icon

Tipy na sladké raňajky pri problémoch so zápchou

gesture
25. mar 2026

Dobry den,

Prosim o radu, resp. skusenosti.

Mam predispoziciu k zapche, takze sa snazim podla toho opravovat postupne strava a hladat veci, ktore mi robia dobre a ktore zle. Kazdy sme samozrejme individualny 🙂

Chcem sa spytat na nejake typy na ranajky.

Vacsinou ranajkujem yogurt/acidko/kefir a do toho ovsene vlocky a nejake ovocie. Taketo ranajky mi pomahaju predchadzat zapche, ale uz ich mam celkom dost niekedy 🙂 Na slane moc nie som...

Samotna ovsena kasa ci uz mliekom alebo len s vodou ( ci varena alebo len sparena horucou vodou) ma naopak naduje a este asi viac "zapecie".

Ak mal niekto obdobny problem/skusenost a chce sa podelit o nejake uzitocne rady budem vdacna.

Pekny den.

anonym_253a0f
25. mar 2026

Ovseny muffin, palacinka z ovsenej muky.

stellarstar
25. mar 2026

Prečo si nekúpiš psyllium v tobolkach?

anonym_a024cc
25. mar 2026

@gesture vlaknina

sisi4
25. mar 2026

Ja som si kupila vlakninu - rano si dam cca 2 lyzicky, napustim vodu, zamiesam a vypijem. Na dalsi den rano pravidelne wc.

simsalabim
Autor odpoveď zmazal
gesture
autor
25. mar 2026
@sisi4

Ja som si kupila vlakninu - rano si dam cca 2 lyzicky, napustim vodu, zamiesam a vypijem. Na dalsi den rano pravidelne wc.

@sisi4 dakujem za radu. Priznam sa, citala som si o tom nieco, ale trochu som zlakla, lebo vraj to vie aj sposobit zapchu. Uz som raz mala zlu skusenost, ze som 5 dni nemohla ist a musela som pouzit prehanadlo a myslela som, ze umriem :D 🙂

kati1414
26. mar 2026

Celkovo jesť dostatok vlákniny za deň… aspoň 500-700g zeleniny + ovocia denne, celozrnné výrobky ..
Ale keď chceš konkrétne tipy na raňajky čo si napríklad ja robim - chia puding s ovocím a jogurtom, pohánkova kaša s orechmi a ovocím (ja davam aj protein), fermentované ovsené vločky, zdravé lievance (tvarohové, banánové,..) domáca granola s jogurtom, špaldová krupica, …

gesture
autor
27. mar 2026
@kati1414

Celkovo jesť dostatok vlákniny za deň… aspoň 500-700g zeleniny + ovocia denne, celozrnné výrobky ..
Ale keď chceš konkrétne tipy na raňajky čo si napríklad ja robim - chia puding s ovocím a jogurtom, pohánkova kaša s orechmi a ovocím (ja davam aj protein), fermentované ovsené vločky, zdravé lievance (tvarohové, banánové,..) domáca granola s jogurtom, špaldová krupica, …

@kati1414 dakujem pekne za tipy, vazim si to. 🙂

anonym_238afa
27. mar 2026
@gesture

@kati1414 dakujem pekne za tipy, vazim si to. 🙂

@gesture veľa vody, pohybu.Predispozicia na zápchu neexistuje len zla strava🙂nabudúce pouzi glycerinovy čipok.Namoc si do vody sušené slivky a vodu vypi slivky do jogurtu.A vlákninu z lekárne.
Zeleninu v polievkach, surovú, jablká so supkou

aandrea9
27. mar 2026

@gesture skus tieto sušienky. Su ovsené, je aj varianta s čokoládou 😋

aandrea9
27. mar 2026

@gesture tieto😁