Ako motivovať muža k diéte a zdraviu?
Ahojte,už si neviem rady so svojim muzom,chcem aby schudol ale kašle na to,Kedysi pekne schudol za nás vzťah sme sa riadne rozpapali,ja už som schudla 30kg,ale on odmieta ísť so mnou na diétu a veľmi ma to trápi,jednak nechcem aby toto mala videla a tiež mala problémy s vahou(ako ja celý život som sa len trápila či som dosť chuda)hovorí že deficitom nechudne,len Keto dietou(ktorú som mu zakazala kúpiť,raz na nej pekne schudol odvtedy ju mal 2x čiže vyše 500€ dal za to a neschudol nič) on proste ide len natankovať a kupi si sladkú tycinku,milión krát som mu hovorila keď už ma chuť nech si radsej kupi proteinovu,áno áno jasne a nič sa nezmenilo ,ja to nechcem len kvôli vzhladu(samozrejme aj to by som sa potesila) ale ma aj problémy s tlakom a bojím sa ako by to mohlo dopadnúť.
Je dospely a svojpravny? Takze ho nijak nevies donutit, ked on sam nebude chciet. Nie si za nikoho zodpovedna, kazdy je zodpovedny sam za seba, za svoje zdravie, vzhlad aj za to, ako nalozi so svojim zivotom. Kto sam nechce, jednoducho s nim nepohnes.
@muchotrafka298 ja viem len ma to strašne trápi,a stve že ani kvôli mne ani kvôli malej nieje schopný sa zdať jedla,fakt mi príde akokeby mal nejakú porichu že aj potom čo sa pohadamr kvôli tomu si kupi sladkú tycinku alebo hocico nezdravé,namiesto toho aby sa nad sebou zamyslel
@anonym_autor proteinove tyčinky vedia byť pekne kalorické. To, že je v názve protein, neznamená, že je to zdravšie.
Chápem, že ti ide o jeho zdravie ale nejdeš na to dobre. Schudnúť musí chcieť on. Si na neho ako na dieťa: “on proste ide len natankovať a kupi si sladkú tycinku,milión krát som mu hovorila keď už ma chuť nech si radsej kupi proteinovu” Mne by sa nepáčilo, keby sa takýmto štýlom správa ku mne môj partner. Naozaj by ma to nemotivovalo so sebou niečo spraviť. Môj muž mal tiež pár kg navyše a vieš ako som na to šla? Začala som variť riadne zdravo. Ja nepriberiem ani keby zjem čokoladu a čipsy denne, on priberie veľmi ľahko. Tak varíme jedlá typu bielkoviny a zelenina.
Ja to nemyslím zle, nenadávam ti ale trochu sa nad sebou zamysli, toto nie je normálne správanie teba voči dospelému chlapovi. Nadávať mu za tyčinku na pumpe a hádať sa s ním. Nefunguje to, tak zmeň taktitku.
Len mala rada-to, ze je na niecom napisane "protein" este neznamena, ze tam nie je kilo cukru, tuku a aditiv.
Typek nema sajn o zdravom ziv.style. Vzdy, ked chce schudnut, drzi keto (pekna blbost) a samozrejme potom zacne jest tsk, ako je zvyknuty a pride jojo.
On nechape suvislosti. Takemu nevysvetlis.
🍏 Vieš čo zaberie? Trvá na Keto diéte OUKEJ. Dopraj mu ju pod podmienkou - " drahý, k nej začneš 3x týždenne cvičiť pod vedením trénera!". Viem, všetko pôjde do peňazí - ale bez investície neschudne. Podpor jeho aj seba tým, že ho viac - krát týždenne vytiahneš na rýchlejšie prechádzky. Kúpte domov stacionárny bicykel. Vtedy ti schudne - keď bude mať výsledok - povzbudí ho to a možno pochopí. A tyčinka? Pri diéte žiadna...
🍏 Vieš čo zaberie? Trvá na Keto diéte OUKEJ. Dopraj mu ju pod podmienkou - " drahý, k nej začneš 3x týždenne cvičiť pod vedením trénera!". Viem, všetko pôjde do peňazí - ale bez investície neschudne. Podpor jeho aj seba tým, že ho viac - krát týždenne vytiahneš na rýchlejšie prechádzky. Kúpte domov stacionárny bicykel. Vtedy ti schudne - keď bude mať výsledok - povzbudí ho to a možno pochopí. A tyčinka? Pri diéte žiadna...
@amazonka13 pri diéte žiadna tyčinka? Nepreháňajme. Presne z toho dôvodu ľudia s diétami rýchlo končia a chudnutie vzdajú, lebo si myslia, že sa musia vzdať takéhoto potešenia. Hlavné sú kalórie. Uberie na množstve oleja do zemiakov, nedá si vyprážané ale pečené, dá si menej pečiva a viac vajec a zeleniny na raňajky, dressing z majonezy nahradi greckym jogurtom a je priestor aj na horalku.
@anonym_autor rozveď sa
Zacni zdravo varit, viac bielkovin a zeleniny. Nekupovat sladke napoje, alkohol a sladkosti. Zacnite sa ako rodina spolu viac hybat. Chodte na prechadzky, vytiahni ho s dcerou na bicykel. Pre dceru to bude tiez dobre do buducnosti, ked bude mat priklad z rodiny.
@muchotrafka298 ja viem len ma to strašne trápi,a stve že ani kvôli mne ani kvôli malej nieje schopný sa zdať jedla,fakt mi príde akokeby mal nejakú porichu že aj potom čo sa pohadamr kvôli tomu si kupi sladkú tycinku alebo hocico nezdravé,namiesto toho aby sa nad sebou zamyslel
@anonym_autor uvedom si jedno, on nie je tvoje dieta, ktoremu budes prikazovat co ma jest alebo zakazovat cokoladove tycinky a sladkosti ako 5 rocnemu dietatu. On je dospely chlap a pokial chces aby schudol, tak zacni varit dietne pre celu rodinu. To by mu mozno pomohlo, aby mal tu stravu. Nemusi byt na keto sackoch a krabickach z obchodu.
