Strava pre štyroch s rozpočtom 10 eur denne?
Ahojte, dcerka ma obed v skole, manzelovi balim chlebikl,rozok...atd.. na obed.. a dcerke desiatu..... 2 sa stravujeme doma cely den (som na rodicovskej).. da sa toto utiahnut z 10 eur na den? Coraz tazsie nam to vychadza.... (Teda myslim okrem toho ze dcerke platime obedy- to je zvlast vydavok) varim skoro kazdy den. Na veceru mame zvycajne hlavne kvoli manzelovi teplu stravu. Pocitujem ze coraz menej viem kupit a castejsie musim vymyslat jednoduche jedla, no bojim sa ze to sa odzrkadli na zdravi.. u nas sa papa vela ovocia, ale uz proste neviem kupit cucoriedky ze za 5 eur..a to moje deti zjedia za 5 minut
Dnes som proste povedala dcerke ze prepac pockame kym bude lacnejsie. Mrzeloi ma to, ale nasa rodina poriadne pocitila zdrazovanie a dotkla sa nas aj konsolidacia, minuly rok ma ani vo sne nenapadlo ze toto budem musiet riesit. Niesme bohaty ale vzdy bolo co treba... mate tip na zdrave ale zaroven lacne jedla. Ranajky, vecere???
.
@anonym_autor cucoriedky som nikdy nekupovala za 5 eur, ani pred touto debilnou konsolidaciou
ja osobne nechápem, kto kupuje čučoriedky ako bežné ovocie na jedenie :D veď to je príšerne drahé. My kupujeme čučoriedky možno 3x za rok, väčšinou na výzdobu torty alebo ako darček niekomu, kto ich má rád. Neviem si predstaviť to kúpiť a pozerať sa na to, ako si aj ty napísala, že to zjedia za 5 minút. My kupujeme "veľké" ovocie, jablká, banány, pomaranče, hrušky, kiwi a v lete letné ovocie. Ale kupujeme aj mrazené ovocie, rôzne bobule, ktoré potom dávam do muffinov alebo do kaše na raňajky.
ja osobne nechápem, kto kupuje čučoriedky ako bežné ovocie na jedenie :D veď to je príšerne drahé. My kupujeme čučoriedky možno 3x za rok, väčšinou na výzdobu torty alebo ako darček niekomu, kto ich má rád. Neviem si predstaviť to kúpiť a pozerať sa na to, ako si aj ty napísala, že to zjedia za 5 minút. My kupujeme "veľké" ovocie, jablká, banány, pomaranče, hrušky, kiwi a v lete letné ovocie. Ale kupujeme aj mrazené ovocie, rôzne bobule, ktoré potom dávam do muffinov alebo do kaše na raňajky.
@mauduska haha, je to priserne drahe, ale ja zvyknem kupovat detom, ako obmenu k uz spominanemu velkemu ovociu. Rozne bobule. A lyo ovocie, ktore je teda tiez ohromne drahe😅
10 eur na deň? To je naozaj nízka suma. Aké stare je to dieťa, resp kedy planujes návrat do prace?
Nedá sa ti robiť aspoň mala brigáda popri rodicaku?
10e na den pre 4 osoby? Vsak to je pre 1 malo...
@anonym_autor takto... jest ovocie je super, ale prepac, kupit cucoriedky a podobne ovocie (vobec zvazovat kupu) ak vam potom na "normalne" jedlo ma vyjst iba 10 eur na den je na hlavu... Proste taketo "luxusne" jedlo si mozes dovolit, ked na to budes mat... bobuloviny proste stoja strasne peniaze aj normalne, nie ked nemate pomaly co do ust...
@anonym_autor sosovicove, fazulove polievky s troskou masa/klobasy- syte, chutne, lacne aj zdrave ked masa bude pomenej
@anonym_autor ani ja co nemusim pozerat na ceny cucoriedky mimo sezonu nekupujem. Ak si to ty doteraz robila, tak rozmyslam-bez urazky- ake ine drahe potraviny si doteraz nakupovala. Akym stylom vlastne nakupujes. Mala by si pozriet letaky a planovat jedla pre rodinu podla toho co je v akci, varit zo zakl. surovin- robis tak?
