Ako často je dobré chodiť na veľkú potrebu?
Ja chodím aj 5-6 krát denne po každom jedle, ráno keď sa zobudím idem hneď na WC a priatel to isté ...u nás sa chodi len na záchod a potom sme celý deň v smrade si musím na seba striekať voňavky furt aby som sa nepogrcala keď idem na záchod ...a to ešte šťastie že máme kúpeľňu so zachodom a s veľkým oknom že sa to rýchlo vyvetrá ako to máte vy s tým vetraním keď máte len malé okno alebo nemáte vôbec ?
nemame okno, mame sprej ale nikdy tam nie je taky smrad, aby sme sa museli vonavkovat..
inak, existuje aj toto https://www.douglas.sk/sk/b/poo-pourri/b6515 🙂 napr. na dovolenky idealne
Čo jete a koľko vážite? 🥲
Normálne je chodiť 2x podľa mňa - ráno a keď prídeš z prace/podvecer.
Neviem si predstaviť že by som chodila na veľkú 5-6x do dňa. Nemáš náhodou IBS? Alebo ti niečo čo ješ nerobí dobre. Máš to tak celý život alebo len poslednú dobu?
@anonym_autor nebude to psychika alebo len zlozvyk? Ako potom fungujete na vyletoch? Ako sa stravujete? Nie ste cele dni len zatvoreni doma? Mate pohyb na cerstvom vzduchu? Niektori ludia po velkej na WC zapalia zapalku a naozaj to trochu pomaha.
Na velku sa bezne chodi od cca 2x denne po raz za 2-3 dni podla stravovania (druhu aj mnozstva) a metabolizmu.
Pricasta a zapachajuca stolica znamena zdravotny problem. Ano, smrad je ak sa niekto vyprazdni, ale nie taky, ze by sa tam nedalo vydrzat a nedal sa to za pra minut vyvetrat.
My mame ventilator a o par minut nikto nezisti, ze niekto pred chvilou bol na velkej.
3x denne az 3x tyzdenne je povazovane za zdrave rozpatie. Ty sme nespadas, takze niekde bude problem. Mozno intolerancia, mozeno IBS, mozno ine gastro problemy... sla by som na yvsetrenie.
Nie ste zdravi, ak tolko chodite na wc. Normal je 1-2x. Chodte pbaja ku gastroenterologovi
Este by som dodala, ze ak to aj tak velmi smrdi, to tiez moze napovedat, ze v creve mate zapal
@anonym_autor No podla mna je to velakrat za den - treba riesit s lekarom. No a na WC mame okno - ja si neviem predstavit ze niekto nema okno ani ventilator na WC, ze ako sa to da vyvetrat 😅.
No ked su v tom dvaja spolu tak by som sa pozrel na spolocnu pricinu. Aky je jedalny listok?
Raz 2x denne je OK
Ja chodím pravidelne ráno a ešte niekedy poobede. Ale 5x mi príde moc. To by som teda asi riešila s doktorom.

To asi nie je ok. Na wc tak 2x denne je v poriadku, inak je to znakom syndrómu dráždivého čreva, ja mám obstipáciu.