Problémy so správnym pitným režimom: Tipy a rady
Ahojte, nájde sa tu niekto taký ako ja čo má problém za deň vypiť jednu fľašu vody? Nie je to tak že by mi to nechutilo alebo čo ale častokrát na to úplne zabudnem a zároveň vkuse potom chodím po záchodoch. Mne príde že vždy keď sa napijem tak o 10minut to ide zo mna von. Neviem či to je tým že už mám proste nejako pokazené obličky alebo moje telo nie je zvyknuté alebo čo. Desí má to nechcem si nijako ponicit zdravie, preto chcem začať normálne piť lenže vôbec neviem ako na to nabehnúť ani nič. Lebo zasa mi príde celkom zle skočiť hneď na 1,5l za deň keď som doteraz skoro vôbec počas dňa nepila. Nepoužívate nejakú super appku čo pripomína kedy sa napiť alebo niečo?
Naučila som sa bez appky. Sú dni keď vypijem jednu šálku čaju a sú dni keď 2 litre dám. Ale skôr ostávam taky priemer na litri za deň. Vážim 50kg a takmer sa nepotim. Nemám pocit ze potrebujem viac tekutín nemám suchu kožu ani nejavím známky dehydratácie
@anonym_autor No. Mám opačný problém. 1,5l mám vypité do dvoch hodín od kedy vstanem. Za deň tak 4,5 - 5 litrov. Urologička zostala zhrozená.
@thirstymonk môj ty boh. Ja toto niekedy za týždeň nedám
Ja to minimálne pitie (niekedy ani pol litra za deň) mám z dôvodu, že som v aute a nemôžem odbiehať na vecko domov a na nejaké verejné nepôjdem, keby mi malo močák rozdrapiť. Prídem domov v práce a napijem sa až večer.
Ja to minimálne pitie (niekedy ani pol litra za deň) mám z dôvodu, že som v aute a nemôžem odbiehať na vecko domov a na nejaké verejné nepôjdem, keby mi malo močák rozdrapiť. Prídem domov v práce a napijem sa až večer.
@anonym_533ce0 no aj toto je ďalší dôvod. Že občas sa nenapijem aj preto, že viem že budem musieť ísť na wcko a keď som v práci alebo mám niečo dôležité tak to je ťažko
Ja som si zvykla v robote rano spravit caj, ktory vypijem do cca pol 9 a potom okolo pol 10 si narabam jacmen, prip iny napoj do 4dl shakera, to vypijem doobedu. A potom po obede aspon pohar vody. Ale do vecera tazko cosi vypit, ked pridem domov. Tak vodu aspon dva pohare sa snazkm, ale niekedy uplne zabudnem. A pijem az ked ma smadi vecer, niekedy aj tri pohare. Niekedy nic
Ist na wc je predsa prirodzene.
Na problem zdravotny si clovek zaraba casom, dnes nieje problem o par rokov o rok moze.
Apky su , stiahni si niektoru a kazdu hodinu sa napi, maj flasu stale na stole.
Ja mam problem.pit, necitim smad, mam hyperakt.moc.mechur ale snazim sa 2l denne dat.
Otázka je aj ako pijes, je jasné ak pol dňa nič a následne vypijes razom pohár dva vod musíš ísť na wc keďže tvoj mechúr nie je schopný prijať takýto objem. Močový mechúr je sval
Moja dcéra mala problém vo veku 6rokov mala mechúr o veľkosti 2j ročného dieťaťa, práve preto že nepila, a s tým následne spojene iné problémy. Takže mala tréning a musela viesť aj denník pitného režimu.
Keď začneš piť postupne viacej a hlavne pravidelne, a budeš mať k pevne panvové dno , nebudeš mať časom problém s chodením na wc alebo nutkanim chodiť na wc pre pocit plného mechúra.
A ako píše @natalka13 nedostatočnou hydratáciou si človek zarába akurát na zdravotné problémy, ktoré sa nemusia prejaviť teraz.
Otázka je aj ako pijes, je jasné ak pol dňa nič a následne vypijes razom pohár dva vod musíš ísť na wc keďže tvoj mechúr nie je schopný prijať takýto objem. Močový mechúr je sval
Moja dcéra mala problém vo veku 6rokov mala mechúr o veľkosti 2j ročného dieťaťa, práve preto že nepila, a s tým následne spojene iné problémy. Takže mala tréning a musela viesť aj denník pitného režimu.
Keď začneš piť postupne viacej a hlavne pravidelne, a budeš mať k pevne panvové dno , nebudeš mať časom problém s chodením na wc alebo nutkanim chodiť na wc pre pocit plného mechúra.
A ako píše @natalka13 nedostatočnou hydratáciou si človek zarába akurát na zdravotné problémy, ktoré sa nemusia prejaviť teraz.
@sense chápem úplne preto sa to snažím zmeniť. A no vacsinou dňa pijem práve tak že naraz nejaké množstvo
@sense chápem úplne preto sa to snažím zmeniť. A no vacsinou dňa pijem práve tak že naraz nejaké množstvo
@anonym_autor A to je najväčší problém.... kedysi keď som aj ja začala viacej piť som chodila každých 15 min na wc, časom s aro upravilo bežné vypijem 3l , v lete alebo pri športe viac. A teraz keď vypijem menej tak mám hneď bolesti hlavy , keďže mám nízky tlak
Aj bez apky si mozes nastavit casovac na hodinkach alebo mobile na 60 min, ked zapipa, daj odznova a vypi deci az dva vody (podla vahy, teploty,..), cize kazdu hodinu priebezne cely den, a vzdy so sebou ber flasku, ked ides von.

@anonym_autor No. Mám opačný problém. 1,5l mám vypité do dvoch hodín od kedy vstanem. Za deň tak 4,5 - 5 litrov. Urologička zostala zhrozená.