teraz bolo hrozno v akcii v Bille a vyborne sme mali vecer k telke, nemusis mat nutne cucoriedky
@anonym_autor
Co tak pouzivat taku nemodernu polozku ako mlete maso, fasirky, cebapcici, spagety bolognese, mousaka , lasagna
Skor si prejdi ine polozky vydajov,kde co mozes usetrit a to prihod k peniazom na stravu a budes mat viac.
to je veru nizka cena na den, my sme len 3 ale tak keby to zacnem pocitat, tak isto viac prejeme za jeden den. ak by sa ti dalo, mozno by bolo fajn sa obzriet po nejakej brigade, aby ste si prilepsili, ak to je teda v tvojom pripade mozne
@anonym_autor nechapem tu sumu 10€ na deň pre 4 osoby 🫣 .. ja som toez na rodičaku, muž zarobi cca 1400€ a krasne vychadzame cely mesiac a teda kupujem detom aj jahody aj čučoriedky aj iný druh ovocia
Možno by muž nemusel mať teplú večeru, kludne nech si dá chlieb
Prejdi si letáky,čo je kde v akcii,a podľa toho si planuj varenie. Ovocie skús také, ktoré je dostupné -jablka, banány. Tie malé bobuľové "krabičky"sú príšerne drahé,ja keď toto vidím,tak som šťastná,že máme záhradku a dokážem to pestovať(ríbezle, maliny a čučoriedky )a že tam rastu aj ovocné stromy,lebo tiež by som veru nedala 5 eur za krabičku čučoriedok,z ktorých možno tretina bude zhnita.
čučoriedky... nekupujeme vôbec. v lete máme svoje, v zime nemusia byť.
ja síce čučoriedky kupujem, ale za 5€ hádam kupuješ 250g… teraz ale ďeťom môžeš kúpiť hrozno v akcii, umyť ho, zamraziť - je to výborné na také zdravé jedenie…
Z 10€ na deň, možno tak 1-2 týždne, v mesiaci, keď predtým poriadne všetko nakúpiš do zásob to, čo bežne používate a je to v akcii. U nás som pred mesiacom dokázala pre 4 nakúpiť za cca 14€/deň, dokonca aj za 12/€deň, tento mesiac to vychádza v priemere 18€/deň a to majú deti obedy v škole, muž aj ja si berieme obed z domu, nakupujem s rozumom a drvivú väčšinu potravín v akcii a do zásob. Proste to nijak nevyjde.
@anonym_autor nechapem tu sumu 10€ na deň pre 4 osoby 🫣 .. ja som toez na rodičaku, muž zarobi cca 1400€ a krasne vychadzame cely mesiac a teda kupujem detom aj jahody aj čučoriedky aj iný druh ovocia
Možno by muž nemusel mať teplú večeru, kludne nech si dá chlieb
@anonym_90be11 To ma zit cely tyzden len na chleboch? Autorka pisala, ze chliebma na obed. Tak asi v robote teplu stravu nemaju.
My sme boli vcera v tescu a hned,ze 60eur,muz doniesol z roboty ako bonus stravne listky 36eur,tak hned sme ich aj pouzili.Ale zase sme blbosti kupovali,deti idu v sobotu na vylet zo skoly.Maju taky cestovatelsky kruzok a tam chodia vzdy niekam vlakom na cely den po slovensku,tak sme im sladkosti pokupili,vody.Neviem si toto predstavit,mat to takto zadelene.
Musis bud zvysit prijem,ale ako som pisala inde znizit vydaje a presunut ich na stravu.
A čo tak si uvariť jedno poriadne jedlo na celý deň? Spravím plný hrniec a ostane aj na druhy deň, ty a manžel si dajte do dózy a môžte to jest aj v praci , teda manžel keď ty si doma. Kúp si jedno veľké balenie jabĺk v tescu mávajú 5kg za lacnú cenu , a vybavene. Poprípade hrozno . Za 10 eur ja dokážem uvariť na cely týždeň, a to nemusím popritom pozerať na ceny lebo sme na tom dobre ,ale ja už som taka keď viem ušetriť tak prečo nie ? , ale tak tisíc ľudí tisíc chuti .
My kupujeme čučoriedky bežné, dávame do rannej kaše. Aj teraz máme 500 g balenie z Lidl za nejakých 6 eur. Vyjde to kľudne aj na celý týždeň.
