icon

Zabudnutý olej spôsobil drobné cesto? Ako na to?

9. apr 2024

Ahojte, moje úplne prve pečenie a dopadlo celkom fajn nad moje očakávania 🤣 no viete mi poradiť prečo mam take veľmi maličké cesto? Všetko som dala čo je v recepte, len som zabudla na olej do cesta dať, mala som ho nachystane a zabudla som ho proste 🤦🏽‍♀️ alebo malo vymiesené cesto? Ja neviem, poraďte mi baby 😂 ďakujem krásne. Ps recept na cesto a fotka cesta pripájam.

vikusjk
•
9. apr 2024

Kludne mozes mat to mnozstvo cesta do mensieho plechu. Cize ak mas vacsi plech, logicky je kolac nizsi

autor
•
9. apr 2024

@vikusjk ved to že doma nemám menší plech, musím kúpiť. A toto je to, že neviem aky pekáč na také množstvo cesta, ked nieje písaný rozmer pekáča

petulda333
•
9. apr 2024

Mas velky plech

vikusjk
•
9. apr 2024

Nevadi, ved sa ucis, ak si piekla prvykrat, tak sa nestalo nic strasne ;) Nabuduce skus dvojnasobne mnozstvo vajicok, muky, ale pridaj aj ten olej, ten by som ale nedvojnasobila, cukor podla uvazenia, mozno tak 1,5 hrnceka. To mas plech 30x40?

autor
•
9. apr 2024

@vikusjk ano je to 30x40. Ďakujem nabudúce už budem vedieť aspoň odhadnúť na aky pekáč to je 😄

zuzanaete
•
9. apr 2024

Ja mam pocit, ze aktualne su vsetky recepty na male plechy. Casom sa naucit to odhadnut. Bud kupit mensi plech alebo proporcne navysit suroviny.

autor
•
9. apr 2024

Mne sa zdalo že je to málo cesta na to pekáči, ale myslela som si že to napuči nuž nevadi 😅

vikusjk
•
9. apr 2024

ale upiekla si ho krasne ;) tak akurat do zlatista 👍

pinkgirl
•
9. apr 2024

To je recept na menší plech/fotmu. Kľudne si množstvo surovín uprav trebárs o tretinu, alebo aj dvojnásobne a vyjde ti nabudúce na celý plech.

autor
•
9. apr 2024

@vikusjk ďakujem krásne ☺️☺️

autor
•
9. apr 2024

Ďakujem vám žienky 😊