icon

Ako riešiť pretrvávajúce ťažkosti so spánkom?

stelly652
Dnes o 18:23

Ahojte ľudia idem sa s vami podeliť ohľadom zlého nekvalitného spánku kto z vás to prežíva a čim to ide s vekom tým to je horšie a horšie,ktorá zvas ma to iste čo ja?? nekvalitný spánok pretože nikdy som nemal takéto problémy,stavy neustále keď večer niečo zjem príklad niečo sýte a nemám večernú stolicu cítim sa úplne zanesený plný a nespím vôbec čo to dakedy si roky do zadu nebolo vo mne čim to je??....zjedol som na večeru sýte,vajíčka,mastne ešte keď som bol mladší a spal som normálne bez problémov aj keď som jedol ťažšie jedla.....mávate aj vy takéto ťažkosti so zaspavanim??....ako sa vám spi??...

anonym_2eb2cc
Dnes o 18:30

Starnes. Prestan sa na noc prezierat, nie je to zdrave

stelly652
autor
Dnes o 18:32
@anonym_2eb2cc

Starnes. Prestan sa na noc prezierat, nie je to zdrave

@anonym_2eb2cc už pred večerom nič nejem snažím sa hlavne sýtemu jedlu vyhnúť a dbať ohľad čo jem

anonym_324022
Dnes o 18:35

@stelly652 sak ty sam vies, co ti sposobuje zly spanok. Tak to nerob, ne

anonym_2eb2cc
Dnes o 18:36
@stelly652

@anonym_2eb2cc už pred večerom nič nejem snažím sa hlavne sýtemu jedlu vyhnúť a dbať ohľad čo jem

@stelly652 treba sa cez den zdravo unavit, potom budes spat ako mimino.

stelly652
autor
Dnes o 18:36
@anonym_324022

@stelly652 sak ty sam vies, co ti sposobuje zly spanok. Tak to nerob, ne

@anonym_324022 ale ja chcem vedieť či to aj ostatný majú to čo ja keď niečo ťažšie zjedia tak sa im zle spi

anonym_324022
Dnes o 18:37
@stelly652

@anonym_324022 ale ja chcem vedieť či to aj ostatný majú to čo ja keď niečo ťažšie zjedia tak sa im zle spi

@stelly652 vsetci to maju

anonym_b88568
Dnes o 18:38
@stelly652

@stelly652 Ide aj o to,čo robíš cez deň.Predpokladám, že dokopy nič vzhĺadom k mentálnej výbave. Ak nie si fyzicky unavený, tak je spánok slabší.

stelly652
autor
Dnes o 18:38
@anonym_2eb2cc

@stelly652 treba sa cez den zdravo unavit, potom budes spat ako mimino.

@anonym_2eb2cc ale už som všetko vyskúšal cez deň viac sa hýbem viac krát chodím do mesta pešo a nič nepomáha

anonym_0fd80b
Dnes o 18:42

tak máš celkovo zlý spánok, alebo len vtedy keď niečo ťažké zješ.
to je dosť rozdiel.

stelly652
autor
Dnes o 18:43
@anonym_b88568

@stelly652 Ide aj o to,čo robíš cez deň.Predpokladám, že dokopy nič vzhĺadom k mentálnej výbave. Ak nie si fyzicky unavený, tak je spánok slabší.

@anonym_b88568 ale čo... robím vždy sa niečo vyskytne či je to nákup,varenie,starostlivosť o domácnosť

sisska96
Dnes o 18:43
@stelly652

@stelly652 jasne.

stelly652
autor
Dnes o 18:44
@sisska96

@stelly652 jasne.

