Svokra mi dala 2 vedrá arónie. Čo s tým?
Svokra mi dala 2 vedrá arónie. Čo s tým? Urobiť džús? Ako skladovať? Zamraziť? Nejaké tipy? Ďakujem.
Ja som časť zamrazila a dávam do pudingu a muffiniek, a časť kompot. Len som dala malo cukru... Ale tak kompot, to je asi dosť znehodnotene... No co už. Je to zdravé, ale u nás to veľmi nejde, ani deti, ani manžel. Jedine ja to jem.
Dá sa dat do prepraviek niekam kde je chladnejšie a postupne jest. Vydrží sa takto skladovať dlho a keď uschne aj čaj je fajn. Pridať do jablkové výživy trochu alebo aj do džúsu.
Arónia vydrží ozaj dlho. Ja ju mrazím, pridávam do jogurtov, pudingových pohárov, odšťavujem, robila som i likér a džem.
Ja slepá, čítam že 2 vedrá irónie 🤦🏻♀️ … (ale to by musel byt príspevok o tej mojej…)
Odporúčam likér, vylúhovať v koňaku. Presný recept neviem, bude na nete. Ale je to úžasná mňamka.
@willy185 no od oka, mixla som aroniu, jablka, vyzmykala citron, sypla cukru, prepasirovala a doliala vodu a prevarila
My robíme džem, sirup, pálenku a aróniu v mede. Máme toho každý rok veľa - tak vymýšlame. Pre mňa je top ten lekvár a muž zase miluje sirup 🙂

Pripojim sa 😉 mam este jablka, tak premyslam nad dzusom