icon

Je naozaj potrebné brať lieky na tlak?

maraba
1. júl 2026

Dobrý deň
Dobry den, mam 61 rokov, ešte v roku 1985 som bola hospitalizovana v čase ked som mala maturitne skušky v škole.
Bral som Trimepranol. Ale po 2 mesiacoch som vysadil. Mám za to, že pričinou mojho stavu je niekde inde.
Kardiologicky som v poruiadku dokonca mi doverne kardiolog povedal že dobre že nebieriem betablokatori lebo by mi poškodili srdce. Všimol som si na sebe, že ked chodim na bicykli a chodim na plavaren tak mam dobry tlak tak 132/85.
Na moj si myslm je to OK.
Aby som bola objektívny mal som aj občas 140/100 ale fakt len pri zmene počasia napr. a jari na leto, ked teplota nahle klesla alebo stupla. nemyslim si, že je dovod na lieky. Skor upravit cukor ktorri mam 6.5 mmol/l hraničny.
Mám tiež syndrom bieleho plášťa.
Myslím, že 1/3 ludi vobec by nemala brat tie lieky na tlak. Oni len rozsiruju cievy nic neliecia to mi povedal aj enjeden farmaceolog v lekarni.
Ludia zobudte sa_

Strana
z2
anonym_16d27a
1. júl 2026

@maraba môj príbuzný neliečil krvný tlak a jedného rána sa už nezobudil. Masívna CMP. 48 rokov. Asi toľko k tvojmu príspevku.

biba_18
1. júl 2026

čo je to za blbý preklad 😏

anonym_6b4d14
1. júl 2026

@maraba
Dufam ze si aj proti ockovaniu

anonym_27075e
1. júl 2026

V poriadku, neberies lieky. Nam to moze byt jedno. Ale pisat inym ludom - ludia zobudte sa 🤦‍♀️. Si ty vobec normalna?

anonym_e97d26
1. júl 2026

niekde ti chyba 20 rokov...

zuzana2910
1. júl 2026

1/3 by nemala užívať lieky proti vysokému krv tlaku? To podľa čoho taký výpočet? Ja som užívateľ spomínaných liekov, no teraz neviem, do ktorej tretiny sa zaradiť.

anonym_7a36cf
1. júl 2026

za mlada som mala tiez tlak malinko zvyseny, sportom a pohbyom som ho mala pod kontrolou teraz mam 44 rokov a extremne mi vyskocil, hned lekar, lieky...myslela som ze prisla moja posledna hodina, taku bolest hlavy som este nezazila. DOktor povedal, ze pokial to mame v rodine je len otazka casu kedy to prepukne aj mne ci v 20tke alebo v 60tke zalezi od zivotneho stylu

anonym_a87344
1. júl 2026

No ano, ked Ti vyskoci tlak, ako mne po porode na 200/135, tak hej, neber lieky a skoncis 2 metre pod zemou...🙄
Ano, zivotny styl je dolezity, od primara zo SUSCCH mam info, ze vacsinou ma skusenosti, ak ma clovek nadvahu, tak kazdych 10 kg nadvahy dole, moze znamenat, ze sa vysadi 1 liek, ale pod dozorom lekara. Ale su priciny, kde len tak vysadit nemozes.
A ten Tvoj zvyseny cukor je velmi na povazenie, pretoze prave tam hrozi, ze zvysena hladina cukru poskodzuje cievy, nervy. Mojho ocina zle liecila diabetologicka a len hucala do neho, ze nedodrzuje stravu, ale lieky mu dobre nezaberali a skoncil s poskodenymi cievami, nervami, s ocami ma problem...no neliec sa a uvidis.

anonym_77cbfb
1. júl 2026

Moj otec naozaj nebral prakticky ziadne lieky, nebol velky zastanca liekov vseobecne. Ale ked mu zomrel z nicoho nic kamarat, ktoremu na pohlad nic nebolo, lebo ved vysoky tlak neboli, tak mi povedal, ze lieky na tlak brat treba. A to bol chudy a sportoval az do smrti.

anonym_5588e3
1. júl 2026

Manzel berie 5 rokov lieky na tlak a cholesterol. Nikdy tlak nemal nejako extrémne vysoký, ale uz musel brať. Minuly tyzden dostal infarkt , a chvalabohu, ze tie lieky bral, lebo prežil, bez nich by ho dostal skor a v masivnejsom podaní.

