Recepty a tipy na používanie domácej pekárne
Ahojte devy!
Nemate skusenosti, ci zaujimave recepty s domacou pekarnou?..vcera mi pribudla v kuchyni domaca pekaren..dakujem za tipy a dobre rady, ktore sa u vas isto najdu..zaujimaju ma rozne druhy chlebov, ale aj kolacov..dakujem 😵 😵 😵
@alami dam neskor aj na stranku schutou.sk, ale dovtedy:
zemiakovy chlieb:
200ml cmar (podmaslie), 150ml voda, 2 lyzice octu, 450g muka T650, 50g razna muka, 100g nastruhaneho zemiaku uvareneho v supke, 2 lyzicky soli, 1,5 lyzicky susenych kvasnik, 1 lyzicka cukru, rasca.
Program zakladny chlieb. Pocas miesenia prisypat 4 lyzicky (kavove) ovsenych vlociek jemne mletych.
@alami su fakt dobré 🙂 ,ale uz nemam co fotiť,je u nas aj neterka,takže baby to spakovali.No na vyzor neboli také pekné ako tvoje,ale chutili,a s cestom sa dobre pracovalo 🙂
@5katarina7 veď preto som ti dopredu písala, aby nebolo neskoro 😀 😀 😀 😀
a robila si si ich podľa návodu? myslím postup na tvarovanie rožkov
@zucha nemám cmar, tak robím práve iný zemiakový, som zvedavá
@erikasadek krásny, sa mi nechcelo hľadať, tak som našla nejaký na dáme, ale cesto mi bolo husté, tak som dolievala vodu, potom bolo mazľavé - ako keď ide voda na koniec 😖 tak ešte trochu múky...tak som zvedavá, aký bude. Mám 100x radšej (ktoby nie) keď je cesto hneď ako má byť 😀
@alami robila som ich podla seba aj tak vyzerali 😀,to kde najdem ten navod na tvarovanie rozkov?
@erikasadek fakt ho mas krasny 😉 Ten moj sice asi taky krasny nie je, ale je fakt jeden z najlepsich chlebov, ake som kedy jedla. Hned po ochutnani som musela urobit aj domacu pastetu 😅 Sa mi to nenormalne k tomu hodilo. Muz je uplne uveliceny a deti pri veceri ani nedychali 😀
@alami ďakujem,už nabudúce podľa toho budem robiť,hneď vyzerajú inak tie rožky 🙂
Dakujem za recepty na knedlu, vyskusala som obidva, su super, aj ten cas v parnom hrci sedel. Robila som z neho aj parene buchty.
@erikasadek ked ti z pekarne vychadza takto vysoky chlebik, ako to potom krajas? Das ho bokom a tak, alebo takto po stojacky velikanske krajce?
ahojte,ja dnes pečiem kokosovú bábovku v pekárničke,som zvedavá aká bude,som tam dala kakao a v recepte nie je 😒
@zucha ja krajam elektrickym nozom tenke platky a davam do sacka hned.. 😉 😉
jej nova funkcia da sa opravit co piseme.. super bravo konik..
zabudla som blahozelam ku pekarnicke;.
ahojte ženy... 😵 😵
kto si ma ešte pamatááá???
nezanevrela som na pečenie ani pekárničku... aj ked sa priznám, nejde mi každy den ako na jesen, v zime, či z jari... ale pečiem stále dačo 😉
len sem nestíham toľko písat, prázdniny, celé dni vonku, po vyletoch, na ihrisku
ja len že žijem a fandím dalej domácje pekárni 😀
@erikasadek kde to mas tu funkciu opravy napisaneho? Ja nic take nemam 😕
Nova pekarnicka je super, uz sme ju vyskusali. Su tam aj take plechy na bagetky, ci ine drobne pecivo - take skor banketove a uzasna vecicka. Len je to na malo kuskov. Teda malo pre nas pazravych 😀
@vinka tu je recept
Kokosová bábovka.
1hrnček mlieka,1/2hrnčeka oleja,3vajcia,1hrnček kokosu,3/4hrnčeka cukru,1hrnček polohrubej múky,1hrnček hladkej múky,1vanilkový cukor,1prášok do pečiva.
Program múčnik/torta,svetlá korka.Po upečení,počkáme 20minút a vyklopíme.
@adamko05 ja si ta pamatam.. 🙂 🙂 neboj.. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
no vodis ze si nasla tu funkciu je super ze?? 🙂
@alami ved od tebe mam užasny recept na vianočku.... 😵
@erikasadek a od teba veeeľa skusenych rad 😉
Caute baby adamko05 ja si ´Ta tiež pamätám a tiež som tu teraz cez leto moc nebola,lebo nemám teraz internet. Teraz som na návšteve a neodolala som mrknúť sem čo tu píšete. Tak teraz hltám všetko čo ste tu popísali kým som tu nebola. Dúfam, že internet čoskoro budem mať. Tak idem dalej hltať. Pa!

@5katarina7 potom nám ich odfoť skôr ako zjete 🙂
@zucha napíš recept ako si robila 😉