Čo stojí za životnou energiou a aktivitou vo vyššom veku?
Co si myslíte čím to je, že niektorí ľudia majú veľa energie do vysokého veku sú aktívni, všetko ich zaujíma, nevzdychaju nad zlym životom, zdravim?Je to v génoch, je to práca na sebe, alebo taká šťastná povaha?
Poznám 40 tnikov, ktorí chodia len do práce a doma žiadny šport, hobby, cez víkend sú doma.A potom mám 63 r kolegyňu, ktorá s mužom často stráži vnúčatá, so známymi chodia na turistiku každý víkend majú niečo naplánované nikdy ju nepočujem ako mladšie stonat, že je unavená, nevyspata dnes sa mi nechce a tie reči...
Teraz som dopocuvala rozhovor pre madam Eva s Hanou Gregorovou ona je tiež pre mňa prototyp ženy, ktorá vládze pečie, pracuje vstáva skoro ráno na natáčanie, má milión aktivít, známych.
Čím to je ide to generáciou?
Keď tak rozmýšľam aj v našej rodine je deň prikrátky😉či rodičia, starí rodičia sú aktívni, nevedia nerobiť nič.Vystavy, príroda, záhrada, pecu si chleba, rohlíky rodičia pracujú a zvládajú viac ako my s mužom.
Je to povahou?Čo si všímam taki ľudia sa dožívajú vysokého veku, majú veľa kamarátov, sú srdeční a ľudia sa s nimi cítia dobre myslíte, že to ich dobíja?dedo bol profesor na VŠ má dobrú pamäť, stále niečo študuje nepodáva sa životu a veku