anonym_cb1ff0
1. júl 2026

Netreba? Každy si je strojcom svojho šťastia/zdravia/
Kamarát nechcel brat lieky, na preventívke nameraný opakovane vysoký tlak
Lekár chcel nasadiť lieky, on vraví, že to stravou a športom sám upravi.Cely zivot bol chudy
O pár rokov ťažká CMP, v 47 rokoch, ochrnutý na pol strany, zo dňa na deň sa stal invalid odkazany na pomoc ineho

ljmmm
1. júl 2026

ty si urcite volic smeru. Mas pravdu lieky na tlak neber, najlepsie ziadne lieky

ivicatolic
1. júl 2026

@maraba a ty si chlap , či žena??? Keď aj v mužskom , aj v ženskom píšeš..... alebo si vajce 👁️👀👁️👀

katkazatka
1. júl 2026

Taku znôžku debilín som dávno nečítala. Ludia ktorí majú IQ 60 by nemali písať na internety.

sissy27
1. júl 2026

@maraba urcite netreba. Hovori sa tomu prirodzena selekcia. A koniec-koncov, vsetci raz zomrieme, tak ci to bude dnes bez liekov alebo o 20-30 rokov s medikaciou, je asi jedno, nie? 🙄 Zacni od seba…

anonym_da4711
1. júl 2026
@anonym_16d27a

@maraba môj príbuzný neliečil krvný tlak a jedného rána sa už nezobudil. Masívna CMP. 48 rokov. Asi toľko k tvojmu príspevku.

@anonym_16d27a u nás skolaboval v 52r. tiež neliečený krvný tlak, doktori sú zlo, on nič nepotrebuje, ešte aj z nemocnice chcel podpísať reverz a odísť ale nevládal sa postaviť, upadol do kómy a o pár týždňov zomrel

anonym_95aa78
1. júl 2026

@maraba Každého osobná vec,ale po rokoch ignorovania vyššieho tk ma varovalo úmrtie 53 ročnej známej.Vedela, že má problém s tlakom, ale neriešila ho.

mandzula
1. júl 2026
@anonym_e97d26

niekde ti chyba 20 rokov...

@anonym_e97d26 kde?

bielasovicka
1. júl 2026

@maraba ďakujem za radu. Ale ja lieky na tlak beriem, a aj budem brat ďalej. Lebo mi pomáhajú.

mandzula
1. júl 2026

@maraba Ale tak, ked ti to povedal "enjeden farmaceolog", musi to byt pravda.

srandamusibyt
1. júl 2026

Tiež beriem lieky na tlak a cítim že mi pomáhajú takže vysadiť ich nemienim.

sisa_s
1. júl 2026

61 rokov, nova registracia, nulova gramatika, raz muzsky, raz zensky rod, farmaceolog to zabil 🤣 tema nahlasena

yeon_bouw
1. júl 2026
@sisa_s

61 rokov, nova registracia, nulova gramatika, raz muzsky, raz zensky rod, farmaceolog to zabil 🤣 tema nahlasena

@sisa_s 7/2025 nie je až taká nová registrácia. Ale asi založená téma na oslavu výročia 😀

zmrzlinka2021
1. júl 2026

@maraba

Neber určite, ani tebe podobne.

Žiadne lieky, žiadne očkovania, treba sa liečiť od tých s vysokou školou zivota

anonym_70a62e
1. júl 2026

@maraba tiež som proti niektorým liekom...ale lieky na tlak nebrať, keď musím tak to by som sa musela mať riadne nerada.

sisa_s
1. júl 2026
@yeon_bouw

@sisa_s 7/2025 nie je až taká nová registrácia. Ale asi založená téma na oslavu výročia 😀

@yeon_bouw to je potom este horsie, ak to nie je novy troll, ale mysli diskusiu vazne😬

yeon_bouw
1. júl 2026
@sisa_s

@yeon_bouw to je potom este horsie, ak to nie je novy troll, ale mysli diskusiu vazne😬

@sisa_s Mňa už asi nič neprekvapí. Ale však kto chce kam... 🤷🏼‍♀️

anonym_fa1047
1. júl 2026

@maraba riadiť sa vlastnou hlavou a lekárnikmi namiesto lekárov, to je také ako povedať moja babka nikdy lieky nebrala a dožila sa 80. Nemám ani 40 a beriem lieky na tlak. Pretože mi to odporučila lekárka, ktorá má stovky pacientov a asi o tom vie viac než ja. Ja som medicínu neštudovala, ona áno. To je akoby si si povedal nedám to auto do servisu, veď Jožo povedal že netreba.

anonym_2e3746
1. júl 2026

@maraba mam 47 a uz niekolko rokov pravidelne mam u dr.tlak aj 160/100 v pripade neprijemneho vysetrenia aj ovela vyssi.. Syndrom bieleho plasta pre traumu od detstva. Mam doma tlakomer, tlak mam idealny. Lieky neberiem ani mi ich nikto nepredpisal

ikuska27
1. júl 2026

Že ľudia zobuďte sa 🤦🤦 pána beka.... neliečený vysoký krvný tlak=tichý zabiják....
Pomaly každý druhý deň príjem na ARO vďaka neliečenému tlaku 🤦tak len tak ďalej... neber ich.....
Tie ďalšie prijmi sú vďaka alkoholu 🤦...

Strana
z2