Strácam váhu po pôrode. Ako riešiť nechutenstvo?
Ahojte,
začnem tak, že vždy som bola chudá. Zdedila som gény z tej strany rodiny, ktorá bola chudá. Celý život som mala problém pribrať, aj keď som jedla nadmieru. To vyústilo do mojich stravovacích neduhov, keďže sa nemusím obmedzovať, žijem prevažne na nezdravom jedle. To jediné ma ako tak udrží v normálnej váhovej kategórii.
Okolo 15-16 roku som sa dostala na váhu 49 kg a presne toľko som vážila do svojich 27, doslova som mohla zožrať aj smrtke topánky, nepribrala som. Potom som začala cvičiť silový objemový tréning, pribrala som na svoju maximálnu životnú váhu 54 kg, prestala som cvičiť kvôli pokazenej chrbtici, váha sa ako tak držala. No otehotnela som, prvé 4 mesiace mi bolo zle, nechutenstvo, zvracanie, schudla som, za celé tehotenstvo som pribrala 7 kíl. Tretí trimester som si extrémne užívala, lebo konečne som mala chuť na jedlo a dopriavala som si aj za troch, ešte v deň pôrodu som riešila, kedy mi dajú najesť. Porodila som a odvtedy nemám chuť na jedlo. Z pôrodnice som odchádzala s váhou 53 kg. Kojila som len pár týždňov. Ja jednoducho nemám pocit hladu, stačí mi jedno jedlo denne aj to do seba dostanem len minimum, dieťa má pol roka a ja mám 50 kg. Som z toho extrémne nešťastná, hlavne pre to, že to každý doktor zvaľuje na hormóny a všetky výsledky mám v poriadku, ale ja sa takto necítim dobre. Pri výške 174 cm to už je aj dosť vidno.
Nemám vôbec chuť do jedla, nič chuť a neviem čo s tým robiť.
Máte prosím nejakú radu?
Nemá
@anonym_autor Podla mna uz mozes zacat zasa silovo cvicit - nastavit si pravidelny jedalnicek plny bielkovin - nasledujuce roky po RDnebudes mat tolko casu sa sebe venovat, ako mas teraz (aj ked sa ti to teraz nezda, nerataj s tym, ze tvoj zivot sa po navrate do prace vrati do starych kolaji 😅). Na svaloch a sile, ktoru ziskas, budes cerpat este mnoooho rokov a budes aj krasna. Viem, ze sa citis este velmi unavena, ale 3x do tyzdna si sprav hodinku pre seba bez dietata a vzpruzi ta to aj na duchu. My s opacnym problemom, co musime chudnut, ti len v dobrom zavidime 🫶
@anonym_autor napadlo ma viac vecí (roky riešim podobný problém ).
Svojim spôsobom je to ako s obezitou - treba si strážiť jedlo - čo a kedy - prekopať jedálniček + jesť pravidelne. Vyhodiť nezdravé jedlá - teraz budeš mať motiváciu variť aj pre dieťatko 🙂
Cvičiť, pravidelne, v rámci možností.
Ustrážiť si dostatok spánku, zamyslieť sa nad tým, či za tým nemôže byť aj stres, či si spokojná so životom. Psychika robí veľa. Naviac ak máš výsledky v poriadku.

som nižšia ako ty o pár cm, váhu mám 53 kg, ale zas 4 deti. Mne pomáhal Peritol - na predpis, predpíše obv., nutridrinky - kúpiš v lekárni, ak pred. lekár dpláca sa pár centov.