@sisska96 jasne že ano

anonym_0fd80b

Keby som vôbec niečo zjedla pred spaním - je v podstate jedno čo, na druhý deň by som vracala a mala migrénu.
mám to už od detstva,
najlepšie nejesť nič, min. 2-3 hod pred spaním.

anonym_2eb2cc
@stelly652

@stelly652 niektori po tazkom jedle maju len divoke sny, niektori spia ako drevo. Ty po tazkom jedle nemozes spat, tak si daj na veceru biely jogurt a rozok, nie prazenicu so slaninou. Problem solved.

anonym_b88568
Dnes o 18:46
@stelly652

@anonym_b88568 ale čo... robím vždy sa niečo vyskytne či je to nákup,varenie,starostlivosť o domácnosť

@stelly652 No veď ako píšem.To čo si vymenoval robí každá z nás, okrem toho 8-12 hod.v zamestnaní a starostlivosť o deti a manžela.Čiže preto nie si večer dostatočne unavený.

stelly652
autor
Dnes o 18:47
@anonym_2eb2cc

@stelly652 niektori po tazkom jedle maju len divoke sny, niektori spia ako drevo. Ty po tazkom jedle nemozes spat, tak si daj na veceru biely jogurt a rozok, nie prazenicu so slaninou. Problem solved.

@anonym_2eb2cc keď sa pamätám dávnejšie som jedol neskoro večer som si dával peprenky kyslé ryby,alebo syrové pomazánky a spal som v pohode a teraz je to katastrofa

anonym_2eb2cc
Dnes o 18:52
@stelly652

@anonym_2eb2cc keď sa pamätám dávnejšie som jedol neskoro večer som si dával peprenky kyslé ryby,alebo syrové pomazánky a spal som v pohode a teraz je to katastrofa

@stelly652 kedysi davno si bol mlady, a mozno aj krasny a aj si nemal zhuntovany zaludok a zlcnik z toho co do hlavy natlacis. Teraz starnes a cele roky sa krmis kadecim, lebo, priznaj, vy doma na zdravu stravu vobec nedbate a neviete kedy je miera lebo co je navarene zjest sa musi, tak tvoja traviaca sustava je zatazovana viac ako znesie a to sa na nej podpisalo. Alebo sa zacnes stravovat zdravo alebo nie. Ked nie, potom to bude mat dosledky.

stelly652
autor
Dnes o 18:58
@anonym_2eb2cc

@stelly652 kedysi davno si bol mlady, a mozno aj krasny a aj si nemal zhuntovany zaludok a zlcnik z toho co do hlavy natlacis. Teraz starnes a cele roky sa krmis kadecim, lebo, priznaj, vy doma na zdravu stravu vobec nedbate a neviete kedy je miera lebo co je navarene zjest sa musi, tak tvoja traviaca sustava je zatazovana viac ako znesie a to sa na nej podpisalo. Alebo sa zacnes stravovat zdravo alebo nie. Ked nie, potom to bude mat dosledky.

@anonym_2eb2cc ja si pamätám dávno keď ma mamka núkala neustále jesť koláče a hlavne večer najmä ten krémeš s plnkou no to bolo hrozne vždycky v noci som dostal silnú aritmiu srdca a nevedel som prečo sa mi to deje a stalo až potom po niekoľkých rokov som to zistil,že tu ide o stravovanie zle naviky takže som veľmi opatrný a dbám na to čo si dávam do žalúdka a čo mamka vari na obed

anonym_b88568
Dnes o 19:04

👌😆 ...jasné,klasika.Ktorá mama by večer krémešom nenúkala.Ach tieto tvoje výlevy.

stelly652
autor
Dnes o 19:08
@anonym_b88568

👌😆 ...jasné,klasika.Ktorá mama by večer krémešom nenúkala.Ach tieto tvoje výlevy.

@anonym_b88568 ale šak čo pravdu hovorím 🙄

anonym_2a01a0
Dnes o 19:10
@stelly652

@stelly652 bezny clovek vari, nakupuje, upratuje, plus je 8 hodin v robote, cestuje do a Z nej a stara sa o deti.
Nie si unaveny, starnes, zle sa stravujes, zle spis.
Zeny zas maju menopauzu.

anonym_9d63e1
Dnes o 19:28

Skús aspoň polhodinovú rychlochodzu večer, a uvidíš ako budeš dobre spať. A samozrejme žiadne ťažké jedlá...