icon

Aké sú účinky elektrolytov na zdravie?

20. feb 2026

Dobré ráno.Užívate niekto?Aký to má účinok na vás?

anonym_f86468
20. feb 2026

@anonym_autor akoze akych? Bez elektrolytov umries tak snad ich mas dost🙂doplnas to stravou nedostatok aj nadbytok sposobuje problemy.

patrike
20. feb 2026

Neuzivam. Je mozne aj predavkovanie, tak pozor.

muzula
20. feb 2026

neviem ci vies, ale elektrolyty su v tomto kontexte bezne mineralne prvky, ktore uziva kopec ludi: draslik, horcik, vapnik, sodik, chlor,...

autor
20. feb 2026

Ok.dik

sense
20. feb 2026

Áno ale zvyčajne len v lete alebo pri vytrvalostnom športe alebo dlhšej turistike (nie prechádzke v prírode) a takisto pri chorobe som dávala dcére keď hrozilo riziko dehydratácie. Inak nevidim dôvod. Ono v konečnom dôsledku ti rovnakú službu urobí pohár vody do ktorej pridas soľ a glukózu prip trochu cukru

marca12
20. feb 2026

@anonym_autor Velky pozor na uzivanie. Dnes sa to vo velkom prezentuje. Ale to mozu uzivat sportovci,ktori podaju vysoky vykon. Pokial nemas vysoky vydaj,tak nad uzivanim ani neuvazuj,mozes si uskodit.

mmooly
20. feb 2026

ja iba v lete a musím povedať že zázrak.. nie je zo mňa skapatá mrcina ale užívam si teplo, čo pred tým ako som objavila elektrolyty som nezvládala

autor
20. feb 2026
@marca12

@anonym_autor Velky pozor na uzivanie. Dnes sa to vo velkom prezentuje. Ale to mozu uzivat sportovci,ktori podaju vysoky vykon. Pokial nemas vysoky vydaj,tak nad uzivanim ani neuvazuj,mozes si uskodit.

@marca12 konkretizuj vysoký výdaj prosím

autor
20. feb 2026
@mmooly

ja iba v lete a musím povedať že zázrak.. nie je zo mňa skapatá mrcina ale užívam si teplo, čo pred tým ako som objavila elektrolyty som nezvládala

@mmooly a čo konkrétne užívaš?

mmooly
20. feb 2026
@anonym_autor

@mmooly a čo konkrétne užívaš?

muzula
20. feb 2026

teda obycajna sol a draslik k tomu...ale jasne, chapem, ani ja pri/po sporte nepijem slanu vodu + tableta draslika.

mmooly
20. feb 2026
@muzula

teda obycajna sol a draslik k tomu...ale jasne, chapem, ani ja pri/po sporte nepijem slanu vodu + tableta draslika.

@muzula ten draslík je pri teple dôležiťý. Veď sú aj kvalitnejšie, ja som začínala s týmito a teda účinok mali.

muzula
20. feb 2026

Ved ja som to pisal v pozitivnom zmysle, ze sice ten tvoj pripravok obsahuje "len" sol a draslik, ale jasne, ze sa clovek nebude pit slanu vodu namiesto toho. Ja elektrolyty po sporte doplnam kludne aj waterdropmi https://waterdrop.sk/collections/microlyte

marca12
20. feb 2026
@anonym_autor

@marca12 konkretizuj vysoký výdaj prosím

@anonym_autor Napr.po futbalovom zapase. Alebo trening na beh na maraton.

autor
20. feb 2026
@marca12

@anonym_autor Napr.po futbalovom zapase. Alebo trening na beh na maraton.

@marca12 tak to nie,ja mám cvičenie rozdelené na viac krát za deň