icon

Pomôže konzultácia s výživovým poradcom pri stravovaní?

9. júl 2026

Dobré ráno. Potrebujem poradiť. Už mám v hlave chaos z toho, čo vlastne jesť.
Raz čítam, že treba pridať bielkoviny, potom že pozor na sacharidy, inde zase odporúčajú počítať kalórie. Chcela by som sa stravovať normálnejšie, nie držať ďalšiu diétu na dva týždne.
Napadlo mi ísť k výživovému poradcovi, aby mi niekto nastavil jedálniček podľa bežného života, nie podľa dokonalého režimu z internetu. Len neviem, či to naozaj pomôže, alebo sa človek aj tak dozvie veci, ktoré si vie nájsť sám. Boli ste u výživového poradcu? Malo to pre vás zmysel? Budem vďačná za každú radu ❤

anonym_985a7d
9. júl 2026

Jest mas vyvazene aby si mala vsetkeho dostatok. Urcite nie nadbytok bielkovon lebo potom telo prestane ich stiepit a budes mat zdravotne problemy. A ist k vyzivovemu poradcu na zmysel ale treba si vybrat dobreho.

anonym_112772
9. júl 2026

Ved to mozes vsetko naraz. Ubrat sacharidy, pridat miesto nich viac bielkovin a ked spocitas kalorie, bude to v sucte menej. Lebo bielkoviny maju menej kalorii ako sacharidy.

biba_18
9. júl 2026

no ... záleží ...
podľa toho čo od toho očakávaš ...
ja som mala výživovú poradkyňu, resp. koučku, ja som mala iný problém ako ty, ale mne pomohla ... teraz síce koučingy nerobí, lebo je na materskej, začína na jar 27 - ale skús pozrieť, možno nepotrebuješ koučku, má tam aj jedálničky ...
https://www.akademia-vyzivy.sk/
https://www.akademia-vyzivy.sk/balicek/#pricing

kkovacovak
9. júl 2026

No tu trošku pozor lebo výživový poradca a nutričný terapeut je niečo iné. Poradca je len nikto kto si spravil nejaký kurz a radí ľuďom. Nič moc. Nutričný terapeut je ten, koho by som v tvojom prípade hľadala. Je to osoba ktorá je oficiálne študovaná v danom obore. A áno určite ti pomôže sa zorientovať v tejto téme ak máš v tom chaos. Sacharidy určite nie sú zlé. Telo ich potrebuje kvôli energií. Nepodlahni žiadnym takýmto trendom lebo to nie je udržateľné do budúcna. Ale áno bielkoviny sú fajn na udržiavanie svalovej hmoty pri chudnútí a to bielkoviny nás práve vedia zasýtiť natoľko že necítime hlad. Určite nie sú zlé tak ako tu niekto vyššie píše 😂 Nič nie je čiernobiele a má sa jesť všetko ale s rozumom a práve k tomu ťa vie naviesť terapeut.

biba_18
9. júl 2026
@kkovacovak

No tu trošku pozor lebo výživový poradca a nutričný terapeut je niečo iné. Poradca je len nikto kto si spravil nejaký kurz a radí ľuďom. Nič moc. Nutričný terapeut je ten, koho by som v tvojom prípade hľadala. Je to osoba ktorá je oficiálne študovaná v danom obore. A áno určite ti pomôže sa zorientovať v tejto téme ak máš v tom chaos. Sacharidy určite nie sú zlé. Telo ich potrebuje kvôli energií. Nepodlahni žiadnym takýmto trendom lebo to nie je udržateľné do budúcna. Ale áno bielkoviny sú fajn na udržiavanie svalovej hmoty pri chudnútí a to bielkoviny nás práve vedia zasýtiť natoľko že necítime hlad. Určite nie sú zlé tak ako tu niekto vyššie píše 😂 Nič nie je čiernobiele a má sa jesť všetko ale s rozumom a práve k tomu ťa vie naviesť terapeut.

@kkovacovak ale veď ona nepotrebuje jedlom nič zdravotné riešiť, nemá zdravotné problémy 😒

kkovacovak
9. júl 2026
@biba_18

@kkovacovak ale veď ona nepotrebuje jedlom nič zdravotné riešiť, nemá zdravotné problémy 😒

@biba_18 nerozumiem dotazu. Kde píšem že má riešiť nejaký zdravotný problém?

3petka
9. júl 2026

@anonym_autor Ahoj, ja som mala problém, že som zastala na nejakej váhe a už to nešlo viac dole. Dala som si výživového poradcu zatiaľ na mesiac. Zostavil mi jedálniček nastavil cvičenie (to som mala ale dobre) aj jedálniček som v podstate jedla jedlá tak ako mi on napísal ale sledoval môj vlastný jedálniček asi 2 týždne kým mi dal jeho.
No ale nakoniec som jedla málo, teda moje telo si stále chcelo ukladať na horšie časy.

Ako mám jedálniček, váha a aj miery idú dole.

enthropy
9. júl 2026

Ahoj, mne vyzivova poradkyna pomohla schudnut presne na uroven, na ktoru som tuzila. Bolo super mat presny navod (nie vsak presny jedalnicek, sama som si zostavovala jedla), jedla som pomerne vela (vychadzalo mi to 1800 kcal) a chudla zdravym tempom - cca 8 kil za 4 mesiace. Nepocitala som kalorie, iba si zo zaciatku vsetko vazila. Povolene bolo vsetko, akurat v rozumnych mnozstvach, variantoch a kombinaciach. Na take zorientovanie a nakopnutie sa je to urcite fajn, odporucam 🙂 Ja som dostala celu "knizku", kde bolo aj vela teoretickych informacii o vyzive, a nasledne stravovaci plan mne na mieru.

anonym_420679
9. júl 2026

Pre mňa mala výživová poradkyňa význam hlavne v tom, že sme dlhodobo spolupracovali. Nebolo to len o jednom nastavení jedálnička, ale aj o pravidelných,, kontrolách". A tie ma asi motivovali najviac lebo priznám sa, nemám zrovna najpevnejšiu vôľu, ale keď som vedela, že o týždeň sa ma bude pýtať, tak som radšej zaťala zuby 😅...