychla rolada 😵 dakujem za recept aj moj muzik dakuje 😀 Ja moc kolaciky nerobim a tato rolada je rychla, vyskusala som a bomba 😉
samkovi som ju urobila k 2 narodeninam a nevedela som ju prestat jest este o 23 hodine vecer 😅
no tak ja som ju robila predvcerom a je fakt perfektna jednu som robila s tvarohom a druhu som robila tak,ze som uvarila nastruhane jablcka s cukrom a a potom som do toho vyliala puding zriedeny s vodou jedna vrstva bola cokoladova a druha jahodova mala som navstevu a nevedeli sa toho dojest je to fakt super zakusok
Aj tento je výborný, skúste:
2 balíčky BB keksov (1xtmavé, 1xsvetlé)
4dl mlieka
1 zlatý klas
2 žĺtka
1/2 masla
15 dkg ml.cukru
Postup: Mlieko, žĺtky, zlatý klas uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a pridáme vychladnutú kašu. Necháme stuhnúť. Touto plnkou zliepame striedavo svetlý a tmavý keks do dlhého pásu. Pás potrieme aj zo všetkých strán a polejeme čokol. polevou. Krájame šikmo na tenké pásiky. (každý kúsok bude hnedo - biely - ako metrový koláč)
Hotový koláč si nechajte postáť, aby keksy odmekli. 😉
Baby fakt som bola sklamana, nepodarilo sa 😖 , vysiel mi z toho rozmoceny polotvoreny grc, ktory som smarila do kosa 😢
A to som normalne celkom zrucna pecka (pekarka)...
mne tento kolac vysiel na jednotku, sikmo som ho aj krajala a bol pekne pasikavy....
pravidelne robievam oba, a su mnam mnam, este sa mi nestalo, ze by sa nepodaril 😉
tucika, mozno si neuvarila dostatocne tuhy ten puding. Aj v tom moze byt chyba. Ja davam na dva zlate klasy len 3/4 l mlieka, nech je co najtuhsi 😉 najprv dam stuhnut na alobale do chladnicky a polevu davam na druhy den 😵
Perfektny recept. Robila som ho už 2x. Dcera nezje nijake zakusky, ale tento je ozaj chutil.Jednoduche a hlavne rýchle. DIKY. 😀

mnaaaammm 😝 a potom sup do chladnicky??a nasledne do ust?? 😀