icon

Má zmysel kupovať Vianočné darčeky pre 4-mesačné bábätko?

Dnes o 17:25

U nás sa už začalo riešiť kto čo kúpi malému na Vianoce a ja som asi jediná ktorú to veľmi nechytá 😄 Bude mať štyri mesiace. Hračiek aj oblečenia má dosť a z rozbaľovania samozrejme ešte nebude mať nič.
Rodina sa teší a nechcem im kaziť radosť, len mi príde zbytočné nakúpiť kopu vecí len preto, aby mal „darčeky pod stromčekom“. Čo ste kupovali na prvé Vianoce takto malému bábätku?

doux
•
Dnes o 17:26

nie, nemá to zmysel.

marsmykkok
•
Dnes o 17:28

@anonym_autor mne príde blbé aby niekto nemal darček pod stromčekom a je jedno či je to bábätko, nejaký človek starý čo už nevníma, pes, mačka alebo kto... Určite jeden by som kúpila, proste nejakú malú hračku čo nemá a zaujme ťa pred Vianocami, nemusí byť toho veľa ani niečo veľmi drahé.

anonym_935e62
•
Dnes o 17:31

Tak keď už cítia potrebu, tak nech kúpia niečo praktické- napr. Oblečenie, čo sa mu zíde za pár mesiacov, keď vyrastie. Alebo, aj keď chápem, že niektorí to nemusia pokladať za darček, nech mu tie peniaze pošlú na nejaký účet, sporenie alebo investovanie, ktoré ste mu založili. A ak ste nezalozili, toto je skvelá prilezitost

jamimo
•
Dnes o 17:34

@anonym_autor za mňa osobne to nemá zmysel. Radšej by som bola za príjemne strávený čas s rodinou a vytváraniu harmonických vzťahových väzieb. Keď tak, na pamiatku prvých vianoc pekné spoločné rodinné foto. Syn raz bude vďačný. (aspoň si myslím)

anonym_4e3dab
•
Dnes o 17:42

Mame rovnako staré bábätko. Malu drobnosť by som určite kúpila. Aj kvôli tomu že mam doma staršiu a nebudem jej vysvetľovať prečo jej brat nič nedostal.

anonym_874721
•
Dnes o 17:54

Tak ako neviem kto chce kúpiť nech kúpi aký je problém? My sme vždy kúpili aj keby ma mesiac no a

anonym_fbc75a
•
Dnes o 17:54

Ja som na prve Vianoce ale aj narodky a meniny vzdy kupovala lacne drobotinky. Dieta si to nepamata a aj tak ma niekedy najvacsiu radost z plastovej somariny z Tesca za 3,50. Takze tolko k tomu. Samozrejme, ano, rodina vzdy nejake darceky davala, ved im nechaj tu radost. A ak nevyuzijes, posunies ci darujes dalej. Zas zbytocne sa v tom netreba rypkat.

anonym_69b60a
•
Dnes o 17:55

@anonym_autor my sme kupovali 6 mesacnej knizky a zvukove hracky. Vyuzili sa. Ja vzdy rodine hovorim, nech kupuju knizky, ked nieco chcu pre deti. Mame ich milion a o vsetky je zaujem.

weleda123
•
Dnes o 17:58

Moja malá mala na prvé Vianoce 6 mesiacov. Darčeky normálne dostala - rôzne hračky na rozvoj motoriky, zručností a oblečenie. Sestrina dcéra mala 2 mesiace, necelé, a tiež sme jej normálne kupovali darčeky. Od nás dostala takého ježka od Fisher price čo vibruje, svieti také tlmené svetlo a hrá upokojujúce melódie. A ešte k tomu dostala pančuchy a čiapky, lebo tie si sestra nakázala.
Podľa mňa, aj tak malým deťom sa dajú dnes kúpiť super hračky.

anonym_a7356b
•
Dnes o 18:13

@anonym_autor tak vyuzije za pol roka za rok.

gumkac19
•
Dnes o 18:13

Naša mala 2 mesiace všetci čosi chceli kúpiť
Tak som jedným kázala plienky 😀 že to najviac potrebuje
Potom dostala nejaké oblečenie na väčšiu veľkosť a knihy

anonym_daed6c
•
Dnes o 18:14
@marsmykkok

@anonym_autor mne príde blbé aby niekto nemal darček pod stromčekom a je jedno či je to bábätko, nejaký človek starý čo už nevníma, pes, mačka alebo kto... Určite jeden by som kúpila, proste nejakú malú hračku čo nemá a zaujme ťa pred Vianocami, nemusí byť toho veľa ani niečo veľmi drahé.

