icon

Ovsené vločky a jogurt pre 13-mesačné dieťa

29. apr 2025

Dobre ráno syn má 13 mesiacov, ráno už mlieko nemá total odmieta čiže začíname raňajky o 7 pol 8 ovsené vločky s ovocím a na desiatu okolo 10 má biely jogurt. Len sa chcem opýtať čo je to dobrá kombinácia? Ovsené vločky s ovocím a potom jogurt?

lenkakravcova
•
29. apr 2025

Úplne vpohode. Keď mu chutí tak je to fajn. Raz za čas môžeš dať aj trošku kakaa/granka (len pre zmenu chuti) k vločkám.

autor
•
29. apr 2025
@lenkakravcova

Úplne vpohode. Keď mu chutí tak je to fajn. Raz za čas môžeš dať aj trošku kakaa/granka (len pre zmenu chuti) k vločkám.

@lenkakravcova ďakujem veľmi pekne vyskúšam🙂

lucia13022023
•
29. apr 2025

Jasne. Ale ja osobne by som Granko nedávala, nevidím dôvod. Skôr obmienala ovocie atď

mauduska
•
29. apr 2025

Kakao sa neodporúča dávať deťom do troch rokov, keďže obsahuje kofeín. Keď už má rok, daj mu tam radšej napr. med, javorový sirup, vanilkový extrakt, iné ovocie.

autor
•
29. apr 2025
@lucia13022023

Jasne. Ale ja osobne by som Granko nedávala, nevidím dôvod. Skôr obmienala ovocie atď

@lucia13022023 a nevadí že to vločiek pridám ovocnú výživu z DM a nie riadne ovocie?

autor
•
29. apr 2025
@mauduska

Kakao sa neodporúča dávať deťom do troch rokov, keďže obsahuje kofeín. Keď už má rok, daj mu tam radšej napr. med, javorový sirup, vanilkový extrakt, iné ovocie.

@mauduska ďakujem vyskúšam🙂

mauduska
•
29. apr 2025

Ja mám menšie dieťa a dávam mu do jogurtu výživu občas, nech má jogurt príchuť. Ale výživa nemá toľko vitamínov a všetkého, ako čerstvé ovocie. 🙂

lol2219
•
29. apr 2025

Ja osobne jogurt zmiesam s vlockami a na to dam javorovy sirup/med/skoricu/kokos a nakrajane ovocie..
tiez nevidim vyznam v granku, osladi to samotne ovocie 🤷‍♀️

vkatush
•
29. apr 2025

Môj ľúbi jogurt s vločkami a s ovocím, dávala som mu, keď nemal ešte ani rok.

Ak chceš zaradiť mlieko a ti ho odmieta, skús urobiť kašu (dospelá dávka 30g vločiek rozmixuj na prášok, pridaj 200 ml mlieka, niekedy dám trošku vanilky a za stáleho miešania uvariť. Varíš podľa toho, aké husté chceš. A pridať ovocie. Ja rada pokvapkám agáve/med/vanilka, pridám chia,... Môj to miluje.

Napr to sme si robili minulý týždeň.

autor
•
29. apr 2025
@vkatush

Môj ľúbi jogurt s vločkami a s ovocím, dávala som mu, keď nemal ešte ani rok.

Ak chceš zaradiť mlieko a ti ho odmieta, skús urobiť kašu (dospelá dávka 30g vločiek rozmixuj na prášok, pridaj 200 ml mlieka, niekedy dám trošku vanilky a za stáleho miešania uvariť. Varíš podľa toho, aké husté chceš. A pridať ovocie. Ja rada pokvapkám agáve/med/vanilka, pridám chia,... Môj to miluje.

Napr to sme si robili minulý týždeň.

@vkatush ďakujem ti krásne ❤️ vyzerá to úžasne mňam