icon

Je naozaj nezdravé spať s mokrými vlasmi?

22. jún 2026

Ahojte, je naozaj take nezdravé ísť spať s mokrými vlasmi? Ja fén používať nezvyknem, a nie vždy si stihnem cez deň umyť vlasy.

anonym_402629
22. jún 2026

Prečo je to nezdravé? Nikdy som nič take nepočula

mirage
22. jún 2026

Ano. Je.

patka06
22. jún 2026

@anonym_autor Je, ak to robíš často alebo pravidelne.

anonym_4e3c22
22. jún 2026

Neviem či nezdravé ale mňa vždy ďalší deň neskutočne svrbí hlava. Ako keby sa mi pokožka hlavy zaparila.

anonym_98775e
22. jún 2026
@patka06

@anonym_autor Je, ak to robíš často alebo pravidelne.

@mirage
@patka06 preco?

patka06
22. jún 2026
@anonym_98775e

@mirage
@patka06 preco?

@anonym_402629
Pomohla som si AI, nechcelo sa mi toľko písať:
Hlavné riziká spánku s mokrými vlasmi
Množenie plesní a baktérií: Vlhké vlasy a teplý vankúš vytvárajú ideálne prostredie pripomínajúce inkubátor. Premnožiť sa môže napríklad kvasinka Malassezia, ktorá bežne žije na koži.Vznik lupín a svrbenie:
Nadmerný rast mikroorganizmov vedie k mastným žltým lupinám, podráždeniu a nepríjemnému svrbeniu pokožky.
Lámanie a mechanické poškodenie: Mokré vlasy sú elastické, pórovité a oveľa náchylnejšie na trhanie. Trenie o vankúš počas noci spôsobuje ich lámanie a rozštiepené končeky.
Alergie a astma: Vlhkosť preniká hlboko do vankúša, kde sa môžu množiť plesne (napr. Aspergillus fumigatus), čo zhoršuje dýchanie alergikom a astmatikom.
Zhoršená kvalita spánku: Odparovanie vody z vlasov ochladzuje hlavu, čo môže narušiť prirodzenú termoreguláciu tela a viesť k nepokojnému spánku.
@anonym_98775e

anonym_98775e
22. jún 2026
@patka06

@anonym_402629
Množenie plesní a baktérií: Vlhké vlasy a teplý vankúš vytvárajú ideálne prostredie pripomínajúce inkubátor. Premnožiť sa môže napríklad kvasinka Malassezia, ktorá bežne žije na koži.Vznik lupín a svrbenie:
Nadmerný rast mikroorganizmov vedie k mastným žltým lupinám, podráždeniu a nepríjemnému svrbeniu pokožky.
Lámanie a mechanické poškodenie: Mokré vlasy sú elastické, pórovité a oveľa náchylnejšie na trhanie. Trenie o vankúš počas noci spôsobuje ich lámanie a rozštiepené končeky.
Alergie a astma: Vlhkosť preniká hlboko do vankúša, kde sa môžu množiť plesne (napr. Aspergillus fumigatus), čo zhoršuje dýchanie alergikom a astmatikom.
Zhoršená kvalita spánku: Odparovanie vody z vlasov ochladzuje hlavu, čo môže narušiť prirodzenú termoreguláciu tela a viesť k nepokojnému spánku.
@anonym_98775e

@patka06 no jedine z tohto co AI popisuje, je u mna ten zly spanok, ale to neviem ci suvisi, lebo vzdy som chodila spat s mokrymi vlasmi a zly spanok mam len par mesiacov.

anonym_79b32d
22. jún 2026
@patka06

@anonym_402629
@anonym_98775e

@patka06 fíha 😯 tak to som nevedela, bežne chodím spať s mokrými vlasmi, ale nikdy ma nenapadlo sa zamyslieť, či je na tom niečo zlé. Díky za príspevok 👍

anonym_325815
22. jún 2026

@anonym_autor mokré by mi vadili, ležať na mokrom. Ale s vlhkými vlasmi občas idem spať…tiež nemám rada fén. Len teda ráno vyzerám ako diva Bára 🤷‍♀️

anonym_e03697
22. jún 2026

Áno, kadernícka vravela, že to je dosť rozšíreny jav tieto vlasové plesne. Moj kamarát mal tiež plesne vo vlasoch. Už si dáva pozor a vždy si vlasy vysuší večer.
Zmizlo mu to.

anonym_cce742
22. jún 2026

Ja som zas z toho vzdy trochu chora tak to nerobim

hederamonstera
22. jún 2026

Boze ako sa vam moze dobre spat s mokrou hlavou😵‍💫 a fuj ten vankus…

anonym_7b75db
22. jún 2026

Tiež si neviem predstaviť ísť spat s mokrou hlavou
Veď to je zname, že plesne a baktérie sa rozmnozia

anonym_04259e
22. jún 2026

30rokov chodím spať s mokrymi vlasmi, koľkokrát su este rano vlhke, nikdy ziadny problem, ani len lupiny nemavam, dokonca nevenujem vlasom ani špeciálnu starostlivost, mam ich do pása a su fit, aj pokožka. Mozno je to tym, ze si vlasy umývam často, bud denne alebo obden ,niekedy ked musim tak rano aj večer, tak sa tam nestihnú nejake šarapaty narobiť , ale to skor trepem. To mi len tak napadlo. No problem žiadny. Vankúšik maličký, na ktorom spim, si periem pravidelne.