@marsmykkok pes,mačka, potom korytnačka alebo potom kľudne aj iné domáce zvieratko bez druhej signalnej sústavy ... Kľudne aj obľúbená soška ku ktorej mám veľký citovy vzťah... Význam pre koho, pre to bábätko 4-mesacne alebo tu mačku, keď už píšeš o domácich zvieratách? Čo sa len ľudia chcú akože uspokojiť, aby si mohli povedať, že niečo dali, že akože nezabudli... Alebo aby pred rodičmi bábätka, nevyzerali sprostto, že nič nekúpili? Treba si toto zodpovedať. Ale reálne, nie podľa sociálneho očakávania.

denisa_deniska
•
Dnes o 18:37

Rodine by som nakázala kúpiť niečo praktickejšie, rovnako to bude aj na narodeniny, keď je zatiaľ dieťa takto malé a neuvedomuje si to. Určite by som im nehovorila, aby nič nekúpili, aj z ich pohľadu by mi to bolo blbé. Určite sú veci, ktoré potrebujete, príp. budete potrebovať do budúcna. Veď to nemusú byť nutne o hračkách a bambilión blbostiach, to príde až neskôr. 🙂

anonym_770189
•
Dnes o 18:49

@anonym_autor nevidím problém, kúpiť miminku hrkálku a zabaliť mu ju pod stromček 😊 , proste za mňa by mal dostať darček každý ❤️ ja som aj našej rybke urobila darček 🥲🤣 ešte raz rybke

anonym_cdfdb2
•
Dnes o 18:55

Oblečenie, knižka…to sú veci ktoré sa vždy zídu

anonym_402870
•
Dnes o 18:55

Áno aspoň drobnost, mám augustové a decembrové dieťa a dostali. Švagriná a mama kupovali väčšie dary

anonym_7ad13d
•
Dnes o 19:01

@anonym_autor preboha, jasné, že nič.

timea301196
•
Dnes o 19:04

Naša mala predné 3 mesiace na Vianoce a áno kúpili sme jej hračky aj oblečenie. Prišlo mi to blbe nič jej tam nedat

anonym_4f1c20
•
Dnes o 19:07

@anonym_autor našťastie rodina sa pýtala, čo treba. Ja vždy vianoce alebo narodeniny malého dieťaťa využila na to, aby sa kúpili trochu drahšie alebo väčšie veci. Kľudne aj niečo čo využije o 2-3 mesiace. Ale napríklad knihy sa vždy zídu, tie čoskoro začnete čítať. Dieťa v tomto veku napreduje, do vianoc času dosť, možno zistíš, že prejavuje záujem o nejaký typ hračky akú doma nemáte. Syna v tomto veku veľmi zaujímali také tie šuštiace knižky pre bábätko.

zuzubb007
•
Dnes o 19:10

Jasné len nech nakúpia oblečenie, plienky, hračky atď. všetko sa využije, tiež som mala štvormesačnú na Vianoce a využívala som sa v tom sama

anonym_42af68
•
Dnes o 19:36
@anonym_935e62

Tak keď už cítia potrebu, tak nech kúpia niečo praktické- napr. Oblečenie, čo sa mu zíde za pár mesiacov, keď vyrastie. Alebo, aj keď chápem, že niektorí to nemusia pokladať za darček, nech mu tie peniaze pošlú na nejaký účet, sporenie alebo investovanie, ktoré ste mu založili. A ak ste nezalozili, toto je skvelá prilezitost

@anonym_935e62 majú založiť účet kvôli nejakým 20 euram? Lebo si myslím ze to by bol len symbolicky darček.

anonym_89b789
•
Dnes o 21:27

Moje nervy...Jasne, ze nejajy darcek ano, nasa bude mat tiez 4 mesiace na Vianoce a urcite dostane.
Ma 4 starsich surodencov, 2 bratov a 2 sestry, myslis, ze nema "vsetko"? A predsa, darcek dostane.
Prve dieta malo na Vianoce mesiac, druhe tiez 4 mesiace cca, tretie malo tyzden, az stvrte malo prve Vianoce take, ze si to asi kusok uzilo, mala takmer rok (narodila sa v januari po Novom roku).
To staci aj drobnost, ten nas tyzdnovy dostal hryzatko 😅🥰. Ved ako to, ze by Jezisko na neho nemyslel?