Čučoriedky je explózia vitamínom, brutálne antioxidačné
@anonym_autor NIE. ak mas v tom celodennu stravu a nechces jest cestovinu s karickou, tak NIE
každopádne - 300€ na celý mesiac pre 4 je žalostne málo…
@biba_18 suhlasim, ja setrim kde sa da a sme 3 a minieme tak 400 asi
Ja kupujem veľa ovocia, aj tie cucoriedky, maliny, syn miluje maracuju a proste všetky...ja by som z toho nevyšla...ale teda pri všetkej skromnosti a lacných jedlách sa dá...ake to bude mať výživové hodnoty je ale otazne
mas uplne zle nastavenie, v prvom rade varit na dva dni.
predpokladam, ze je to len obdobie, ked si doma s druhym dietatom, ale ano, je to malo penazi.
polievku aj druhe, jasnacka, ze muz potrebuje teplu veceru, ked cez den ju nema. to je v poriadku a pre teba a deti detto.
ranajky by som riesila - jogurt (kupis velke balenie, kaša, upeceny kolac, hrianka...)
desiata ovocie (velke ovocie typu pomaranč, mandarinka, jablko, hruska, banan....)
obed by som vzdy varila oboje na dva dni, kludne privarok, cestoviny, dusene maso, pecene (pozri kuracie, bravčove tie su najlacnejsie, alebo mrazene ryby a k tomu ryza, zemiaky, bulgur).
veceru striedat teplu a studenu. Urcite nie len studenu, kedze studena vecera je ovela drahsia ako tepla.
Muz vzdy teplu veceru, to, co ty mas na obed.
na veceru placky, palacinky, lievance zeleninove......
A čo tak si uvariť jedno poriadne jedlo na celý deň? Spravím plný hrniec a ostane aj na druhy deň, ty a manžel si dajte do dózy a môžte to jest aj v praci , teda manžel keď ty si doma. Kúp si jedno veľké balenie jabĺk v tescu mávajú 5kg za lacnú cenu , a vybavene. Poprípade hrozno . Za 10 eur ja dokážem uvariť na cely týždeň, a to nemusím popritom pozerať na ceny lebo sme na tom dobre ,ale ja už som taka keď viem ušetriť tak prečo nie ? , ale tak tisíc ľudí tisíc chuti .
@anonym_0dd074 daj sem pls jedalnicek ako navaris z 10€ na cely tyzden prosim
@anonym_autor navarit, nie kazdy den, ale vacsie mnozstvo... strukovinove polievky, rozne ine huste polievky = vydrzia v klude aj 3dni, zasytia, kapusta viac... druhe rozne... tiez velke porcie nie stejky masove a prilohou, lebo jednak to mas hned prec, a velakrat sa z toho nezasyti kazdy... sote so zeleninou, segedin, zapekane jedla =toho coho je vacsi objem... da sa avrit aj kazdy den, ale vzdy NA DVA DNi, prestriedas... a rovnako to co je na obed = moze byt inemu vecera...
Ak robis vyvar, urob velky hrniec, na to si kup maso polievkove, kosti atd..stoji par eur, zamraz si cisty vyvar. Brokolicova polievka, zemiakova polievka a podobne polievky.. to mas navarene a hrniec vyjde 1-2EURa. Ryza, cestoviny = nakupis v akcii viac. Palacinky a pod vies urobit relativne lacno. Zelenina mrazena velakrat vyjde podla mna aj lacnejsie a ak nie je sezona aj je zdravsia.
My napr dzemy mame domace kopu, cize keby treba tak kilove jogurty sa kupuju 1,5-4EUR (zalezi od znacky, druhu), to mas xporcii... dcera si to miesa s ovsenymi vlockami, bananom... to ma casto veceru.
Neviem ci tu niekto pisal, ze pri nizkom rozpocte, je dolezity aj nakup potravin a nejaka rezerva tych trvanlivych veci.
Kapustnica (ak máš vlastné nasušené huby), kuracia polievka (len s kuracích trupov, krkov), strukovinové polievky a prívarky, segedín zo sójového mäsa, sójové mäso dusené s plechovku bielej fazule s ryžou, koložvárska kapusta, kuracie steaky so zemiakmi..... Varím podľa toho, čo nájdem v obchode zlacnené alebo akciové. Tiež nemám väčší rozpočet na 3 ludí (2 puberťáci).

tak pri takom rozpocte sa neda kupovat zeraz cucoriedky, kup jablka tie najdes lacnejsie alebo banany
je to velmi nizky rozpocet na 4 ludi, dlhodobo neudrzatelny, skus sa vratit skor do prace