irusa
22. jún 2026

Pokiaľ idem spať a vlasy mám ešte vlhké... celú noc sa budím a ráno ich mám totálne zlepené.... vyhýbam sa tomu... radšej použijem fén

anonym_8482ad
22. jún 2026

@anonym_autor 90% chodím spávať s mokrým vlasmi. Od dieťaťa. Ešte som nepočula takúto hlúposť.

anonym_8482ad
22. jún 2026
@hederamonstera

Boze ako sa vam moze dobre spat s mokrou hlavou😵‍💫 a fuj ten vankus…

@hederamonstera Normálne. Spím ako nič. A dávam si uterák na vankúš. Zase si to nepredstavuj tak, že voda z vlasom ide cícerkom. Sú proste mokro- vlhké.

timea301196
22. jún 2026

Nechodím spávať lebo ich mám ráno mastné.

anonym_e03697
22. jún 2026
@anonym_8482ad

@anonym_autor 90% chodím spávať s mokrým vlasmi. Od dieťaťa. Ešte som nepočula takúto hlúposť.

@anonym_8482ad
Tak máš šťastie, že nemáš náchylnú pokožku na to ich dostať.
Pleseň si už videla? Počula si o nich?

anonym_12e913
22. jún 2026

Každý vlas je iný, aj každá hlava... niekto s tým nemusí mať žiadne problémy, ale určite sú vlasy náchylnejšie na lámanie vtedy a taktiež pokožka nedýcha, môžu sa rýchlejšie mastiť a ďalšie problémy... kedysi som ani ja nebola kamoška s fénom, ale teraz už presuším aj ak si umývam cez deň a nemusela by som, nie úplne do sucha lebo to sa mi väčšinou nechce, ale hlavne korienky... vlasy sa mi omnoho menej mastia

anonym_ff83c7
22. jún 2026

Ja keby som fenovala, tak vlasy ani do gumicky nezapnem. Mam vlasy a la striga, huste, vlnite, suche. Jednoducho inu moznost ako nefenovat nemam. Casto spim s mokrou hlavou- na vankus si davam uterak. Nemam ziadne plesne.

ivanakal
22. jún 2026

Vo vlhkom lese huby rastu....

liusa82
22. jún 2026

volakedy som aj ja chodila takto spať s mokrými vlasmi a veru teraz je rozdiel vidno keď ich vždy prefénujem.Vtedy sa mi riadne ani neuschli,boli mdlé o ničom a odkedy fénujem aj vlasy mám krajšie ale tak zas kúpila som si kvalitný fén s inonizátorom a samozrejme aj tepelná ochrana pred fénovaním je dôležitá.Ja by som už bez fénovania ani nezaspala

andreatytler
Včera o 05:38

@anonym_autor Toto nemoze byt pravda s tymi plesnami. Clovek ako vsetky zvierata su stavany tak aby im vlasy (srst) schla prirodzene bez akychkolvek problemov. To by museli mat vsetky dive zvierata plesne v srsti.
Jedine to moze byt problem ak si niekto zviaze tie mokre vlasy do gumicky alebo zapletie vrkoc a ma vankus super hlboky ze sa mu do neho zabori cela hlava.
Ved ked si lahnem, tie vlasy su volne polozene na vankusi, nie su vsetky podo mnou a aj na tej casti hlavy ktora lezi na vankusi tie vlasy rychlo uschnu z tepla ktore produkuje telo. Chodim spat s mokrymi vlasmi uz 40 rokov. Vzdy ked si umyjem rano a vlasy mi uschnu rano, mam ich ako divoka Bara ako uz niekto povedal. V noci na tom vankusi uschnu ovela krajsie.

sweetyna
Včera o 08:58

jasne, ze je to pre vlasy zle. trpia tym dost. mala by si si vzdy presusit vlasy fenom. ak nestihas, tak aspon korienky, pretoze v prostredi, ktore je mokre/vlhke, sa najlepsie dari bakteriam.

anonym_e87126
Včera o 09:04

S mokrymi vlasmi som chodila spat mozno 15 rokov. Okrem toho, ze som vyzerala ako carodejnica to ziadne nasledky nemalo. Teraz uz aj v kome radsej vlasy vyfenujem.

sense
Včera o 09:09

Chodím spávať roky síce nie s úplne mokrými ale ani nie úplne suchými vlasmi a nič z toho čo napísala AI nemám. Neznášam fenovanie