@anonym_autor uvedom si jedno, on nie je tvoje dieta, ktoremu budes prikazovat co ma jest alebo zakazovat cokoladove tycinky a sladkosti ako 5 rocnemu dietatu. On je dospely chlap a pokial chces aby schudol, tak zacni varit dietne pre celu rodinu. To by mu mozno pomohlo, aby mal tu stravu. Nemusi byt na keto sackoch a krabickach z obchodu.
@muchotrafka298 Ale ona ma byt zodpovedna za jeho stravu? "Zacni varit". A on nic? Co je jeho kucharka? Toto tu pisalo viac ludi.
@muchotrafka298 Ale ona ma byt zodpovedna za jeho stravu? "Zacni varit". A on nic? Co je jeho kucharka? Toto tu pisalo viac ludi.
@anonym_b064be nie je, ja som to uz pisala vo svojom prvom prispevku, ze nie je zodpovedna za neho, on je zodpovedny sam za seba. Ale ked mu chce tak silou mocou pomoct, aby schudol, ked jej na tom zalezi a jemu nie, tak to varenie mi pride ako dobry pokus.
Ved mu povedz to konikovske,ktore muzi hovoria zenam, ked maju milenky. Ze ta nepritahuje, lebo pribral a odmietaj sex.
A kto u vas kazdodenne vari a robi nakupy. Neexistuje ak mate zdravsi jedalnicek a mensie porcie, ze by mu jedna tycinka ked ide natankovat urobila 30kg+. Zmen stravovanie celej rodiny, zmen to co nosis domov. Namiesto sedenia vecer pri telke mozno sa ist prejst. Namiesto stravenia soboty doma pred telkou ist na nejaky celodenny vylet. Ale v podstate ak on nebude chciet, tak to mas tazke
A kto u vas kazdodenne vari a robi nakupy. Neexistuje ak mate zdravsi jedalnicek a mensie porcie, ze by mu jedna tycinka ked ide natankovat urobila 30kg+. Zmen stravovanie celej rodiny, zmen to co nosis domov. Namiesto sedenia vecer pri telke mozno sa ist prejst. Namiesto stravenia soboty doma pred telkou ist na nejaky celodenny vylet. Ale v podstate ak on nebude chciet, tak to mas tazke
@anonym_1183a2 moj muz zakazdym ked po praci sada do auta , nielen ked ide tankovat, musi pred soferovanim zjest nieco sladke...deli, horalku, kofilu...hocijakucokoladku ci keks, v lepsom pripade si kupy nejaku sladku buchtu alebo makovnik ci satočku. Je to jeho rutina, proste si po praci ide na nakup, zje tu svoju sladku davku, tvrdi ze je od obeda hladny a nesustredi sa bez toho na soferovanie.
Tak OK. ale bezne sa stravuje zdravo, ma rad zeleninu ovocie, co navarim zje, a ja varim pomerne zdravo, u nas sa malo pecie sladkeho, vyprazam tak 2-4x do roka. Takisto vzdy vie kedy ma s jedenim prestat, necha aj jednu lyzicu na tanieri, ked ma pocit ze je syty.
Vahu ma v poriadku, mozno tak do 5 kg keby schudol, ale nie je to nic vazne, takuto vahu ma mozno aj 20 rokov. Plus ma pohyb, my chodime na turistiku, plavat, bicyklovat. a este robi aj v zahrade a okolo domu.
@anonym_1183a2 ja som stravu zmenila úplne,kupujem len bielkoviny a zeleninu ovocie,nič sladké slané nejem,dcéra tak isto,lenže on nič nezje ani ovocie ani zeleninu😀keď som doma mu varim ale keď si nakúpi v robote to už nemám ako odsledovať,lebo ja fakt varim zdravo a doma nemá z čoho pribrať
@anonym_1183a2 ja som stravu zmenila úplne,kupujem len bielkoviny a zeleninu ovocie,nič sladké slané nejem,dcéra tak isto,lenže on nič nezje ani ovocie ani zeleninu😀keď som doma mu varim ale keď si nakúpi v robote to už nemám ako odsledovať,lebo ja fakt varim zdravo a doma nemá z čoho pribrať
@anonym_autor vies co, ja by som ho nechala padnut na hubu.
Ked sa mu ohlasia prve zdravotne problemy, tak potom bude inak rozmyslat.
dovtedy by som ho nechala tak. ty nie si jeho mamicka, dospely chlap sa brani takej "vychove". Jednoducho ty si daj svoju zdravu stravu, a maximalne to kludne ohodnot - nieco v style.
"ja si dam toto a toto, lebo chcem byt zdrava a samostatna do vysokeho veku. Ty si daj co chces a je mozne , ze budes po case znasat nasledky na zdravi, ale je to tvoje rozhodnutie."
Fakt by som ho nechala. Lebo kazdy tlak vytvara protitlak. On musi sam chciet, nie cez tvoju buzeraciu, ze si ma kupit inu tycinku, nez mu chuti a chce ju...uz len z tvrdohlavosti ti nevyhovie a just si kupi aj dve.

Je dospely a svojpravny? Takze ho nijak nevies donutit, ked on sam nebude chciet. Nie si za nikoho zodpovedna, kazdy je zodpovedny sam za seba, za svoje zdravie, vzhlad aj za to, ako nalozi so svojim zivotom. Kto sam nechce, jednoducho s nim nepohnes.